2017. augusztus 21., hétfő

Amikor a dolgok széthullanak körülötted, kérd Istent, szabadítson meg félelmeidtől!


"Verembe taszítottak engem, és köveket dobtak rám. Összecsapott a víz a fejem fölött, már azt mondtam: elvesztem! Segítségül hívtam nevedet, URam, a verem mélyéről. Meghallottad szavamat: Ne fogd be a füled sóhajtásom és kiáltásom előtt! Közeledtél, mikor kiáltottam hozzád, így szóltál: Ne félj!" (Jeremiás siralmai 3:53-57)

Amikor minden darabokra hullik szét az életedben, sok olyan érzelem lehet benned, amely visszatarthat. Ilyen például a szomorúság, harag, csalódottság, megbánás. De ezek közül a leginkább kárt okozó érzelem,a félelem.

A félelem az az érzelem, mely odaláncol a múlthoz. A félelem megbénít. A félelem az első számú probléma, amelyek sok embernek szembe kell nézni. Félnek, hogy nem sikerül nekik, félnek a jövőtől, vagy éppen attól, hogy más emberek mit gondolnak.

Jeremiásnak sok oka volt, hogy féljen. Az volt a feladata, hogy egy nagyon népszerűtlen hírt kézbesítsen a népe számára. Annyira utálták, hogy egy kút mélyébe vetették, és az ellenségei köveket dobáltak reá. Lejegyezte Istenhez szóló kiáltását a mai igeversben. Jeremiás félt, és félelmében Istenhez fordult, Őt szólította meg.

Ha félelemmel küzdesz az életedben, Isten ugyanazt mondja neked, mint Jeremiásnak:
"Ne félj!". Isten mindent az irányítása alatt tart, és bármin átsegít, amivel szembe kell nézned. A legjobbkor fog kiemelni a kút mélyéről. Így kérd Istent, hogy szabadítson meg a félelemtől.

3 ellenszer létezik a félelemre:

* Töltsd meg életedet igazsággal! "...megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." (Jn 8:32) Minél inkább Isten igéjével töltöd meg elmédet, annál inkább kiűzi ez a félelmet az életedből.
* Töltsd meg életedet szeretettel! "...a teljes szeretet kiűzi a félelmet"(1 Jn 4:18) Minél inkább megismered Istent, annál inkább megérted az Ő feltétel nélküli szeretetét. Amint megérted az Ő mély szeretetét irántad, meglátod, hogy ez a tökéletes szeretet elűzi a félelmet.
* Töltsd meg az életedet hittel! Amint elkezdesz bízni Istenben, és az Ő tökéletes szeretetében, elkezded legyőzni a félelmeidet. A hit Isten ellenszere a félelmre.


Ha attól félsz, hogy az életed már darabokra hullott, és a legjobb napjaid már magad mögött vannak, tévedsz. Isten mindig meg tudja fordítani a dolgokat. Elküldte a fiát, Jézust, hogy "megkeresse és megtartsa az elveszettet." (Lk. 19:10)

Nem számít, min mész most keresztül, nem számít milyen rossznak látszanak a körülményeid, fordulj el a félelmeidtől, és Jézustól várd, hogy helyreállítsa az életedet!





Isten néha azt mondja: „Még nem!”


Ha elcsüggedsz, gondolj arra, hogy míg Isten késik, téged türelemre tanít.


Meg kell őrizned magadban azt a bizonyosságot, hogy amikor megtetted Isten akaratát, akkor meg fogsz kapni mindent, amit ő megígért. Mert még „egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.” (Zsidók 10:36-37)

Ha csüggedt vagy, mert Isten válasza késik az imáidra, értsd meg, a késedelem nem elutasítás. Csak azért, mert a válasz vagy a csoda – még – nem jött el, ez nem jelenti azt, hogy Isten nem fog válaszolni, vagy hogy elfelejtkezett rólad, vagy nem törődik veled. Egyszerűen csak azt jelenti „még nem!”

A szellemi érettség része megtanulni a különbséget a „nem” és a „még nem” között, az elutasítás és a várakozás, késlekedés között. A Biblia azt mondja: „aki eljövendő, eljön, és nem késik.” (Zsidók 10:37)

Lehet, hogy Isten késlekedése a te türelmed próbája. Mindenki tud türelmes lenni egyszer, a legtöbb ember kétszer is, és sokan közülünk még háromszor is. Isten így próbálja meg újra és újra a türelmünket.

Miért? Azért, hogy meglássa, mennyire vagy türelmes? Nem!

Azért teszi, hogy te meglásd, mennyire vagy türelmes. Így megtudod, mi van benned, és megismered mennyire vagy elkötelezett. Isten próbára tesz téged, hogy megtudhasd, ő hűséges, még akkor is, ha késnek a válaszok, amiket vársz.

Ha csüggedt vagy, emlékezz, hogy Isten türelemre tanít téged a késedelem által. Kérd őt, hogy a csüggedésed változtassa türelemre.


Lehet, hogy épp most nehéz időszakon mégy át. Csüggedt vagy, mert a helyzet, amivel szembenézel kezelhetetlen, értelmetlen, igazságtalan.

Lehet, hogy elviselhetetlennek látszik, és legbelül azt mondod, „Istenem, nem tudok többet tenni, ennél már képtelen vagyok többet tenni!”

De igenis tudsz!

Meg tudsz állni továbbra is, mert Isten veled van. Képessé tesz rá, hogy folytasd a rád nehezedő nyomás ellenére is. Emlékezz, ha nem adod fel, nem bukhatsz el. Állj ellen a csüggedésnek, és fusd végig a versenypályát, amit Isten jelölt ki neked!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése