2017. augusztus 22., kedd

Az élet bizonytalanságai tanítanak, hogy bízzunk Istenben


Mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Istennek Szentje. (János 6:69)

Mivel a források kiszáradnak, tudjuk, hogy Jézus az élő víz folyama. (János 4)
Mivel a vihar tombol, tudjuk, hogy Jézus Úr a viharok felett (Máté 14)
Mivel az árvizek elborítanak, tudjuk, hogy Jézus a biztos szikla, amelyre építhetünk. (Máté 7)
Mivel az alapok is megremegnek, összetörnek, tudjuk, hogy Jézus a mozdíthatatlan sarokkő. (Máté 21)
Mivel a betegség jön, tudjuk, hogy Jézus a gyógyító. (Máté 4)
Mivel csődbe jutottunk a bűn tartozásunk miatt, tudjuk, hogy Jézus a megváltónk. (Galata 3)
Mivel szomorúak vagyunk, tudjuk, hogy Jézusé a hang, amely hív a partról: „Barátaim, van egy kis halatok?” (János 21)
Mivel tele vagyunk kétségekkel, tudjuk, hogy Jézusé az átszegzett tenyér, mely az érintésünkre vár. (János 20)

Jézus tanított a „kellemetlen itt és most” módon, mert tudta, hogy az összpontosított, erős hitű tanítványok sosem a tanteremben születnek, hanem az élet bizonytalanságai edzenek, készítenek fel minket, amikor szembesülünk azzal, hogy én nem, de Isten meg tudja tenni.

Ha engedjük, a körülményeink mélyebbre vezetnek Isten szívéhez, és megváltozunk, mert elhittük és megbizonyosodtunk róla,hogy Ő, Jézus az Isten Szentje (János 6:69)


Hogyan legyünk úrrá a csüggedésen?


"És mondták a zsidók: Fogytán van ereje a teherhordónak, a rom pedig sok, és mi képtelenek vagyunk építeni a kőfalat." Nehémiás 4,10

A csüggedés gyógyítható. Ha bármikor elcsüggedek, rögtön Nehémiáshoz fordulok. Az ókori Izráel eme nagy vezetője tudta, hogy négy ok lehet a csüggedésre.

Az első, hogy elfáradtál - egyszerűen kifáradsz, mint a munkások a Nehémiás 4,10-ben. Emberi lények vagyunk, így hát kimerülünk. Nem égetheted két végén a gyertyát. Tehát ha elcsüggedsz, lehet, hogy nem is kell megváltoztatnod semmit. Egyszerűen kikapcsolódásra van szükséged! Időnként a legszellemibb dolog, amit tehetsz, ha lefekszel.

A második, hogy frusztrált lettél - Nehémiás azt mondja, annyi rom volt körös-körül, hogy akadályozta a fal újjáépítését. Sok rom van az életedben? Észrevetted, hogy bármikor, ha valami új dologba kezdesz, felhalmozódik a hulladék?

Ha nem hordod el rendszeresen, lassan leállítja a haladásodat. Nem kerülheted el, így meg kell tanulnod felismerni, és gyorsan megszabadulni tőle, hogy ne téveszd szem elől az eredeti célodat.

Milyen rom van a te életedben? Úgy gondolom, rom mindaz a közönséges dolog, amire az idődet és energiádat vesztegeted, és ami megakadályoz Isten elhívásának teljesítésében.

A harmadik ok, hogy azt gondolod, hibáztál - Nehémiás emberei nem tudták olyan gyorsan befejezni feladatukat, mint ahogy tervezték, és ennek eredményeként önbizalmuk megrendült. Azt gondolták: "Ostobák voltunk, amikor azt hittük, valaha is felépíthetjük ezt a falat."

Tudod, mit teszek, amikor a célomat nem érem el időben? Egyszerűen új célt tűzök ki. Nem adom fel. Mindenki hibázik. Mindenki elkövet butaságokat. Tehát nem az a kérdés, hogy hibáztál-e, hanem, hogy erre mit lépsz.

Elmerülsz az önsajnálatban? Elkezdesz másokat okolni? Elkezdesz panaszkodni, hogy ez lehetetlen? Vagy újra Isten szándékaira figyelsz és ismét mozgásba lendülsz?

Végül, amikor engedsz a félelemnek, elcsüggedsz - a Nehémiás 4-ben azt látjuk, hogy a félelem azokat érinti leginkább, akik negatív emberekkel vannak körülvéve. Ha kézben akarod tartani a negatív gondolatokat az életedben, meg kell szabadulnod a negatív emberektől, amilyen gyorsan csak lehet.

Lehet, hogy a félelem miatt csüggedsz. Lehet, hogy olyan félelmekkel nézel szembe, mint: "Ezzel nem tudok mit kezdeni. Túl nagy felelősséget jelent." Lehet, attól félsz, hogy nem érdemelsz meg valamit, vagy félsz a kritikától. A félelem lerombolja az életedet, ha hagyod. De választhatod azt is, hogy ellenállsz a csüggedésnek. Mondd: "Uram, segíts, hogy ne a problémára, ne a körülményekre figyeljek, hanem csak rád nézzenek szemeim".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése