2017. november 18., szombat

Az adakozás lelki befektetés és nem pedig kiadás


"Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat." 2Kor.9,6

Isten gyakran összehasonlítja az adakozást magok elvetésével. Ha egy gazdához hasonlóan kimész a földekre és elvetsz magokat, később begyűjtheted annak termését. Ha csak néhány magot vetsz el, csak néhány szál termést hoz az elvetett mag. Ha egyáltalán nem vetsz el semmit, nem terem meg semmi.

Egy gazda sem tartja a magok elvetését kiadásnak, sőt inkább befektetésként tekint arra. Tudja, hogy ha nem vásárol magot, nem lesz gazdasága sem.

Amikor egy farmer elülteti a magokat, bizakodik és reménykedik, hogy az meghozza termését. Van hite, mert egy kukoricaszemet beletesz a földbe és azt várja, hogy egy egész kukoricaszár növekedjen belőle, tele több maggal mint amennyit ő elültetett. Várja a betakarítást, mert tudja, hogy az áldás lesz számára.

Van három dolog, amit a Biblia mond a magvetésről és az aratásról:

1. Ki mint vet, úgy arat. Ha kritikát vetsz, az emberek kritizálni fognak téged. Ha pletykát vetsz, az emberek pletykálni fognak rólad. Bármit is fogsz elvetni az életben, azt fogod majd aratni. Ezt vedd figyelembe.

A jó hír az, hogy ennek a pozitív oldala is igaz. Adj az Úrnak, és figyeld meg hogyan árasztja ki az áldásait másokra és rajtuk keresztül rád is.

2. Mindig többet fogsz aratni, mint amennyit elvetettél. Egy gazda, amikor elvet egy kukoricaszemet a földjébe, tudja, hogy a kukoricaszem helyett egy teljes kukoricaszár növekszik fel, nyolc-kilenc kukoricacsővel,azokon pedig egyenként 100-200 kukoricaszem.

3. Mindig más évszakban fogsz aratni, mint amelyben vetettél. Egyik évszakban vetsz, a hasznot pedig egy másikban aratod le. Ma, ha elültethetsz egy magot, és holnap kiásod, semmi különbséget nem fogsz tapasztalni. De ha hagyod, hogy gyökeret eresszen, lassan növekedni fog és termést fog hozni. Ez Isten gazdaságában az az időszak, amikor megpróbáltatik a hited.

Mekkora aratást szeretnél látni az életedben? Ez csak rajtad áll. Az Úr azt mondja: "Legyen néktek a ti hitetek szerint" Mt.9, 29


Isten szeretetének és kegyelmének egy csatornája vagy és a Szent Lélek közössége


"Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, mindnyájatokkal." (2 Kor. 13:13, Károli)

Hit által tudom, hogy ezek a dolgok igazak:

* Isten tele van szeretettel és kegyelemmel, és Ő betölt engem a szeretetével és kegyelmével.
* Isten azon munkálkodik bennem, hogy megtisztítson egy csatornát a szeretetének és kegyelmének azért, hogy ezek rajtam átfolyjanak mások életébe, akikkel találkozom.
* Talán még nem vagyok ott, de "meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)
* És tudom, hogy "Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét, hogy mindenben, mindenkor teljes elégségetek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek." (2 Kor. 9:8, Károli)
* Ő teszi az örömömet teljessé, mert többé nem élek sötétségben, hanem az igazságban élek és közösségem van Istennel. (1 János 1:4, 1 János 1:6)
* Jézus Krisztus által, Isten szeretete és a Szentlélek közössége által mindenkor telve vagyok kegyelemmel, irgalommal és békességgel. (2 Kor. 13:13)

Ezekben az igazságokban hiszek és ezek szerint járok, megengedve Istennek, hogy elvégezze a munkáját bennem belülről kifelé.

Beszéljünk róla:

Kinek lehet haszna rajtad keresztül Isten szeretetéből és kegyelméből?

Imádkozz így ma: "Atyám, kérlek végezd el a jó munkát az életemben. Hiszek; segíts a hitetlenségemen."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése