2011. január 20., csütörtök

Drága Mennyei Atyám! Köszönjük a kegyelmet, hogy nem kell nagymértékű üldöztetéseket, bebörtönzéseket, kínzásokat elszenvednünk a hitünkért. Éppen ezért adj még több bátorságot, hogy bárhova visz utunk, mindig bátran tudjunk bizonyságot tenni Jézus nevéről! Nekünk, megadatott az, hogy bármikor olvashatjuk a Te igédet, míg más helyeken sok hívő csak álmodozott/álmodozhat az üldöztetések miatt a Biblia olvasásáról. Bocsásd meg, hogy bár nekünk van Bibliánk, mégis sokszor inkább a világ dolgaival foglalatoskodunk, és túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy időt szánjunk az olvasására és Rád Uram! Kérlek, ébreszd fel ugyanazt a vágyakozást Igéd iránt a szíveinkben, amit azok éreztek/éreznek, akiknek tiltva volt/van a Szentírás olvasása, és nem tudtak/tudnak hozzá jutni Bibliához. Valamint kérlek, adj erőt, ezeknek a hitük miatt üldöztetést, bántalmazást elszenvedő keresztyéneknek, hogy mindvégig állhatatosak maradjanak. Csillapítsd fájdalmaikat és szenvedéseiket, légy velük és bátorítsd őket a nehéz pillanatokban. Ugyanakkor teremts lehetőséget számukra, hogy azok felé, akik üldözik, bántalmazzák őket, irgalmasságot gyakorolhassanak, és bizonyságot tehessenek a Te neved mellett, és ezáltal csak úgy, mint Pál, ők is abbahagyhassák a keresztyének üldözését, és Hozzád térhessenek! Tedd kedvessé gyermekeidet üldözőik szemében, hogy szolgálhassanak feléjük. Hiszen maga Jézus tanít minket arra, hogy áldjuk azokat, akik bántanak minket. Ezért legyenek áldottak az üldözők és a bántalmazók, és Jézus nevében kérlek, teremts nekik is lehetőséget a megtérésre és a bűnbánatra, és nem csak nekik, hanem mindenkinek, aki még elveszetten kóborol valahol a világban. Ámen! (B. L.)


Drága Mennyei Atyám! Köszönöm, hogy egész évben vezetted és megtartottad életemet, hogy növekedhettem Benne és Általad. Kérlek, bocsásd meg, ha nem hallottam meg szavad, ha nem cselekedtem mindenben szándékod szerint. Kérlek, segíts, hogy Hozzád méltón élhessek, és így hirdethessem a világnak megváltó dicsőséged! Ámen


Drága Mennyei Atyám! Köszönöm Neked szerető gondviselésedet,s mielőtt szánkon volna a kérő szó, Te már pontosan tudod, mire van szükségünk! Köszönöm, hogy a győzelem zászlaját adtad a kezükbe, hogy azt lobogtathassuk és tűzhessük ki életünk minden területére! Kérlek, segíts minket használni ezt a zászlót, hogy soha senki se téphesse ki a kezünkből, hogy ne a körülményeinkre tekintsünk, hanem győztesként tudjuk lobogtatni minden helyzetben! Köszönöm, hogy olyan Mennyei apukánk van, aki a földi édesapánknál leírhatatlanul jobban szeret minket! Köszönöm, hogy a Mennyei család gyermekei lehetünk! Köszönöm, hogy addig formálsz minket, amíg hétszer tisztított ezüstökké nem válunk. Ahogy a fazekas az agyagot, Te is úgy munkálsz meg minket, s egyenként formálsz minden kis agyagedényt, míg el nem érik a Neked tetsző formát! Tied minden dicsőség, Jézus nevében. Ámen (Baksa Lívia)


Drága mennyei Atyánk adj nekünk szerető szívet a meg nem tért szeretteinkért, ismerőseinkért, adj bölcs beszédet  hozzá!. Ámen.


Drága Mennyei Atyánk! Köszönöm, hogy napról napra velünk vagy, megtartod életünk és építed a hitünk. Kérlek, tölts el bennünket, hogy teljes egészében Benned élhessünk, és mindenben szándékod, Igéd szerint gondolkozzunk, járjunk, cselekedjünk. Ámen


Drága Mennyei Atyánk! Köszönjük neked a Napi Igét! Köszönjük tanításodat, útmutatásodat! Tégy minket Uram alkalmassá, hogy megérthessük és meg is tarthassuk Igédet! Kérlek, áldd meg az Ige hirdetőjét és olvasóját is! Köszönjük, hogy szólhatunk hozzád és Te meghallgatsz minket! Ámen! (K.J.)


Drága mennyei Atyánk, lelkészeinkért imádkozom, hogy a nyájat azon az úton vezesse, melyet elkészítettél számunkra. Vezessen bennünket a tiszta vizű forrásokhoz, és üde legelőkre, hogy biztonságban élhessünk. Erősítsd meg Őket, hogy bölcsen és jól végezhessék szolgálatukat. Ámen


Drága mennyei Atyánk! Nehéz tiszteletet adni azoknak, akikről úgy érezzük, hogy ellenünk cselekednek. Mégis tiszteljük a Te akaratodat és bízunk abban, hogy minden rossz és hibás döntést, melyet vezetőink elkövetnek, helyre fogod állítani. Bocsáss meg ha tiszteletlenek voltunk velük szemben,ha szüleinknek ellent szóltunk, gyermekeinket hibás módon neveltük, a szegényeket, elesetteket lenéztük. Bocsáss meg azért amiért előbbre helyeztük magunkat származásunk miatt, és esetleg megvetettük a tudatlan, egyszerű embereket. Segíts abban, hogy más vallások követőit ne ellenségként kezeljük, hanem olyan emberekként, akik eltévedtek és a széles úton járnak a keskeny helyett, és nekünk kell megmutatni nekik a helyes utat. Adj nekünk Uram helyes vezetést hibáink felismerésére és azok elhagyására. Segíts minket abban, hogy tiszteletben tudjuk tartani a Te törvényeidet, parancsolataidat, és áldásodban élhessünk. Jézus nevében, ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése