2017. január 11., szerda

A célok növelik a hitedet


     „Történjen úgy, ahogyan hittétek!”(Mt. 9:29, Egyszerű ford.)

Minden alkalommal, amikor valamilyen célt tűzöl ki magad elé, azt mondod: „Hiszem, hogy Isten azt szeretné, ha ezt eddig és eddig az időpontig megtegyem!” – ez pedig egy hitbeli megvallás.

Na mármost, ha nagy célt tűzöl ki, Isten hatalmasan megsegít. Ha özepszerű terved van, Isten középszerű módon segít. Ha pedig kicsiny célt kívánsz elérni, Isten is ehhez mérten segít.

Láthatod, hogy a célok hogyan tágítják ki a hitemet. Bizonyítják, hogy bízom Istenben, de azt is megmutatják, hogy mennyire bízom Benne.

Ez azt jelenti, hogy a célok hiánya tulajdonképpen egy hibás cél. Más szóval, ha nem állítasz célokat magad elé, azzal máris állítottál egyet: azt, hogy megmaradsz ugyanolyannak, mint amilyen eddig voltál.

Nézd, hogy is működik mindez:

    Ha megkérdezem, mi a célod az egészséged felől 2011-re, és azt válaszolod „semmi”, akkor az a célod, hogy ugyanolyan maradj.
    Ha megkérdezem, hogy mi a célod 2011-ben a kapcsolataiddal, és azt mondod „semmi”, akkor az a célod, hogy ne javuljanak.
    Ha megkérdezem, hogy mi a célod a pénzügyeiddel és a hiteltörlesztéseddel, és a válasz „semmi”, akkor a célod, hogy ne kerülj ki az adósságból.
    Ha megkérdezem, hogy mi a célod az üzleti karriereddel, és a válaszod „semmi”, akkor a célod az, hogy sodródj az árral.

Ezért tanít arra a Biblia, hogy legyenek céljaink. A célok megtanítanak a szellemi fegyelemre. Próbára teszik a hitünket. Építik a jellemünket, és növelik a reményünket.





Bízz, hogy Isten a problémáid is jóra használja


     "Mert nem akarjuk, testvéreim, hogy ne tudjatok arról a nyomorúságról, amely Ázsiában ért minket: rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk. Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat;" (2Kor 1,8-9)

Jézus szenvedett? Előfordult hogy magányos volt? Vajon kísértve volt-e azzal hogy elbátortalanodjon? Vajon félreértették, gonoszak voltak hozzá, vagy igazságtalanul kritizálták?

Természetesen! Egyikünk sem kivétel a szenvedés, a magány, az elkeseredettség vagy az igazságtalan kritika alól, ugyanis Isten Krisztus képére formál minket, és ahhoz, hogy ezt tegye, ugyanazokon a körülményeken kell keresztül vinnie minket, mint amiken Krisztust is vitte.

Ez azt jelenti hogy Isten okozhat tragédiákat? Nem. Isten jó, és Ő nem okoz vagy tesz gonoszságot. De Isten jóra tudja használni a sötét vagy stresszes időket is. Arra használja fel, hogy megtanítson minket bízni Őbenne (2Kor 1,8-9), hogy megmutassa, hogyan segítsünk másoknak (2Kor 1,4-6), és hogy közelebb hozzon minket hívő testvéreinkhez (2Kor 1,11).

Akkor mit tegyél, amikor nehéz élethelyzeteken mész keresztül?

    * Állj ellen, és ne hagyd, hogy elbátortalanodj.
    * Emlékezz, Isten veled van.
    * Támaszkodj Isten védelmére és vezetésére.

Mindannyian keresztül megyünk nehéz időkön! A különbség azoknak, akik Jézusban hisznek nem a sötétség hiánya, hanem a Világosság jelenléte!


Félelmeidet hitre cseréld


    Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! (Jer.Sir. 3:22-23 MBT)

Isten túláradó módon, egyre jobban és jobban áraszt el az Ő szeretetével ma, holnap sőt örökké. Jeremiás próféta beszél arról, hogy Isten kegyelemmel teljes szeretetének soha nincsen vége. Az Ő szeretete olyan, akár egy csésze kávé, amelyik nem ürül ki és minden reggel frissen kínálják fel.
Mivel minden új nap Isten felkínálja az Ő kegyelmét, soha nem juthatsz el odáig, ahol az Ő szeretete kifogyna. Ez azt jelenti, hogy soha nem tudod úgy elrontani, hogy Isten elhagyjon. Ő a második esélyek Istene! Ha bizonytalan vagy abban, hogy Isten meg tud bocsátani (vagy már meg is bocsátott) neked azokért a dolgokért, amit a múltban elkövettél, kérd Őt, hogy félelmeidet hitre cserélje át.


Beszéljünk róla:

Isten úgy fog tenni. A héber hűség szó kapcsolatban áll azzal a szóval, hogy ámen, aminek a jelentése az, hogy „úgy legyen”. Amikor befejezed az imádságodat azzal, hogy „ámen”, akkor tulajdonképpen szó szerint elismered, hogy Isten elég hűséges ahhoz, hogy úgy cselekedjen.
Hogyan változtatnál az imádságodon, ha tudod azt, hogy Isten ennek alapján akar cselekedni?
Töltsd meg az életedet szeretettel

"Ne tettessétek a szeretetet, hanem szeressétek egymást őszintén. Gyűlöljétek a gonoszt, ragaszkodjatok a jóhoz. A szeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, és leljétek örömötöket az egymás elismerésében." (Róma 12,9-10 NLT fordítás)


Ha hosszan tartó változást szeretnél az életedben, akkor töltsd meg szeretettel!

A szeretet az egyetlen, ami megváltoztathatja a megváltozhatatlant. A szeretet megerősít. A szeretet feltölt. A szeretet megújít. A szeretet felüdít. A szeretet a világegyetem legnagyobb ereje, mert Isten szeretet. Nem azt mondja, hogy neki van szeretete, hanem, hogy Ő maga a szeretet. A szeretet meggyógyítja azt, ami máshogy nem gyógyul. A szeretet felemel. A szeretet megerősít. A szeretet energetizál. A szeretet feljogosít.

"Ne tettessétek a szeretet, hanem szeressétek egymást őszintén. Gyűlöljétek a gonoszt, ragaszkodjatok a jóhoz. A szeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, és leljétek örömötöket az egymás elismerésében" (Róma 12,9-10 NLT fordítás)

"Leljétek örömötöket egymás elismerésében" - Ez nagyon tetszik, de mit is jelent? Azt, hogy amikor a kiscsoportodban valakinek sikere van az egészségében, anyagi helyzetében, eléri a kitűzött célját, akkor ünnepelj vele. Ünnepeljétek a győzelmüket. Le tudtál adni pár kilót? Gratulálok! Kicsit kilábaltál az adósságból? Fantasztikus! Áttörés van a házasságodban? Óriási! A Biblia azt mondja, hogy leljétek örömötöket az egymás elismerésében és legyetek egymás iránt gyengédek.

Itt egy lenyűgöző dolog: Isten teljesen átszövi a világegyetemet, így amikor te segítesz valakinek, akkor Isten gondot visel a dolgaidra. Isten letekint rád, és nem azt kérdezi, hogy segítesz-e magadon, hanem azt, hogy segítesz-e másokon? Szeretnél segítséget a céljaid eléréséhez? Akkor kezdj el segíteni másokon! Mutass szeretetet! Szorítsd magad háttérbe. Gyógyulást hoz ami visszajön.

Emlékszel Jób történetére, aki mindent elveszített? Elveszítette az egészségét, családját, vagyonát. Mindent elveszített. A könyv végén Isten visszaadja neki mindezt. Miért? Mert Jób imádkozott magáért? Nem. Azt írja: Miután Jób imádkozott a barátaiért Isten visszaállította őt, és kétszeresen adott neki vissza mindent.

Miért kell tartoznod egy kiscsoporthoz? Nem csak azért, hogy mások segítsenek neked, hanem hogy te is segíthess nekik! Szóval amikor imádkozol értük, akkor Isten segít neked. Add magad oda szeretetben, és aztán figyeld ahogyan Isten munkálkodik az életedben.

Beszéljünk róla:

* Gondold át, miként mutatod ki a szeretet nap mint nap mások iránt. Mi motiválja a szeretetedet?
* Hogyan hozott áldást az életedre mások szeretete?
* Kik azok az emberek körülötted, akiknek szükségük van a szeretetedre, vagy támogatásodra, vagy arra, hogy ma velük ünnepelj?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése