2017. szeptember 4., hétfő

Isten családja örökre megmarad


„Mivel az Ő gyermekei vagytok, minden a tietek." (Galata 4:7 NLT – fordítás)Szellemi családod sokkal fontosabb, mint fizikai családod, mert az örökké tart. A földi családunk csodálatos ajándék Istentől, de csak ideiglenes, gyenge, törékeny, gyakran szétszakítja a válás, a távolság, a gyerekek felnövekedése, a szülők megöregedése, és – elkerülhetetlenül – a halál.

Pál apostol ezt mondja: „Amikor elgondolkozom az Ő tervének bölcsességén és nagyságán, akkor térdeimre esek, és dicsőítem Istent, aki minden mennyei és földi család Atyja.” (Efézus 3:14-15 LB – fordítás)

Másrészről a szellemi családunk – a kapcsolatunk más hívőkkel – megmarad az örökkévalóságon keresztül. Sokkal erősebb közösség, sokkal maradandóbb kapocs, mint a vér szerinti rokonság.

A Biblia azt tanítja: „Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.” (János 1:12-13)

Abban a pillanatban, mikor beleszülettél Isten családjába, csodálatos születésnapi ajándékokat kaptál: a család nevét, a családhoz való hasonlóságot, a család előjogait, a meghitt családi kapcsolatot és a család örökségét!


Szabadítsd fel a benned rejlő lehetőségeket


Isten sokféle különleges képességet ad nekünk, de ugyanaz a Szellem a forrása mindnek. Sokféleképpen szolgálhatunk Istennek, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Isten sokféleképpen munkálkodik az életünkben, de ugyanaz az Isten munkálkodik mindannyiunkban és mindannyiunkon keresztül. (1Kor. 12:4-6, szabad fordítás)

A földön élő öt milliárd ember közül csak nagyon kevesen aknázzák ki maximálisan azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten helyezett el bennük. A legtöbb ember középszerű életet él. Képességeik és ajándékaik nincsenek kihasználva. Talán tudatában sincsenek azoknak az óriási lehetőségeknek, amelyeknek birtokában vannak.

Mik azok a "bennünk rejlő lehetőségek?" Azok az erősségeid, amiket nem használsz, a rejtett talentumaid, a ki nem használt képességeid és a benned szunnyadó ajándékok.

A lehetőségek óriási gazdagsága van benned. El kell azonban döntened, hogy ezektől megfosztod a világot, vagy áldás leszel a számára.

Ha úgy döntesz, hogy igenis fel akarod szabadítani a benned rejlő lehetőségeket, akkor meg kell ismerned, hogy Isten szerint hogyan tudod ezt megtenni. Miles Munroe, aki a Bahama-szigeteken szolgál, 10 fontos dolgot sorol fel, ami segít abban, hogy fel tudd szabadítani a benned rejlő lehetőségeket:

1. Kapcsolatot kell létesítened Istennel, aki a benned lévő lehetőségek forrása.

2. Meg kell értened azt, ahogy Isten teremtett: hit és szeretet által.

3. Tudnod kell, mi a célja az életednek (a benned rejlő lehetőségeket ennek megfelelően kaptad).

4. Meg kell keresned, és tudnod kell, mik azok a források, amelyek segítenek felszabadítani a benned rejlő lehetőségeket.

5. Ismerned kell, meg kell találnod, vagy meg kell teremtened a megfelelő környezetet, ami ahhoz szükséges, hogy a maximálisan tudj teljesíteni. Ennek egy része az, hogy napi kapcsolatban vagy Istennel.

6. Fel kell ismerned, hogy a benned rejlő lehetőségek kemény munkán keresztül fejeződnek ki.

7. Gondoznod kell a benned rejlő lehetőségeket. Tápanyaggal kell ellátnod, mint egy vetőmagot.

8. Védened kell a benned rejlő lehetőségeket például a lustaságtól, a szórakozottságtól vagy a kompromisszumoktól.

9. Meg kell osztanod a benned rejlő lehetőségeket. Az emberben rejlő lehetőség nem öncélúan létezik.

10. Ismerned kell és figyelembe kell venned azokat a korlátokat, amelyeket Isten helyezett a benned rejlő lehetőségekre. Ne felejtsd el, nem vagy Isten! Amikor áthágod ezeket a korlátokat, valójában lecsökkented a benned rejlő lehetőségeket.

A benned rejlő minden lehetőség Istentől való ajándék számodra. És Isten elvárja, hogy használd őket!


Beszéljünk róla:

- Hogyan használod az erősségeidet és képességeidet annak érdekében, hogy megvalósulhassanak a benned rejlő lehetőségek? Gondolj vissza egy olyan időszakra, amikor szerinted elérted a benned rejlő lehetőségeket a munkádban, otthon vagy az életedben. Hogyan cselekedett Isten akkor? Mi segített abban, hogy a legjobbat tudtad kihozni magadból?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése