2017. október 24., kedd

GYŐZELEM AZ ELLENSÉG FÖLÖTT

„Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára…” (Zsoltárok 23:5)

A pásztornak, hogy megvédhesse juhait, állandóan lesben kell állnia, hogy ha kell, lecsaphasson egy kis barna kígyóra, a viperára, amely az üregekből előbukkanva megmarja és megöli a juhot. Ezt tette értünk az Úr is! Elbánt a Sátánnal, az ősi kígyóval, és asztalt terített számunkra ellenségeink szeme láttára. Azt tette értünk, amit Péterért is megtett a tagadás csúfos fejezete után: újra közösségbe hívott magával. Harmadnapon, amikor Jézus feltámadt, az angyal így szólt: „menjetek el, mondjátok meg a tanítványainak és Péternek, hogy előttetek megy Galileába…” (Márk 16:7). Jézus egyedül azt az embert emelte ki név szerint, aki a legnagyobb kudarc volt. Amikor Péter azon a reggelen elért a tó partjára, kimerülten és legyőzötten, a tűz égett, az étel elő volt készítve, és Jézus ezt mondta: „Gyere, és egyél!...” (János 21:12 KJV) Te is csúfosan elbuktál? Jézus téged is hív, hogy gyere, táplálkozz, gyógyulj meg, és állj helye a vele való közösségben. Van azonban valami, ami óvatosságra int: Péter nem gondolta volna, hogy el fog bukni, mégis megtörtént. Veled is megtörténhet. Szent Ágoston mondta: „Az ördög láncos kutya. Nem tud ártani nekünk, ha távol tartjuk magunkat, ahol nem tud elérni, de ha egyszer belépünk a körébe, újra kitesszük magunkat a sérülésnek és ártalomnak”. Te nem vagy ellenfél az ellenség számára – játszi könnyedséggel legyőz. Isten azonban olyan haditervet adott nekünk, amivel el tudunk bánni vele: „Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek” (Jakab 4:7 Károli).


Győzni fogsz, ha nem adod fel!


„Az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.” (1János 5:4)

A Biblia egy „Dávid és Góliát” könyv. Tele van olyan átlagemberek történeteivel, akiknek a hite nagy nehézségeket győzött le, és hatással volt a körülöttük lévő világra. Ezért írja János apostol: „Mert minden, ami Istentől született, legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.” Ha még nem hallottál Irwin Rosenbergről, hadd álljon itt az ő lelkesítő története. Altiszt volt a haditengerészetnél, de leszerelték, amikor rákot diagnosztizáltak nála. Akkoriban ez volt a szokásos eljárás a katonaságnál. Ő azonban eltökélte, hogy visszaszerzi az egészségét és a munkáját is. Volt egy időszak, amikor már csak két hetet adtak neki az orvosok. De hit által és makacs eltökéltséggel végül meg tudta fékezni a rákot. Ezután arra összpontosította figyelmét, hogy újra tengerésztiszt legyen. De azt tapasztalta, hogy a haditengerészet szabályzata megtiltja azok reaktiválását, akiket rákbetegség miatt szereltek le. Körülötte mindenki azt mondta: „Add fel, úgyis lehetetlen. Kongresszusi határozat kellene ahhoz, hogy visszahelyezzenek.” Ez a tanács ötletet adott neki – és nekivágott, hogy elérje, hogy a törvényhozó testület megalkossa az új törvényt. Évekig várt, petíciókat adott be, bújta a paragrafusokat és harcolt a bürokráciával, míg végül Truman elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tette, hogy Irwin Rosenberg újra szolgálatra jelentkezhessen a haditengerészetnél – sőt végül eljusson oda, hogy az Egyesült Államok Hetedik Flottájának ellentengernagya lehessen! A költő ezt írta: „Soha nem tudod megmondani, milyen közel jársz, lehet, hogy egészen közel vagy, pedig távolinak tűnik; tarts ki a harcban, amikor a legnagyobb a csapás – amikor a dolgok legrosszabbnak tűnnek, akkor nem szabad feladnod!”

Milyen a kedved?

„A vidám szív a legjobb orvosság.” (Példabeszédek 17:22)


Jeanne Calmont, aki még a telefon és az Eiffel-torony előtt született, 122 évesen halt meg, túlélve 27 francia elnököt, és bekerült a Guiness rekordok könyvébe, mint a legidősebb nő a világon. Amikor hosszú életének a titkáról faggatták, így válaszolt: „a nevetés”! Az orvostudomány bizonyítja, hogy a nevetés erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, és hatástalanítja a depresszió okozta tunyaságot. A Bibliának igaza van: „a vidám szív a legjobb orvosság”.

A Szentírásban a bor az örömet jelképezi, és Krisztus első csodája az volt, hogy a vizet borrá változtatta –méghozzá a legjobbá, amit valaha is kóstoltak. Jézus öröm-adó! Akkor hogy lehet az, hogy nem mutatunk belőle többet? Jézus azt mondta: „Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen” (János 15:11). Hogy lehet az, hogy azt mondod, a bűneid meg vannak bocsátva, Isten vezet és véd téged, és ha meghalsz, a mennybe jutsz, de mégis úgy nézel ki, mint egy savanyú uborka? Pálnak olyan nagy volt az öröme, hogy a börtönőreit megnyerte Krisztusnak, és gyülekezet sarjadt ki a római császár udvarában (ld. Filippi 4:22). Az emberekre sokkal jobban hat a viselkedésed, mint a teológiád. Amikor a nehéz időkben is örülni látnak, azon tűnődnek, hogy mi a titkod. Azt gondolják: „Bármi is az, nekem is szükségem van rá”, és fogékonyabbá lesznek az igazságra. Az a boldogság, amit ez a világ kínál, csak a körülményekre adott válaszreakció, de az öröm egy döntés, amely föléjük emel téged. A Biblia azt mondja: „az Úrnak öröme a ti erősségtek” (Nehémiás 8:10 Károli). Az öröm az az üzemanyag, amivel működünk, és Isten a forrása. Tehát, milyen a kedved?


TÁMADÁSBA LENDÜLŐ HIT

„Az igaz ember pedig hitből fog élni.” (Róma 1:17)

Isten azt akarja, hogy továbblépj a túlélés magatartásból az irányítás és uralkodás szintjére – a „csak elélek valahogy”Állapotából oda, ahol valóban hiszel Benne, „Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk…” (Efezus 3:20). Isten nem azt várja tőled, hogy megbirkózz az ördöggel, azt mondta, hogy állj ellen neki, és el fog futni tőled (ld. Jakab 4:7). A görög szó, amit itt a Biblia a futásra használ, azt jelenti: „rettegve elmenekül”. Képzeld el, hogy reggel, amikor a felébredsz, az ördög ezt mondj: „Segítség, újra ébren van!” Pál azt írja: „helyet se adjatok az ördögnek” (Efezus 4:27). A Sátánnak nincs helye az életedben, hacsak te nem adsz neki helyet! Az a célja, hogy elválasszon hitedtől, mert a hit kedves Isten szemében (ld. Zsidók 11:6). A hit tesz győzedelmessé (ld. 1János 5:4). A hit által nyersz választ imáidra. „higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek” (Márk 11:24). Ha tényleg hiszed ezt, akkor cselekedj is eszerint! A Biblia azt mondja: „Harcold meg a hit nemes harcát…” (1Timóteus 6:12), ezek szerint a hitnek vannak ellenségei. A hit egyik legnagyobb ellensége az, ha nem ismerjük Isten Igéjét. „Elpusztul népem, mert nem ismeri Istent. Mivel te megvetetted ezt az ismeretet, én is megvetlek…” (Hóseás 4:6). Az orvostudomány azt tanítja, hogy bármennyire is ki vagy téve egy betegségnek, mégsem kapod el, ha be vagy oltva ellene. Ehhez hasonló módon a vallásosság beolthat az igazi hit ellen. A negatív hozzáállású emberek is ugyanezt érhetik el. Azt kérded: „Hogyan erősíthetem meg a hitemet?” A Biblia azt mondja: „A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által” (Róma 10:17). Élj tehát Isten Igéjében!

3 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

  Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

  Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Call / WhatsApp: +16626183756 köszönöm
  Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com  VálaszTörlés
 2. Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbeesett pénz iránti igénye voltam, ezért gondoltam, hogy kölcsönöket kapok, akkor olyan sok csalót követtem el, akik 2500 eurót gyűjtöttek tőlem, és nem küldtek e-mailt nekem. Nagyon frusztrált voltam, és végül egy részeg, egy hűséges nap, amikor egy klubba mentem egy kis italt, ahol találkoztam egy régi barátommal, elmondtam neki mindazt, ami velem történt, bemutatta a GINA MORGAN HITELEZŐ KFT. cím (ginamorganloancompany@gmail.com), elmondta nekem, hogy a Társaság segített neki és családjának. Azonnal felkerestem, azonnal hazaértem, a szabályokat és szabályokat megmondtam, a kölcsön feldolgozása után kevesebb mint 24 órában megkaptam a 80.000 eurós hitelemet. Tehát, ha érdekelt a kölcsön, akkor is kapcsolatba vele az e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com

  VálaszTörlés
 3. A nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesetten szükségem volt a pénzre, úgyhogy gondoltam, hogy van egy kölcsön, és olyan sok csalóba esett, aki 2500 eurót gyűjtött rólam, és megtagadta nekem e-mailt. Nagyon csalódott lettem és végül részeg voltam, egy hűséges nap, amikor egy olyan italhoz mentem, ahol találkoztam egy régi barátommal, mondtam neki mindent, ami velem történt, bemutatja a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-nek, és megadta nekem az e-mailt cím (ginamorganloancompany@gmail.com), azt mondta nekem, hogy a társaság segített neki és családjának. Rögtön kapcsolatba léptem vele, hogy hazaértem, azt mondták a szabályoknak és szabályoknak, hogy a kölcsön feldolgozása után kevesebb, mint 24 órán belül megkaptam a 80 000 eurós kölcsönt. Tehát ha érdekel egy kölcsön, akkor kapcsolatba léphet vele is e-mailben: ginamorganloancompany@gmail.com

  VálaszTörlés