2017. szeptember 26., kedd

Imádkozz másokért


"és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért" Filippi 1,4.

Számodra is bátorító, ha tudod, hogy mások imádkoznak érted, nem igaz?

Ha ma küzködsz egy bizonyos kapcsolattal, hagy mondjak neked valamit: A leggyorsabb módja annak, hogy egy egy rossz kapcsolat jó kapcsolattá váljon az, hogy ha imában elkezded megköszönni Istennek azt a személyt.

Az hogy imádkozol valakiért két dolgot fog megváltoztatni: megváltoztatja a hozzáállásodat az emberek felé, és megváltoztatja azokat az embereket is, akikért imádkozol. A pozitív, helyeslő ima sokkal erőteljesebb mint a pozitív gondolkodás. Lehet, hogy az emberek ellenállnak a segítségünknek, megvetik a kéréseinket, könyörgéseinket, elutasítják a tanácsainkat és oda sem figyelnek a javaslatainkra, de az imáink ellen tehetetlenek.

Amikor valakinek azt mondod, "imádkozom érted" mit is mondasz valójában? Miért is imádkozol tulajdonkképpen? A válság és nehézségek idején a legtöbben nagyon jók vagyunk az imádkozás terén, de mi van a napi szintű dolgokkal? Olyankor hogyan imádkozol az emberekért? Azt kéred, hogy Isten áldja meg őket? Az túlságosan általános lenne. Minél specifikusabban imádkozol, annál specifikusabb választ fogsz kapni.

A Filippi 1:9-11 tartó szakaszában Pál nagyon részletesen írja le, hogy miért is imádkozik. "És azért imádkozom, hogy a szeretetet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel;hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására."

Ezek az igeversek 4 dolgot írnak le, ahogy te is imádkozhatsz az emberekért:

1. Szeretetben való gazdagság- imádkozz, hogy növekedhessenek szeretetben.
2. Jó ítélőképesség- imádkozz, hogy bölcs döntéseket tudjanak hozni.
3. Tisztaság és feddhetetlenség- imádkozz, hogy helyesen tudjanak cselekedni a mindennapokban.
4. Az igazság gyümölcseivel való teljesség- imádkozz, hogy Isten dicsőségére tudjanak élni.

Impulzív vásárlás költségvetés nélkül egyenlő az anyagi csőddel



"A szorgalmasnak a tervei csak hasznot hoznak, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut." (Példabeszédek 21:5)



A költségvetés egy egyszerű terv. Ez mutatja meg azt, hogy a pénzedet hova fogod befektetni, mielőtt még azon csodálkoznál, hogy az hová tünt. Sokunk problémája manapság, hogy nem tudjuk, hová is lesz a pénzünk, mert nincs költségvetésünk.
De ha ki akarsz keveredni az adósságból, csírájában kell elfojtanod azt! Emlékszel a "Szélhámos Tűz" című show műsorra, amit Andy Griffith vezetett? Gyakran mondogatta: "Elcsípni, megsemmisíteni, csírájában elfojtani." A költekezést már a csírájában szeretnénk megfogni.

Figyeld meg a mai igeverset, azt mondja, "Elővigyázatosan tervezz!" Ez azt jelenti, megtervezzük a kiadásokat. Elővigyázatosan tervet készíteni, annyit jelent, hogy kimondod: " Ez az, amit a következő évben vagy hónapban elkölthetünk," erre a hozzáállásra a Biblia is azt mondja, "Bővelkedni fogsz." Ez egy igéret Istentől.


Másrészt a mai vers azt is üzeni, „Ha túl gyorsan, vagy hírtelen döntesz, szűkölködni fogsz."
Ez arra vonatkozik, amit a reklámszakemberek, kereskedők és eladók csak úgy hívnak: hírtelen indíttatás alapján vásárlás. Tudod mit jelent a hírtelen ihlet alapján való vásárlás? Voltál már úgy valaha, hogy betértél egy boltba úgy, hogy nem tervezted, hogy vásárolj bármit is, de vettél ezt-azt csupán hírtelen indíttatásból? Egyáltalán nem gondoltál a vásárlásra, ezt teljes mértékben érzelmi alapon tetted. Megláttad, megkívántad és megvetted.

Ha túl gyorsan mozdultál ebben a helyzetben, akkor a hírtelen felindulásból fakadó költekezés és a terv nélküli kiadás szerencsétlen anyagi helyzetet teremtett.
Vettél már valaha bármit is, átgondolás nélkül, amit aztán később már sajnáltál? Közülünk a legtöbben már jártak így.
Éppen ezért szükséged van arra, hogy terved legyen. Ha ezen a héten vásárolni fogsz, kérdezd meg magadtól, amit most venni szeretnék, arra valóban szükségem van?
Tedd fel a kérdést: "Ez egy hírtelen felindulás alapján történő vásárlás?"

Tanulj többet a Bibliai szemléletről a költségvetéseddel kapcsolatban.
Az anyagi dolgaid fontosak Istennek.

Isten kockázatos engedelmességet kíván tőled


"Ha kockáztatod az életed, többet szerezhetsz mint amennyiről valaha is álmodtál." (Lukács 19:26-MSG Bible-angolból ford.)

Ha Isten azt mondja neked, hogy lépj meg valamit hitben, de te hezitálsz míg megmutatja a második lépést is, akkor nem te vársz Istenre. Ő vár rád.

Isten a kockáztatásokat használni tudja, kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy mélyebbre juttasson a hitedben. Ezért azt akarja, hogy lépjünk meg hitben dolgokat, akkor is, ha nem tudjuk hova visz minket a második lépés. A "nem-tudás" hitet követel, és a "nem-tudás" rákényszerít minket, hogy Istenre támaszkodjunk, hogy vezessen
tovább bennünket.

Attól függetlenül, hogy mit látunk egy Isten által elénk helyezett kockázat túloldalán, az igazság az, hogy Isten már ott van. Ami egy rizikós helyzetnek tűnik, valójában a legbiztosabb garanciát hordozza magában - Isten garanciáját -, hogy Ő munkálkodik az életedben.

* Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz a lehetetlennek tűnő dolgokban, még ha kockázatos is, ha ő neked adja az erejét.
* Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy szeress más hívőket olyan mélyen és olyan gazdagon, hogy azon meglássa a világ, hogy Isten szeretete árad rajtad keresztül.
* Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy szeresd a szerethetetlen szomszédaid, ahogy Isten szeret téged akkor is mikor nem tűnsz szerethetőnek.
* Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy változtass a fontossági sorrendeden, hogy megfeleljen Isten fontossági sorrendjének, hitben feláldozva azokat a dolgokat, amiket nem tarthatsz meg, olyanokért, amiket nem vehetnek el tőled.
* Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy tanítvánnyá tégy minden embert, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, tanítva őket a kockázatos engedelmességre, ami Jézus követésével jár Isten biztosításával (Máté 28:19-20).

Beszéljünk róla:

* Milyen feladat van előtted, ami lehetetlennek tűnik?
* Hogy közelítenéd meg ezt a feladatot, ha rájönnél, hogy Istentől van?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése