2011. január 29., szombat

2011. január 29. szombat

Isten törvénye.
Láthatjuk, hogy az ember Isten egyetlen törvényét hágta át, de ezzel az egész emberiséget kárhoztatta és halálba vitte.

Akik a törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azok a törvény alapján kapják meg majd az ítéletet. Hiszen nem a törvény hallgatói igazak Isten előtt, hanem a törvény megtartói fognak megigazíttatni.
Róma 2:12-13,

Kemény szavak ezek nekünk is, hisz másokat tanítunk, de ugyanakkor mi is vétkezünk olykor. Nagyon fontos, hogy megálljunk az igazságban.


Aki a bűnt cselekszi törvényszegést követ el, mert a bűn törvényszegés.
1 János 3:4,

Mi is mint minden ember szenvedünk az ó emberünk miatt. Sokszor visz bajba, minket.

Mert tudom, hogy énbennem,  vagyis a testemben nem lakik jó, minthogy arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs. Hiszen nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat. Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, akkor már nem én teszem, hanem a bennem lakó bűn. Azt a törvényt találom tehát magamban, hogy- miközben a jót akarom tenni- csak a rosszat, tudom cselekedni. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével.

Én nyomorult ember!  Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből?


Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát az értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének.
Róma 7:18-25,

Gondoljunk Péterre, amikor megtagadta az Urat, de tudott a kereszthez menni bocsánatért, és gondoljunk Júdásra, aki  elkövette a bűnt, mehetett volna Jézushoz, de inkább öngyilkos lett. Pedig a kereszthez jöhetünk bocsánatért, mert irgalom és kegyelem alatt vagyunk, mindnyájan akik az Isten gyermekei vagyunk.

Amire ugyanis  képtelen volt a törvény, mert erőtlen volt a test miatt, azt tette meg Isten, amikor a bűn miatt tulajdon Fiát küldte el a bűnös testhez hasonló formában, és kárhozatra ítélte a bűnt a testben.
Róma 8:3,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése