2011. február 10., csütörtök

Február 9.

A Lélek szerint

"25Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint." (Galaták 5,25)
Hús-vér embernek lenni és egyszerre Isten gyermekeként hívő életvitelt folytatni igazi kihívás, olykor egyenesen lehetetlennek tűnik a kettőt összeegyeztetni! Ilyenkor feltesszük magunknak a kérdést: hívő akarsz lenni, vagy boldogulni, minden jóról lemondani, vagy örülni az életben?
Sokkoló az előző versekben együtt látni a Lélek gyümölcsét, de ahogy nincs értelme a fának gyümölcs nélkül, ugyanúgy haszontalan az életünk a Lélek gyümölcse híján. De figyeljünk csak az igére! Itt van velünk a Szentlélek, buzdít, megerősít, és mint szülő a járni tanuló gyermekét, lépésről lépésre kézen fogva vezet, hogy a keskeny utat járjuk, s ha elestünk, felemel újra meg újra. Ahol pedig meghaladná erőnket a meredek és szűk ösvény, szárnyaira vesz bennünket. Megerősít a szeretetre Isten és emberek felé. Jó sorban vagy próbában öröme és békessége tölt be. Értelmet ad jónak lenni, tűrni, hűségesnek maradni. Megelégít mindenkor.
Ezen a napon határozzuk el, hogy minden lépést a Lélek vezetése szerint teszünk meg! Elsőt, sokadikat, gyötrelmeset, hosszú tévelygés után Krisztushoz visszafordulót. Éltet a hitben Isten Szentlelke. Könyörögjünk hittel tőle kapott tanácsért, járjunk vezetése szerint! Most is ő a társunk. /ÚF/
Újvári Ferenc


Többet ér a külsőségeknél

"19A körülmetélkedés semmi, a körülmetéletlenség is semmi, egyedül Isten parancsolatainak a megtartása fontos." (1Korinthus 7,19)
Ez az én igeversem, mert szentesíti, hogy azt csinálok, amit akarok! - kiálthatunk föl baptista hívőként. És itt véget is ér a közösség, az ige, az Isten tekintélye számunkra.
Pedig másról van szó. Isten ajándéka a megtérésünkkel együtt egy megváltott új élet, ami nem függ attól, hogy keresztyén vagy pogány háttérből jövünk, ahogy lényegét veszítette Krisztusban, hogy pogány, zsidó vagy görög valaki.
Térjünk tehát a lényegre, mint Isten elhívottai sáfárkodjunk jól a kapott lehetőségekkel, új élettel ott, ahol vagyunk! Legyünk hűségesek hozzá! Semmiképp se a magunk módján, saját tetszésünk szerint, hanem Isten dicsőségére és mások építésére, Krisztus testének megerősítésére. Tegyünk mindent szeretetben, Isten és emberek előtti alázattal, szívből jövő életszentséggel!
Kegyelem és elhívás Isten népének adatik. Mi csupán részesei vagyunk annak. Eltelt a hét első fele. Betöltötted-e méltóképpen azt, amire elhívott Urad? Ne csak külső máz legyen hívőséged, érezze meg társad, hogy társa vagy, testvéred, hogy testvére vagy, s a veled találkozó idegen, hogy Isten elhívott gyermeke, országának követe vagy. Gyűjts erőt a folytatáshoz, hogy holnap is élhess szeretetben Krisztus törvénye szerint! /ÚF/
Újvári Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése