2017. december 24., vasárnap

Gyere haza Isten reményéhez és öröméhez most Karácsonykor


"A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel" (Róma 15:13)

Nem tudom, hogy min mentél keresztül idén. Lehet, hogy kemény év áll mögötted. De valamit tudok: azt, hogy Isten még nem fejezte be a munkáját veled. Ha a szíved még ver, ha még veszel levegőt, akkor az azt jelenti, hogy Istennek terve van az életeddel.

"Hagyjátok abba a sírást és töröljétek le a könnyeiteket ... Remény van a jövőtökre nézve." (Jer 31:16-17 TEV fordítás). Istennek terve van az életed minden napjára. És Isten azt akarja, hogy a hátralévő életed legyen az életed legjobb része. Aztán majd egy nap el akar vinni az otthonába - egy tökéletes és végleges otthonba, a Mennyországba.

Az a szomorú helyzet, hogy nagyon sok ember nem szeret hazamenni Karácsonykor, mert az otthonuk az maga a földi pokol. Mert az otthon lehet csak a harag, csalódottság, erőszak, gyalázkodás, szégyen, bűntudat, neheztelés, kényszer vagy manipuláció helye. Ha így tekintesz az otthonodra, akkor meg kell értened, amit a Biblia mond: "Még ha az apám és az anyám el is hagyna, az ÚR gondot visel rólam" (Zsolt 27:10)

Miért jött el Krisztus Karácsonykor? Mert nem akart téged távolról szeretni. Közelről akarta kimutatni a szeretetét. Isten lejött a földre és emberré lett, hogy tudhassuk, hogy milyen is Ő igazán.

Isten arra hív téged, hogy egy olyan személyhez gyere haza, aki megalkotott, aki szeret, aki a saját Fiát küldte, hogy meghaljon érted. Nem olyan nehéz ezt megérteni. A lényeg a következő: megteszed azt a kis hitbeli lépést, hogy hazajössz Istenhez most Karácsonykor? Vagy majd csak jövő Karácsonykor, amikor megint egy olyan valaki szülinapját próbálod megünnepelni, akivel nincs is igazi kapcsolatod?

Isten már mot készen vár - attól függetlenül, hogy ki vagy és mit tettél. Nem érdekel, hogy vallásos vagy-e vagy nem. Nem érdekel, hogy katolikus, protestáns, zsidó, buddhista vagy egyáltalán nem vallásos. Ez nem a vallásról szól, hanem az Istennel való kapcsolatról. Odamehetsz Istenhez és azt mondhatod neki, hogy "Isten, haza akarok menni hozzád és azt szeretném, ha a szívemben lenne az otthonod."

Beszéljünk róla:

* Milyen döntést kell meghozz ma a Jézus Krisztussal való kapcsolatodról?
* Mi a következő lépés, amit meg kell tegyél, hogy otthonra lelj Istennel? Hagyd, hogy a helyi gyülekezet vagy kis csoport segítsen abban, hogy megtedd ezt a következő lépést!


Karácsony: Isten veled van!


Az angyal pedig ezt mondta nekik: „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz. (Lukács 2:10)

Isten megismerése megváltoztatja az egész életszemléleted. Már nem úgy fogsz gondolni Istenre, mint aki néz le a mennyből, készen arra, hogy bármikor rád kiáltson „Most elkaptalak!”, ha elrontasz valamit.

Helyette inkább felismered, hogy Isten szeret téged. Isten veled van, Isten érted van! Isten azon munkálkodik, hogy sikeres légy az életben; ő egy bizonyos célra teremtett téged, és azt akarja, hogy ezt elérd. Egyedül Isten, a te Teremtőd, aki igazán értékeli a sikereidet az életben, senki más.

Ez kifejezetten jó hír!

Ez azt jelenti, hogy nem kell félned Istentől, mert Isten veled van. Mégis sokan félnek Istentől, már attól is idegesek lesznek, ha csak beszélnek róla. Tudod, hogy miért? Mert bűnösnek érzik magukat, aztán így kezdenek gondolkozni: „Ha közel kerülök Istenhez, akkor ő elkezd majd leckéztetni engem, emlékeztetni fog mindenre, amit elrontottam, és még rosszabbul fogom érezni magam.”

Semmi sincs távolabb Isten igazságától. Jézus azt mondta: „Nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot” (János 12:47) Végeredményben Jézus azt mondja: „Nem azért jöttem, hogy összeszidjalak, hanem azért jöttem, hogy megmentselek."

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róma 8:38)

Jézus megmenteni jött minket, nem megrémiszteni. Ezért van, hogy mikor az angyal Jézus születéséről beszélt a pásztoroknak, ez volt az első, amit mondott: „Ne féljetek!”

Tény, hogy a Bibliában mikor Isten üzenetet küld az embereknek, nem ritka, hogy ezek az első szavak: „Ne féljetek!” Istentől 365 üzenet van a Bibliában, melyek a „Ne félj!” vagy hasonló kifejezéssel kezdődnek. Más szavakkal az év minden napján olvashatsz üzenetet Istentől, amely gyakorlatilag ezt mondja: „Nem kell félned, én veled vagyok, érted vagyok, szeretlek téged.”

Ezért az Istentől jövő jó hírért ünnepeljük Karácsonyt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése