2017. január 30., hétfő

A csendesség győzelmet hoz


"...tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." Máté 6:13.



"Egy nap már soha többé nem lesz ezen a világon bizonytalanság, sem magány, sem depresszió, sem féltékenység, sem viszály, sem bánat."



Az elmúlt napokon a Miatyánk szövegét vizsgálva megláttuk, hogyan lehet áldásos a csendességünk. Ma az utolsó mondathoz érve a győzelemről fogunk szólni. Szeretem ezt a részt, jó érzés úgy zárni imáinkat, ha az egy igenlő, pozitív gondolatot hordoz magában. A Miatyánk pedig a következő kijelentéssel zárul: "tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
Fontos, hogy a csendességedet úgy zárd, hogy hálát adj Istennek az Ő végső győzelméért. Szánj egy percet arra, hogy elmondd neki a következőt: "Istenem, nem számít mi fog történni velem a mai napon, de én ezt a napot Veled kezdem el. Nem tudom, hogy mit tartogat számomra ez a nap. Azonban nem számít, hogy milyen, jó vagy rossz történik velem, végső soron győzedelmeskedem - Veled, hiszen senki sem veheti el a Tőled kapott üdvösségemet."


Szeretek arra gondolni, hogy egy napon nem lesz többé fájdalom az életemben. Egy nap már soha többé nem lesz ezen a világon bizonytalanság, sem magány, sem depresszió, sem féltékenység, sem viszály, sem bánat. Isten egy nap mindezeket eltörli és a mennybe megyünk -ezt senki sem veheti el tőlünk. "...tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra." (II.Tim 1.12) Isten megőríz engem. Ez jó hír, és ezzel a jó hírrel érdemes befejeznünk a csendességünket.






A csendességed kiváltsága

"Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad;a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké. Zsoltárok 16:11



Tegnap említettem, hogy csendességet tartani egy kiváltság. Lehetőségünk van meglátogatni az univerzum királyát, a mindenség alkotóját.

Mi teszi a csendességünket olyan kiváltságossá, hogy nem akarunk azon morfondírozni, hogy kihagyjuk? Itt van négy csodálatos dolog, ami akkor történik, amikor Istennel időt töltünk.

1. Istennek adod az odaszánásod. "Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok és ő én velem. " (Jelenések könyve 3:20) Ö az alkotód, a szabadítód, ő gondoskodik, megtart, tanácsol és vigasztal. Isten megérdemli a dicséretünket. Semmink nem lenne Isten nélkül. Sőt, Isten az odaszánásunkat is akarja! Ő szeretne időt tölteni veled.

2.Isten irányt ad neked. "Útjaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem. Vezess engem a te igazságodban és taníts engem, mert Te vagy az én szabadító Istenem, mindennap várlak téged. " Zsoltárok 25:4-5 Neked és nekem napi szinten szükségünk van irányításra. Isten meg akarja adni neked ezt az irányítást, de ahhoz, hogy megkapd időt kell töltened vele. A csendességed lehetőséget ad arra, hogy napi helyreigazítást kapj az életed során.

3. Napi örömöt nyersz Istenben. "Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké. " Zsoltárok 16:11 Az Istennel való időtöltés fog igazából boldogabbá tenni. A csendességed az az idő, amikor örömöd van Istenben. Az öröm titka az Isten ismerete.

4. Növekedsz, hogy minél jobban hasonlíts Istenre. Minél több időt töltesz Istennel, annál istenfélőbbé válsz. Tölts időt TV nézéssel és a jellemedet azok az emberek fogják alakítani, akiket nézel. Tölts időt Isten Igéjének tanulmányozásával, imádkozással és a jellemedet Krisztus személye fogja formálni.

Töltesz időt minden nap Istennel? Tedd azt és ez lesz a legjobb döntés, amit valaha hoztál.

Beszéljünk róla:

* Milyen területen kérsz Istentől irányítást a mai napon?
* Észrevetted már, hogy a napod máshogyan telik, ha az Igével és az Istennel töltött csendességgel kezded?

Azért létezel, mert Isten szeretni akar téged

"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint" Efézus 1:4-5


Egyszer az irodámba jött egy ember, és azt mondta: "Keresztény vagyok, de nem érzem, hogy a lelki fejlődésem előre haladna. Olyan mintha egy semleges helyen ragadtam volna"


Megkérdeztem: "Szerinted mi a probléma?"


Erre azt válaszolta: "Szerintem az a problémám, hogy egyszerűen nem szeretem Istent eléggé."


Azt mondtam: "Nem ez a problémád. Nem az a baj, hogy nem szereted eléggé Istent, hanem az, hogy nem érted, Ő mennyire szeret téged."

A szeretet mindig szeretetre adott válasz. Azt mondja a Biblia: "Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1János 4:19) Amikor azt mondod, "Nem szeretem Istent" az azért van, mert nem érted, hogy Ő mennyire szeret téged.

Ahhoz hogy megértsd az életed célját és az elhívásodat, előbb Isten természetét kell megértened. Isten maga a szeretet. A szeretet az ő természetének a lényege. Egyedül Isten miatt van szeretet az univerzumban. A hangyák és csigák nem szeretnek, de te Isten képére lettél formálva, hogy szerethess.

Azért létezel, mert Isten szeretni akart téged. Az első célja az életednek az, hogy Isten szeressen! Igen, fontos, hogy szolgáld, engedelmeskedj neki és bízz benne, de az elsődleges oka a létednek az, hogy szeresd Őt.

Hagyjuk ezt leülepedni: Az elsődleges feladatod nem az, hogy csinálj valamit, hanem az, hogy egyszerűen hagyd hogy Isten szeressen téged. "Kedves római barátaim, Isten nagyon szeret benneteket, és az ő sajátjainak hívott el titeket." (Róma 1:7 LB)

Beszéljünk róla:

* Mi a válaszod arra az igazságra, hogy első elhívásod az, hogy élvezd az Istennel való kapcsolatodat?

* Gondolj a jelenlegi kapcsolatodra Istennel. Inkább szól ez szabályokról, megkötésekről és rituálékról, mint szeretetről?

Ideje újraértelmezni a bukást

"Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az ÚRban bízik, az oltalmat talál." (Példabeszédek 29:25)


Sátán kedvenc eszköze, amivel csökkenti a hitedet, az a bukástól való félelem. De nem tudod Istent szolgálni úgy, ha közben folyamatosan attól félsz, mit gondolnak mások. Tovább kell lépned. A Példabeszédek 29:25 azt írja, "Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az ÚRban bízik, az oltalmat talál."

Tehát te milyen módon szabadulsz meg a bukástól való félelemtől?

Az egyik mód, újraértelmezni a bukást. Mi a bukás? Nem az a bukás, ha nem sikerül elérned a célod. Az a bukás, ha nincs célod. Nem az a bukás, ha nem sikerül eltalálnod a célpontot. Az a bukás, ha nincs mire céloznod. Nem az a bukás, ha elesel. Az a bukás, ha nem akarsz felállni. Nem vagy kudarc, amíg fel nem adod. Tehát, ha Isten dicsőségére próbálsz ki valamit, az jó dolog. Nem az a bukás, ha kipróbálsz valamit és nem sikerül. Az a bukás, ha meg se próbálod.

Egy másik mód a bukástól való félelem kiirtására, ha sose hasonlítod magad másokhoz. Mindig fogsz találni valakit, aki jobb munkát végez és ettől elbátortalanodsz. Ugyanúgy mindig fogsz találni olyat is, aki nálad rosszabbul végzi a feladatát és ettől pedig büszke leszel. Mindkettő tönkreteszi az életedet. A bátortalanság és a büszkeség távol fog tartani attól, hogy Isten neked szánt célját beteljesítsd.

Azt írja a Biblia a Galata 6:4-ben, "Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval."

Észrevetted, hogy a Biblia azt írja, van egyfajta egészséges büszkeség? Van jó fajta és van rossz fajta büszkeség. A rossz fajta büszkeség az összehasonlításon alapszik: "Nála és nála jobb vagyok!" A jó fajta pedig: "Istenem, büszke vagyok rá, mit teszel a családomban, a munkámban, az életemben és a hitemben!". Na ez az egészséges büszkeség.

Isten engem nem arra hívott el, hogy én legyek a legjobb lelkész a világon. Isten arra hívott el, hogy a lehető legjobb pásztor legyek azokkal az ajándékokkal, tehetségekkel és élményekkel, amikkel ő megajándékozott. Mikor a Mennybe kerülsz, Isten nem azt fogja kérdezni, hogy miért nem voltál inkább ilyen és ilyen. Azt fogja kérdezni, hogy miért nem lettél azzá, akivé teremtett.

Engedd el a bukástól való félelmedet, mert, eredménytől függetlenül, jó dolog Isten dicsőségére új dolgokat kipróbálni.

Beszéljetek róla:

* Mennyire hátráltatott a hitben való növekedésben a félelem vagy más emberek véleménye?
* Milyen módon használod az ajándékaidat és képességeidet, hogy a céljaid felé haladj?
* Milyen bukásnak hitt események tartottak távol tőle, hogy elérd a céljaid és álmaid? Mit gondolsz, Isten mit szerete, hogy tanulj ezekből a kudarcokból?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése