2017. november 22., szerda

A legjobb önbecsülés!

„A teljes szeretet kiűzi a félelmet.” (1János 4:18)


Mivel Isten szeretete az egyedüli „tökéletes” szeretet, elűzi a félelmet. Mitől félsz? Hogy nem kapsz meg valamit, amire szükséged van, vagy hogy elveszítesz valamit, amivel most rendelkezel? „Az Ő tökéletes szeretete irántunk leszámol minden félelemmel… Ha félünk, az… azt mutatja, hogy nem vagyunk teljesen meggyőződve arról, hogy Ő valóban szeret minket” (1János 4:18 TLB). Ma kérd Istent arra, hogy új módon láthasd meg, mennyire szeret téged, mert amit Ő szeret, azt megjutalmazza, megvédi, és gondoskodik róla!

Vonzódunk azokhoz az emberekhez, akik szeretnek minket – akkor miért olyen nehéz számunkra, hogy Istenhez menjünk imádságban? Azért, mert szükségünk van arra, hogy új módon ismerjük meg irántunk való szeretetét! Pál azt írja: „[Imádkozom azért]… hogy képesek legyetek felfogni… Krisztus szeretetének mérhetetlenül nagy dimenzióit…” (Efézus 3:18 TM). Mérhetetlen szeretet! Isten nem tudna jobban szeretni, mint ahogy most szeret! Azt kérdezed: „Milyen Isten szeretete?” Nézz a keresztre! Ha te lettél volna az egyetlen ember, aki valaha is élt, Jézus akkor is meghalt volna egyedül teérted. „Mibe kerül nekem Isten szeretete?” – kérded. Nincs feltételekhez kötve. Nem tettél semmit, hogy kiérdemeld, ezért akkor sem veszíted el, ha elbuksz. Ő soha nem hagy fel azzal, hogy szeressen! A Biblia azt mondja: „… egyáltalán semmi sem állhat közénk és Isten szeretete közé…” (Róma 8:39 TM).

Ha már biztonságban érzed magad Isten szeretetében, akkor elkezdheted beismerni gyengeségeidet, keresni az Ő segítségét, erősödni, és használni azokat az ajándékokat, melyeket ő adott neked. Ha tudod, hogy Isten szeretete azon alapul, aki vagy, és nem a bőröd színén vagy az életben elért eredményeiden, akkor a legjobb önbecsüléssel rendelkezel, ami onnan ered, hogy Isten nagyra becsül téged.







Jócselekedet


„Ne késs jót tenni…!” (Példabeszédek 3:27)

Dan Clark visszaemlékszik arra, amikor tinédzser korában sorban állt az édesapjával, hogy jegyet vegyenek a cirkuszba. Észrevettek maguk előtt egy szegény családot. A szülők egymás kezét fogták. Nyolc gyermekük volt, valószínűleg mind fiatalabb 12 évesnél. Látható volt, hogy a cirkusz valami egészen új kaland lesz számukra. A pénztáros megkérdezte, hány jegyet kérnek. A férfi büszkén így válaszolt: „Nyolc gyermekjegyet és két felnőttjegyet kérnék”. Amikor a pénztáros megmondta a végösszeget, a feleség elengedte a férje kezét és lehajtotta a fejét. A férfi kissé közelebb hajolt az ablakhoz és megkérdezte „Mennyit is mondott?” A pénztáros elismételte az árat. A férfinak szemmel láthatóan nem volt annyi pénze. Összetörtnek tűnt. Clark azt mondja, hogy az édesapja mindezt látva elővette a pénztárcáját, kivett belőle egy húszfontost, és leejtette a földre. Azután lehajolt, felvette a bankjegyet, és megérintette a férfi vállát, ezt mondva: „Elnézést, azt hiszem, ez az öné”. A férfi pontosan tudta, hogy mi történik. Clark apjának szemébe nézett, megragadta a karját, kezet szorított vele, és könnyek között mondta: „Köszönöm, köszönöm, uram. Ez igazán sokat jelent nekem és a családomnak”. Clark és az édesapja visszamentek az autójukhoz, és hazamentek. Nem volt elég pénzük arra, hogy cirkuszba menjenek aznap este, de ez nem számított. Áldássá lehettek egy egész család számára, és ez olyan dolog volt, amit egyik család sem fog soha elfelejteni. Ezt hívják úgy, hogy „jócselekedet”.


NE ADD FEL!


„…örvendeztek, noha most… kissé megszomorodtatok különféle kísértések között” (1Péter 1:6)
Az 1950-es években Mary Ash volt az első nő, aki helyett kapott a World Gift Company igazgatótanácsában. Ám ez nem volt számára sima ügy! Bár kiérdemelte a helyét az üzleti világban, üzlettársai nem akarták komolyan venni, azt panaszolva, hogy „úgy gondolkodik, mint egy nő.” Csalódottságában 1963-ban nyugdíjba ment, és írt egy könyvet azzal a céllal, hogy segítse a nőket az üzleti életben. Konyhaasztalánál ülve összeírta mindazokat a pozitívumokat, amiket korábbi munkahelyein látott, és azokat a dolgokat is, amelyeken lehetett volna még mit fejleszteni. Ezzel egyúttal marketingtervet készített a saját ideális vállalatának. A könyvelője és az ügyvédje meglehetősen elcsüggesztették, de férje támogatásával mégis elindított egy új kozmetikai üzletláncot, ahová csak nőket vett feé és képzett ki eladóknak. A mottója az volt: „Első Isten, második a család, harmadik a karrier.”Amikor férje váratlanul meghalt, egyedül is folytatta az üzlet vezetését. Egyetlen üzlethelyiséggel indult Dallasban, mindössze 5000 dollárnyi befektetéssel, de egy év alatt a Mary Kay Cosmetics 200 000 dollár bevételt hozott, a következő évben pedig ezt megnégyszerezte; amikor 1968-ban tőzsdére került, a vállalat már 10 millió dollárnál is többet hozott. Mary Kay három bestsellert írt, az üzleti modelljét a Harvard egyetemen is tanítják, vállalatát a Fortune Magazine a nőknek való tíz legjobb vállalat közé sorolta, és a 100 legjobb munkahely közé Amerikába. Amikor 2001-ben meghalt, 800 000 szépségtanácsadója volt 37 országban, az éves eladás meghaladta a 2 milliárdot. Soha ne becsülj alá valakit, akinek van látása és eltökéltsége! Ha nehézségekkel szembesülsz, ne add fel! Csodálatos öröm vár rád.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése