2017. február 10., péntek

A megújulás pusztítással kezdődik


"Újuljatok meg lelketekben és elmétekben," Ef.4,23.

Az e heti áhítatokat Buddy Owens, a Saddleback Gyülekezet pásztora, a Way of a Worshiper (Egy dicsőítő útja) című könyv szerzője írja.

Bármelyik építész megmondhatja neked, hogy ha házat építesz, szükséged lesz egy függőónra, hogy meggyőződj arról,hogy a ház falai valóban tökéletesen egyenesen állnak. Ez egy nagyon egyszerű eszköz (egy zsinór, amelynek a végén egy kis golyó van), de nagyon lényeges hatása van a ház szerkezetének az épségére. Pontos mérések nélkül a ház végül össze is dőlhet. Amikor az építész elégedett azzal, hogy a falak egyenesek és illeszkednek a függőón mértékéhez, akkor azt mondja, hogy a falak "igaziak".

Az életünk megújításához Isten is adott egy ilyen mértéket, a Bibliát, hogy a dolgaink "egyenesben" legyenek, és hogy megmondja nekünk, hogy jó-e a szerkezet. Ezáltal felbecsülhetjük önmagunkat, a választásainkat, a döntéseinket, a gondolatainkat és a cselekedeteinket, hogy megvizsgáljuk, hogyan illeszkednek az Isten igéjének igazságához. Így van egy pontos mércénk, ami megmutatja nekünk, mi a jó és mi a rossz.

Az Efézus 4:23-ban ez így van megírva: "újuljatok meg lelketekben és elmétekben," Az "újuljatok meg" azt jelenti, hogy helyreállítani. A helyreállítás egy folyamat. Ez nem egy azonnali, egy pillanatig tartó esemény; általában rombolással kezdődik.

Isten azt akarja, hogy rombold le azokat a hazugságokat, amelyekben éveken keresztül hittél. Ő azt akarja, hogy leromboljuk a régi elveinket és hiedelmeinket, amelyek beágyazódtak a viselkedésünkbe. Ez az első lépés, hogy átalakulj - hogy megújulj - a gondolataidban.

Ő az Igéje erejét használni fogja arra, hogy megkezdje a rombolást: "Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait." Zsid. 4,12

Az Úr szava bármilyen erős várat le tud rombolni, láncokat tép szét, és felfed bármilyen hazugságot. Ha már a lerombolás készen van, az Úr megkezdi a megújítást az életedben.



Gyülekezeti család: a szeretet kísérleti laborja


„Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” 1Korinthus 12:27

Az gyülekezeti családod segít abban, hogy kimozdulj a saját kis „én központú” világodból. A helyi gyülekezet olyan, mint egy tanterem, ahol megtanulhatod, hogyan viselkedj Isten családjában. Mint egy kísérleti labor, ahol az önzetlen szeretetet gyakorolhatod.

Résztvevőként megtanulhatod, hogyan viselj gondot másokról, és hogyan oszd meg a tapasztalataidat másokkal: „Mert ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi.” (1Korinthus 12:26)

Csak a hétköznapi, tökéletlen hívőkkel való rendszeres kapcsolat által tanulhatjuk meg a közösség gyakorlását; és csak így tapasztalhatjuk meg a fent említett újszövetségi igazságot, az egymástól való függőséget.

A bibliai közösségértelmezés azt jelenti, hogy annyira elkötelezettek vagyunk egymás iránt, mint Jézus Krisztus iránt. Isten azt várja, hogy akár életünket is adjuk egymásért. Sok keresztény, annak ellenére, hogy ismeri a János 3:16-ot, nem ismeri az 1János 3:16-ot: „Jézus Krisztus letette az ő életét értünk. Nekünk is le kell tennünk életünket a testvéreinkért.” (NIV)

Isten azt várja tőled, hogy ezt az önfeláldozó szeretetet mutasd meg a többi hívő iránt – a hajlandóságot, hogy úgy szeresd őket, ahogyan Jézus is szeret téged.

Beszéljünk róla:

* A te életedben mi a bizonyítéka annak, hogy elkötelezted magad a bibliai közösségre?
* Milyen gyakran kerülsz kapcsolatba, gyakorolsz közösséget a gyülekezeti családoddal a templomban? És a templomon kívül?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése