2017. augusztus 14., hétfő

A hívő emberek megosztják hitüket másokkal


"És íme, vittek hozzá egy bénát, aki ágyban feküdt. Amikor Jézus látta hitüket, így szólt a bénához: "Bízzál, fiam, megbocsáttattak bűneid." (Mt 9,2)

Vannak olyan barátaid, akik bénultak és nem tudnak eljutni Jézushoz. Megbénítja őket a félelmük, a bűntudatuk, a kételyük, a fájdalmuk, vagy lehet, hogy az a sértettség, amit a múltban valamelyik egyházban szenvedtek el. Bénultak és önmaguktól nem tudnak eljutni Jézushoz.

A hívő emberek kiárasztják hitüket másokra. A mai igevers Máté evangéliumának 9. fejezetéből való, egy beteg és béna ember barátairól szól. Azt akarták, hogy társuk gyógyuljon meg, ezért elvitték őt Jézushoz, úgy, hogy leeresztették a beteg ágyát a tető egy nyílásán keresztül.

"Amikor Jézus látta hitüket..." Nem a béna ember hite volt az, ami a gyógyuláshoz vezetett, hanem a barátaié. Mikor Jézus látta, hogy ez a négy barát törődik annyira béna társukkal, hogy hozzá vigyék, Jézus így szólt: "Ezeknek a férfiaknak nagy a hitük. Arra számítanak, hogy meggyógyítom barátjukat" és így is tett.

Neked is vannak barátaid, akik bénultak, és nem tudnak Jézushoz közel jutni. Megbénítja őket a félelem, a bűn, a kétség, a fájdalom, vagy talán a sértettség, amit a múltban valamilyen egyházban elszenvedtek. Bénultak és nem tudnak önerejükből Jézushoz eljutni.

Isten figyel téged, hogy lássa, elég hűséges barát leszel-e ahhoz, hogy hozzá vezesd őket. S ha igen, Isten értékelni fogja hitedet. Nemcsak a barátodat fogja meggyógyítani, téged is meg fog áldani. Ez a hit áldása.

Amíg a keresztények - és az egyház - kezét nyújtja minél több és több hitetlen felé, Isten áldását nyeri majd el. Amint az egyháztagok azt mondják, az ő egyházuknak már nem kell növekednie, így azt is mondják, hogy nem törődnek a világgal, és Isten áldása elmúlik arról az egyházról.

De amíg továbbra is Jézus elé visszük bénult társunkat, addig Isten megáldja nemcsak egyházunkat, de családunkat, vállalkozásunkat, és életünket is.


A Szent Lélek megszabadít a csapongó gondolatoktól


"Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival." (Róma 8:5)

the-five-motivators-of-successful-change.jpg

Csata folyik a bensődben a régi, bűnös természeted és az új, krisztusi éned közt. Ha meg akarod nyerni a csatát, akkor meg kell változtatnod a gondolkodásmódod.

Miért? Ahogyan gondolkodsz, az meghatározza hogy érzel, és ahogy érzel, az meghatározza hogy viselkedsz. Ha lehangoltan viselkedsz, az azért van, mert lehangoltnak is érzed magad. És, ha lehangoltnak érzed magad, az azért van, mert lehangoló dolgokra gondolsz. Ha ki szeretnél jönni a letörtségből, bármilyen helyzettel is küzdesz, kérned kell a Szent Lelket, hogy adjon neked vidámabb gondolatokat.

A Sátán ad neked olyan gondolatokat, melyek kísértésbe visznek. Isten viszont olyan gondolatokat ad, amik ösztönöznek. Melyiket választod? A Róma 8:6 ezt írja "A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség."

Nem ismerek senkit, aki inkább választaná a halált az élet és békesség helyett. De az az igazság, hogy mindig lesznek önpusztító gondolataid. Tehát mit teszel?

Lássuk, hogy szabadít meg a Szent Lélek az irányíthatatlan gondolatoktól. Ez a helyettesítés elve: Bármit is szeretnél megváltoztatni az életedben, ne kiirtsd, hanem helyettesítsd.

Ha tévét nézel és egy olyan műsor következik, ami rossz hatással lenne rád, kapcsolj át egy jobb csatornára. Ha meg szeretnél szabadulni a dohányzástól, de mindig cigarettákra gondolsz, koncentrálj valami másra. A Biblia azt írja, hogy a régi gondolatvilágodat újra kell cserélned.

Ha elkezdesz valami pozitív dologra gondolni egy negatív helyett, valami jóra gondolni egy gonosz helyett, akkor a régi elveszti hatalmát és nem fog többé csábítani.

Hívd meg a Szent Lelket, hogy legyen szabad hozzáférése a gondolataidhoz és segítsen helyettesíteni irányíthatatlan gondolataidat.

Beszéljetek róla!

* Kérd a Szent Lelket, hogy adjon neked új ötleteket, hogyan cseréld le a régi, rossz gondolatokat. Imádkozd ezt: "Kedves Szent Lélek! Megadom neked az engedélyt, hogy gondolatokat adj nekem, amikor csak akarsz. Szeretettel fogadom és elfogadom őket. Nyitott vagyok rád."
* A Szent Lélek az Igét is használni fogja, hogy a szent Isten felé irányítsa a gondolataidat. Ha ilyen még nem történt, akkor kezdj el megtanulni igerészeket fejből egy baráttal, hogy emlékezhess Isten Szavára, mikor majd a leginkább kell.






Számíthatnak rád mások?


„Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!” (Máté 25:23)

A valódi szolgák hűségesek a szolgálatukhoz. Befejezik a feladataikat, eleget tesznek a felelősségeiknek, megtartják az ígéreteiket, és teljesítik, amit elvállaltak. Nem hagyják félbe a munkát, és nem szállnak ki, amikor elmegy a kedvük. Szavahihetőek, és meg lehet bízni bennük.

A hűség mindig is ritka tulajdonság volt. (Zsoltárok 12:2, Példabeszédek 20:6, Filippi 2:19-22)

Sok ember nem ismeri az elkötelezettség jelentését. Az emberek gyakran vállalnak kötelezettségeket, amelyeket aztán a gyenge ürüggyel, hezitálás és lelkiismeret-furdalás vagy megbánás nélkül figyelmen kívül hagynak. Minden egyes héten gyülekezetek és egyéb szervezetek kényszerülnek arra, hogy improvizáljanak, mert az önkénteseik nem készültek fel, nem jelentek meg, vagy nem szóltak előre a távolmaradásukról.

Számíthatnak rád mások? Vannak ígéreteid, amelyeket teljesítened kell, eskük, amelyeket be kell tartanod, vagy kötelezettségek, amelyeknek eleget kell tenned?

Ez egy vizsga. Isten ellenőrzi a hűségedet. Ha átmész a vizsgán, jó társaságba kerülsz: Ábrahámot, Mózest, Sámuelt, Dávidot, Timóteust és Pált Isten hűséges szolgáinak mondták. Sőt, mi több, Isten megígérte, hogy a hűségedet megjutalmazza majd az örökkévalóságban. Képzeld csak el, milyen érzés lesz, amikor egy nap Isten azt mondja neked: „Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!” (Máté 25:23)

Ja, és még valami! A hűséges szolgák sosem mennek nyugdíjba. Az utolsó lélegzetükig szolgálnak. Nyugdíjba vonulhatsz a munkahelyedről, de soha nem fogsz nyugdíjba menni Isten szolgálatából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése