2017. augusztus 27., vasárnap

GYŐZNI FOGSZ!

„Hangosan kiáltok az Úrhoz, és ő meghallgat..." (Zsoltárok 3:5)
Nem számít, mikor és miért buktál el, Isten fel akar emelni és lábra akar állítani. Azok az emberek, akik még soha nem tapasztalták meg, milyen hibázni, valószínűleg még sosem értek el semmi nagy dolgot. Van egy fajta biztonságérzet az óvatos játékban, így semmit sem veszítesz, de nem is nyersz semmit. Az ilyen emberek sohasem fognak kiszállni a csónakból, és nem fognak a vízen járni. Nem lenne jobb csaknem elsüllyedni, és mégis megmenekülni, mint sohasem érezni Isten erejét munkálkodni rajtunk keresz­tül? A nehézségek olyanok, mint az élesztő, amely a melegben növekedni kezd, és minél nagyobb a forróság, annál nagyobbra nő. Az igazság az, hogy minden lehetőség, amit Isten ad, nehézségekkel együtt érkezik, melyeken felül kell emelkedned. Nézd meg Izra­el fiait Egyiptomban: „De mennél jobban sanyargatták őket, annál inkább szaporodtak és terjeszkedtek..." (2Mózes 1:12). A nehéz idők jobban erősítik a hitet, mint a jó na­pok. Azt mondod: „De hát elszúrtam!" Isten azt mondja: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz" (2Korinthus 12:9). Azt mondod: „Akikben megbíztam, cserbenhagytak, és akikről azt gondoltam, velem vannak, valójában elle­nem voltak". A zsoltáríró azt mondta: „Sokan mondják rólam: Nem segít rajta Isten! De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem. Hangosan kiáltok az Úrhoz, és ő meghallgat..." (Zsoltárok 3:3-5). Nehéz elfogadni, hogy vannak emberek, akik nem akarják, hogy sikeres légy. De attól hogy „sokan mondják...", még nem biztos, hogy úgy is van. A legbiztonságosabb hely a világon Isten akarata. Ha terveidet az Ő céljaihoz igazítod, végül győzni fogsz, és semmi sem állíthat meg.


MINDIG NYÚJTSD A TŐLED TELHETŐ LEGTÖBBET!


„Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek!" (Kolossé 3:23)

Michelangelo egyik legnagyszerűbb alkotása Dávid szobra. Olyan nagy szenvedéllyel dolgozott rajta, hogy gyakran ruhában aludt, mert sajnálta az időt arra is, hogy levegye, majd ismét felvegye őket. Újra meg újra megvizsgálta a márványt, hogy lássa, milyen póz lenne a legalkalmasabb. Több száz vázlatot készített a lehetséges testtartásokról, és aprólékos rajzokat modellekről. Ötleteit kipróbálta kis viaszszobrokon, és csak amikor azokkal elégedett volt, akkor vette kezébe a vésőt és a kalapácsot. A Sixtusi-kápolna mennyezetfreskóján ugyanilyen igényességgel dolgozott. Kényelmetlen szögben feküdt kemény deszkákon, a boltív alatt megszorult fullasztó levegőt lélegezte be, szemét égette, bőrét irritálta a vakolat pora. Az elkövetkező négy évben szó szerint verejtékesre dolgozta magát kemény munkával - de nézd csak meg a végeredményt! Martin Luther King mondta: „Ha egy ember utcaseprő, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre s azt mondja: ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját!" Ha nem vagy szenvedélyes abban, amit csinálsz, keress valamit, amit szenvedélyesen tudsz csinálni! Ne csak az hajtson, hogy pénzt keress, arra törekedj, hogy hatással legyél! Célod ne a túlélés legyen, hanem az, hogy valami jelentőségteljeset tegyél! Pál megmutatja, hogy mi a végső célja annak, hogy mindig a legjobbat nyújtsuk: „Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek... az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát!" (Kolossé 3:23-24).


Ne szóld le magad!


„Mert egyetlen áldozattal örökre tökéletessé tette a megszentelteket.” (Zsidók 10:14)

Amikor semmibe veszed pozitív tulajdonságaidat, és azt mondod magadnak: „Túl kövér vagyok, nem vagyok jó, soha semmit nem csinálok jól”, akkor mindig igazolást találsz arra, amit keresel. Dr. Richard Carlson mondja: „Ha leértékeled magad, az inkább felerősíti, semmint kijavítja tökéletlenségeidet azáltal, hogy szükségtelen figyelmet és energiát fordít mindarra, ami rossz, ahelyett, hogy arra figyelne, ami jó. Miért tennéd ezt, tudva, hogy az egyetlen lehetséges következménye a negatív szemléletmód, még több negatív érzés és az élet ajándékának egyre kevesebbre becsülése? Azok az emberek, akik rendszeresen leszólják magukat, gyakran panaszkodóknak tűnnek, nem is beszélve arról, hogy milyen példát állítanak ezzel. Mindenkinek vannak olyan területei, melyeket szeretne tökéletesíteni, de ez nem jelenti azt, hogy ostoroznod kellene magad. Itt a földön egyikünk sem lesz tökéletes, de nem az a megoldás, hogy becsméreled magad. A Biblia azt mondja, hogy Isten „örökre tökéletessé tette a megszentelteket”. Max Lucado írja: „Húzd alá a tökéletes szót! Figyeld meg, nem az van odaírva, hogy jobbá tette. Nem az, hogy fejlődik. Nem az, hogy javulóban van. Isten nem fejleszt, Ő tökéletessé tesz. Ő nemcsak erősít, Ő teljesen elvégzi a munkát… Tudatában vagyok annak, hogy van, amiben még tökéletlenek vagyunk. Még mindig hibázunk. Még mindig elbukunk. Még mindig pontosan azt tesszük, amit nem is akarunk… ez a részünk »a megszentelődés folyamatában van«. De amikor arról van szó, hogy milyenek vagyunk Isten szemében, akkor tökéletesek vagyunk. Amikor minket néz, akkor olyan emberekre tekint, akik tökéletessé lettek azáltal, Aki az Egyetlen tökéletes – Jézus Krisztus által.” Az rendben vagy, hogy tökéletesíteni akarod magad, de ne görcsölj rajta; állj meg gyakran, és emlékeztesd magad arra, hogy: „felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt” (Kolossé 3:10).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése