2017. október 26., csütörtök

Ajánld a munkád Istennek"Bízd az Úrra munkádat, akkor lesznek sikeresek a terveid." (Péld. 16:3, NLT fordítás)


Bármit is szeretnél, hogy megáldjon Isten, azt először neki kell adnod. Ajánld fel, szenteld oda neki és Isten meg fogja áldani.

Lelkipásztorként azt szeretném, hogy sikeres életed legyen. Nyilvánvalóan azt szeretném, ha sikereket érnél el lelkileg, de azt is, hogy a munkádban is sikeres légy. Szeretném, hogy tanúja legyél áldásainak a munkádban. Azt szeretném, ha a munkád Isten dicsőségére végeznéd.

Mikor Istennek ajánlod a munkád, Ő részese lesz a döntéseidnek. Elmondja, mit kell tenned. Ő lesz a fedélzeted kapitánya. Övé lesz a dicsőség.

"Mi tehát Krisztus nagykövetei vagyunk, Isten szól rajtunk keresztül hozzátok. Sürgetünk benneteket, mintha Krisztus kérne titeket: "Béküljetek ki Istennel!" (2 Kor. 5:20, NLT)

Ahogy én a Saddleback Gyülekezet szolgálatában állok, te is egy gyülekezet szolgálatában állsz - a munkahelyeden. A munkád az, hogy Krisztus nagykövete legyél a körülötted élő emberek számára. Minden áldás, amit Isten az életedre áraszt - a munkádban, a karrieredben, a pénzügyeidben, a családodban, az egészségedben -, mind Jézus Krisztus miatt árad rád.

"Adjunk hálát Istennek, az Atyának és Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak! Mert Krisztusban megáldott bennünket minden szellemi áldással a Mennyben." (Efézus 1:3, TEV)

Beszéljetek róla

* Szánj időt ma arra, hogy megköszönd Istennek mindazt, amivel megáldott.
* Szánj időt ma arra, hogy Istennek ajánld a munkád és kérj tőle bátorságot és szorgalmat, hogy keményebben tudj dolgozni és Őt dicsőíthesd meg a munkáddal.


Honnan tudhatom, hogy mire rendeltettem?


„Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten kegyelmének jó sáfárai.” 1 Péter 4:10


Felelős vagy azért, hogy jó sáfára legyél ezeknek az ajándékoknak. – nem önzően használva, hanem mások javára.
Tudod-e, hogy mire teremtett Isten? Tudod, hogy mi a rendeltetésed? Négy dolgot kell rendbe hoznod, hogy betölthesd a küldetésed. Szeretnélek végigvezetni ezeken a következő néhány napban, illusztrációként Eszter könyvét felhasználva.
Isten adott neked ajándékokat.
Az első dolog, amit fel kell ismerned, az hogy Isten ajándékai használatra adattak!
Ezeket a kártyalapokat osztották neked az életben:

* dolgok, amikre nincs befolyásod;pl. a szüleid, a nemzetiséged, a származásod és nyelved.
* Te magad, vagyis, a lelki ajándékaid, szíved, képességeid, személyiséged és tapasztalataid. Ezek azok a dolgok, amik egyedivé és egyedülállóvá tesznek.

Nem vagy felelős olyan ajándékokért, amikkel Isten nem látott el. Vagyis, ha nem kaptál a művészetekre tehetséget, akkor tőled nem lehet elvárni, hogy olyan képeket fess, mint például Rembrandt. Ellenben felelős vagy azokért az ajándékokért, amelyeket megkaptál.
Ha megérkezel a Mennybe, Isten másokkal nem fog összehasonlítani, önmagaddal azonban igen. Mit tettél azokkal, amiket kaptál? Mit tudtál volna tenni, ha kicsit jobban bíztál volna Istenben?
Róma 14: 12 mondja

„Mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek.”

Eszternek volt három erőssége, amiket azért kapott Istentől, hogy betöltse a küldetését.
Intelligens volt, gyönyörű és egy vonzó személyisége volt.
Ezen tulajdonságok következtében „Eszter megnyerte mindenkinek a szimpátiáját, aki látta őt… aztán a királynak is megtetszett, jobban, mint bármelyik másik szűz leány. Így hát királyi koronát tett a fejére és királynővé tette.” (Eszter 2:15/b, 17)
Isten céllal adta ezeket az ajándékokat Eszternek. Isten neked is céllal adott ajándékokat és éppen úgy, mint Eszter, Te is felelős vagy, hogy jól gazdálkodj ezekkel az ajándékokkal. Ne önző módon használd őket, hanem mások javára. Az ajándékaid nem saját hasznodra adattak! Isten mások javára adta neked ezeket.

Ahhoz, hogy megtudd a küldetésedet, ismerned kell a talentumaidat és el kell döntened, hogy hogyan használod azokat. Ezért van egy házi feladatom a számodra. Ezen a héten arra kérlek, hogy készíts egy listát azokról az ajándékokról, amiket Istentől kaptál. Ne felejtsd el belevenni az adottságaidat és azokat is, amik a te hatáskörödön kívül esnek. Kérdezd meg magadtól: Mi jót adott nekem Isten, amivel mások javára lehetek?


Isten megerősít, hogy másoknak is beszélhess Jézusról


„A békesség Istene pedig, … tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére; és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön-örökké. Ámen.”

Zsidók 13:20-21

Isten minden szükséges dolgot megad neked ahhoz, hogy megoszthasd másokkal a hitedet.

A Zsidókhoz írott levél írója ezt úgy fogalmazza meg, hogy „készségessé tesz”, ami hasonlít ahhoz, mint amikor egy sportcsapatot készítenek fel a győzelemre. Megkapják a szükséges felkészítést, készséget ahhoz, hogy nyerhessenek.

Ahogyan Rick pásztor is gyakran mondogatja: „Isten nem a felkészülteket hívja el, hanem az elhívottakat készíti fel.”

És Isten téged is hív.

A Biblia azt mondja, hogy Isten gazdagon és készségesen támogat téged mindenben, ami Jézus követéséhez szükséges. Ez nem csak az anyagi ajándékokra vonatkozik; folyamatosan jelen van az életedben, előtted jár minden utadon és előkészíti az utat. Mindig megadja majd a szükséges szavakat ahhoz, hogy megoszthasd a hitedet.

Isten lesz a te erőd, a te bölcsességed és az útmutatód. Megnyitja előtted a támogatás kapuit, és bezárja azokat a kapukat, amelyek rossz irányba vezetnek.

Isten mások által készít fel. A családod, a barátaid és a munkatársaid által. Támogathatnak téged anyagiakban is, de ami még fontosabb: bátoríthatnak és segíthetnek abban, hogy napvilágra kerüljenek a félelmeid, a szorongásaid – így Isten megerősítheti a hitedet, amely legyőzi a félelmet.

Isten általad készít fel másokat. Ahogyan Isten másokat használ abban, hogy felkészítsen téged, hasonlóan akar téged is használni mások felkészítésében. Ez része a bizonyságtételednek. Segíthetsz meglátni másoknak Istent, aki megerősít és támogat; és Jézust, mint szerető barátot, „aki ragaszkodóbb a testvérnél.” (Péld 18:24)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése