2017. augusztus 27., vasárnap

Isten által méretezett feladat: Indulj hit által


"Józsué ezt parancsolta a nép elöljáróinak: Menjetek végig a táboron, és parancsoljátok meg a népnek a következőt: Készítsetek magatoknak útravalót, mert három nap múlva átkeltek itt a Jordánon, hogy bemenjetek, és birtokba vegyétek azt a földet, amelyet Istenetek, az ÚR ad nektek birtokul" Józsué 1:10-11

Egyszer eljön az idő, mikor neked kell meghoznod egy kritikus döntést, amit végig kell vinned. Ebben a helyzetben ez a döntés Józsuéé volt. Neki kellett fejest ugrani - szó szerint! A több mint 1 millió zsidónak át kellett kelnie a Jordánon ahhoz, hogy bemehessen az Ígéret Földjére. Lehet azt gondolod, hogy ez nem nagy ügy, csakhogy akkoriban nem voltak hidak.

A Jordán folyó átlagosan 30 m széles és 6 m mély volt. De tavasszal, mikor ők is épp arra jártak, gyakran kiáradt és egy zúgó, őrjöngő folyóvá vált. Nagyon úgy tűnt, hogy nem lehet átkelni rajta. Ezért Isten ezt mondta, "Csodát fogok tenni. Emlékeztek, mikor 40 évvel ezelőtt megnyitottam a Vörös-tengert? Valami olyasmit fogok tenni megint, csak egy kicsit másképp. Akkor megnyitottam és azután keltetek át rajta. Most azt kérem, hogy előbb ti induljatok el."

Józsué könyvének 3. fejezetében olvashatjuk, hogy Isten akaratára a víz magasan, gátként feltornyosult, aminek le kellett folyni, mielőtt visszahúzódott volna a folyó. A lelki vezetők mentek először. Bokáig merültek, de nem történt semmi. Aztán tovább sétáltak, a térdük, a csípőjük, majd a mellkasuk már mind víz alatt volt. De Isten időzítése tökéletes. A folyó valóban elkezdett visszahúzódni, így át tudtak kelni a Jordánon gond nélkül, és elfoglalhatták az Ígéret Földjét.

Mit teszel, mikor tisztában vagy vele, hogy mit kéne tenned és tudod mi a helyes, de félsz megtenni? Megteszed akkoris. Mit teszel, mikor tudod, hogy Isten mit szeretne tőled, hogy megtedd, de nincs rá hited? Megteszed akkoris. A félelmeid ellen fordulsz. Megteszed azt is, amitől a legjobban félsz. Az a helyzet, amiről azt gondolod, hogy keresztben le fog nyelni, az életed legnagyobb győzelme lesz, mikor Istenbe veted a bizalmad és hitben lépsz.

A Prédikátor 11:4-ben azt olvassuk: "Aki a szélhez igazodik, az sohasem vet, s aki a felhőket lesi, nem arat". Sosincs jobb időpont elkezdeni valamit, amit Isten tervezett számodra, mint a "most".

Beszéljünk róla:
-Miután ezt olvastad, mit gondolsz, milyen kifogást fogsz találni, hogy elkerüld a szolgálatot?
-Gondolkozz más történeteken a Bibliából, ahol egy átlagos ember hitben elindult és megkapta az erőt, hogy véghez vigye az Isten-méretű feladatokat. Milyen közös dolgok lehetnek azokban az emberekben és benned?




Jézus megérti a félelmeidet és a kísértéseidet


"Jézus megérti a félelmeinket és a kísértéseinket; a Biblia azt írja, hogy mindenben megkísértetett, mégsem követett el bűnt."



"Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." (Zsid. 4:14-16)

Két kérdésem van ma számodra:

Milyen területen van szükséged önuralomra? Mi nincs az irányításod alatt az életedben?

Mi ijeszt meg a leginkább? Az elbukástól való félelem? A rossz egészségtől való félelem? Az elválástól való félelem? A visszautasítástól való félelem? A jövőtől való félelem?

Jézus azt mondja, hogy ezek imatémák; dolgok, amikről mindenképp beszélned kellene az Úrral. Imádkoznod kell azokért a területekért, ahol a legtöbb kísértés ér. Imádkoznod kell azokért a területekért, amik halálra rémítenek.

Jézus megérti a félelmeinket és a kísértéseinket; a Biblia azt írja, hogy mindenben megkísértetett, mégsem követett el bűnt.

A Biblia azt írja, hogy Jézus eljött a földre; itt járt harminchárom évig; és ami kísértés embert érhet, ő mindet megtapasztalta, ugyanazokat, amiket mi is tapasztalunk. Nem bűn kísértésbe esni; a bűn az, ha engedsz a kísértésnek.

A Biblia azt mondja, Jézus megtapasztalta a lehető legnagyobb kísértést, mégsem engedett neki. Ez azt is jelenti, hogy, mikor így imádkozol: "Küszködök ezen a területen. Nem vagyok képes végig csinálni, csak bukdácsolok és folyton elesek.", Jézus ezt megérti, hisz volt ott. Tudja, milyen érzés. Tudja milyen érzés, mikor szomorú és mérges akarsz lenni, és ostorznád magad. Tudja milyen érzés, mikor nem értenek meg és, mikor magányos vagy.

Mert Jézus "megérti minden gyengeségünket" (Zsid.4:15 CEV-fordító). A Biblia azt írja: "Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." (Zsid. 4:16)


Váljunk olyanokká, mint az első keresztények


Jézus azt mondta a követőinek, hogy


"Menjetek el szerte a világra és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." (Márk 16:15)

A mi friss megtértjeink első kérdése az, "Hogy teheti Isten az életemet kényelmesebbé?" Ők azok, akik Istent a saját céljaikra akarják használni, ahelyett, hogy ők lennének készek arra, hogy Isten számára használhatóak legyenek.




Az Isten szerinti friss hívők tudják, hogy meg lettek mentve arra, hogy szolgáljanak és missziózzanak.Ők lelkesen elfogadják a személyre szabott megbízásukat és kiváltságnak tekintik azt, hogy Isten használja őket.
Az öröm, bizalom és a lelkesedés jellemzi őket. Mivel tudják, hogy megváltoztak.

Minden reggel, amikor felkelnek, várják, hogy Isten használja őket új utakon.


Te melyik fajta hívő szeretnél lenni?


Isten hív téged, hogy vegyél részt a legnagyszerűbb, leghatalmasabb, legváltozatosabb és leglényegesebb ügyben, a történelemben: Építeni az Ő királyságát.

A történet az Ő története; ő építi az ő családját az örökkévalóságra. Semmi nem számít ennél jobban és semmi nem haladja ezt meg.


A Jelenések könyvéből tudjuk, hogy Isten globális missziója tökéletes lesz, hogy egy nap a nagy missziós parancs nagyszerűen be fog teljesedni.

"A mennyben egy hatalmas tömeg minden nemzetből, fajból, népből, nemzetiségből és nyelvből meg fog állni Jézus Krisztus előtt, hogy dicsérje őt." (Jelenések 7:9)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése