2017. december 27., szerda

Add Jézusnak a figyelmedet!


"Jézus így válaszolt: 'Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet.'" (János 4:10)

Tudtad, hogy Jézus állandóan felbukkan az életedben? A Biblia azt mondja, hogy mindig ott van körülötted, a szelleme veled van, de te nem veszed észre. Megjelenik másokban, abban, amit mondanak neked. Lehetőségekben, problémákban. Megjelenik nehézségekben, de te nem tudsz róla, mert nem erre figyelsz.

Őszintén szólva ez elég gyakori, még a Bibliában is megtörténik. Vannak emberek, akik nem veszik észre Jézust. Az idézett részben például Jézus vizet kér egy samáriai nőtől. Mivel a nő nem tudja, kicsoda Jézus, vallási vitába kezd vele. De Jézus azt mondja: "Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." (János 4:10)

Velünk is megtörténik ez néha. Nem vesszük észre Jézust, amikor ott van körülöttünk. A Biblia szerint mindig közel van, de nem hallgatunk rá. Nem hangolódunk rá a jelenlétére.

Pedig fontos lenne, hogy figyeljünk Jézusra, ő ugyanis az, aki rá tudja irányítani a tekintetünket a valóban fontos dolgokra. Ő változtatja meg azt, ahogy a kezeljük a kapcsolatokat, a feladatokat, az életkörülményeinket.

Amikor megtanulsz az örökkévalóság fényében élni, az megváltoztatja az értékrendedet. Bölcsebben kezded használni az időd és a pénzed. Sokkal nagyobb jelentőséget kezdesz tulajdonítani a kapcsolatoknak és a jellemnek, mint a hírnévnek, a jólétnek, a teljesítménynek vagy a szórakozásnak. Átrendeződnek a prioritásaid. A legújabb trendek, divatok, népszerű értékek egyszerre már nem számítanak.

Pál apostol mondta: "Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért." (Filippi 3:7)

Hagyd el a régi borostömlőidet 2013 előtt


"És senki sem tölt újbort régi tömlőbe, mert szétrepesztené a bor a tömlőt, s odalenne a bor is, a tömlő is; hanem az újbor új tömlőbe való." Márk 2:22

A házamhoz közel van egy töltőállomás és vegyeskereskedés, amely épp most esett át egy átalakításon, az utilitarista külsejét lecserélték egy meleg, hívogató, szomszéd mennyországra, olyan lett, mint egy kávézó, benzin töltőkkel. Ám amikor beléptem erre a helyre, úgy tűnt, mintha az alkalmazottak elvesztették volna az emléküket az átalakításról. A fiú a pult mögött új egyenruhát viselt, ami illett az új külsőhöz, viszont ugyanazzal a mogorva arckifejezéssel, mint azelőtt, talán egy kicsit unottan és bosszankodva azon, hogy egy új vásárló jött, hogy őt zavarja.

Ez elgondolkodtatott azon, hogy mi hogyan próbáljuk meg beletölteni az új bort a régi tömlőbe. Jézus azt mondja, hogy bukásra vagyunk ítélve, mert "szétrepesztené a bor a tömlőt, s odalenne a bor is, a tömlő is". (Márk 2,22)

Ahhoz, hogy olyan emberré válj 2013-ban, amilyenné Isten szeretné, hogy válj, el kell hagynod életed régi borostömlőit azért, hogy Isten önmagát tudja beleönteni a Krisztusban lévő új életed tömlőjébe.

Ez azt jelenti, hogy nem próbálhatjuk meg beletölteni az "őszinteség a munkahelyen" új borát a "megkönnyített munkavégzés" régi tömlőjébe, mert "odalenne a bor is, a tömlő is".

Ebben az évben változtatnod kell annak érdekében, hogy olyan ember légy, amilyennek Isten szeretne látni. Készen állsz arra, hogy megtedd a változásokat? Érzed annak a tudatnak az izgalmát, hogy Isten ott van veled és nemcsak segít változni, hanem vezet a változásban?

Ahogy Rick pásztor gyakran mondja:"Isten melletted van". Azt szeretné, hogy sikeres légy 2012-ben. Melyek azok a régi borostömlők, amelyeket el kell dobnod az újév közeledtével?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése