2017. november 1., szerda

A te dolgod az Úr dolga


Az Úré az igaz mérleg és mérőserpenyő, az ő művei a zacskóban tartott súlyok. Példabeszédek 16:11



Isten nem adja áldását a becstelenségre. A Biblia azt mondja, hogy az Úr megköveteli a korrektséget minden egyes üzleti alkuban. Ez kiterjed a fizetésre, vásárlásokra és adókra is.

Ha azt szeretnéd, hogy az Úr megáldja a pénzügyi helyzetedet, akkor becsületesnek kell lenned. Nem csaphatod be az embereket. A nem becsületes bevétel gonddal jár - mindig.

"Az ÚR áldása gazdagít meg, a gyarapodást nem lehet erőltetni." (Példabeszédek 10:22)

Találkoztál olyan valakivel, aki jó pénzt keresett, de ez csak bajt hozott magával? Mindig azt fogod aratni, amit elvetsz. Ha becstelen vagy másokkal, akkor ez valamilyen módon viszajut hozzád. Ha azt hiszed, hogy nem derült ki, akkor tudd meg hogy az óra ketyeg. Isten becsapását nem lehet megúszni.

Légy becsületes a pénzügyeidben: "Az ÚR áldása gazdagít meg…" (Példabeszédek 10:22).


Egyedül Isten adhat anyagi biztonságot


"Hanem gondolj arra, hogy Istened, az ÚR ad neked erőt a gazdagság megszerzésére, hogy fenntartsa szövetségét, amelyre esküt tett atyáidnak. Így van ez ma is." (5 Mózes 8:18.)



Ahogy elkezded a következő évtizededet, fontos, hogy tudj bízni Istenben a pénzügyeid terén. Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldja a pénzügyeidet, fókuszálj továbbra is arra az igazságra, hogy ő az anyagi javaid forrása, és ő az, aki gondoskodik a szükségleteidről.

De mit is jelent ez? Azt, hogy nem a munkáltatódtól várod a biztonságot. Nem is a megtakarításaidtól. Vagyis a szükségleteid betöltését nem mástól várod, mint Istentől.

Hadd magyarázzam el, mire gondolok. Amikor megnyitom a csapot, nem gondolom azt, hogy a víz a csapból jön. Tudom, hogy a víz valójában a víztározóból jön. Hozzám azonban a csapon keresztül jut el. Hasonlóképpen a bevételt, amit Isten szán nekem, a munkán vagy valami máson keresztül kerül hozzám.

De a forrása Isten.

Ha egy bankszámlában bízol, azt elvehetik tőled. Ha a megtakarításaidban bízol, elveszítheted. Az egyetlen és valódi biztonságot abban találod csak meg, ha bízol Istenben. Ő a kezdete a pénzügyeidnek. És ő az egyetlen és igaz forrása az anyagi javaidnak.

Ez azt jelenti, hogy nincs okod aggódni amiatt, hogy melyik csapot használja a szükségleteid betöltésére. Tulajdonképpen Isten azt mondja: "Ha elzárom az egyik csapot, egyszerűen ki tudok nyitni helyette egy másikat. Ha elvesztesz egy munkát, tudok adni neked másikat. Én vagyok a forrásod, nem a munkád. Még csak nem is a bankszámlád."


Nem szolgálat ÁLTAL, hanem szolgálatRA lettünk megváltva


"Mert ő szabadított meg minket, és kiválasztott az ő szent munkájára, nem azért, mert kiérdemeltük volna, hanem az ő terve alapján."
(2 Tim. 1:9, LB alapján)


Isten azért szabadított meg, hogy szolgáld Őt. A Biblia mondja, "Mert ő szabadított meg minket, és kiválasztott az ő szent munkájára, nem azért, mert kiérdemeltük volna, hanem az ő terve alapján." 2 Tim. 1:9 (LB alapján)

Isten megváltott, hogy az ő "szent munkáját" végezhesd. Nem szolgálat ÁLTAL, hanem szolgálatRA lettél megváltva. Isten Királyságában van számodra egy hely, egy cél, egy szerep és egy rendeltetés, amit be kell töltened. Ez ad jelentőséget és értéket az életednek.

Jézus a saját életével fizetett azért, hogy kifizesse az üdvösségedet. A Biblia emlékeztet minket, "Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1. Kor. 6:20)

Nem bűntudatból, félelemből vagy kötelességből szolgáljuk Istent, hanem örömmel és mély hálából azért, amit értünk tett. Neki köszönhetjük az életünket. A megváltás által a múltunk megbocsáttatott, a jelenünk értelmet nyert és a jövőnk biztonságba került. Pál ezeknek a hihetetlen ajándékoknak a fényében a következőre jutott: "Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12:1)

János apostol azt tanította, hogy a mi szerető szolgálatunk mások felé azt mutatja, hogy valóban megváltottak vagyunk. Azt írja, "Mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük testvéreinket." (1. János 3:14a)

Ha nincs bennem szeretet mások felé és vágy mások szolgálatára, ha csak a saját szükségleteimmel vagyok elfoglalva, meg kell kérdeznem magamtól, vajon Krisztus valóban ott van-e az életemben... Egy megmentett szív akar szolgálni!

Beszéljünk róla!

* Hogyan változik meg a szolgálatod, amikor hálából szolgálsz és nem bűntudatból?
* Mit gondolsz, Isten szerint hogyan kellene használnod a testedet, hogy őt dicsőítsd?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése