2017. november 7., kedd

Isten nem egy "Megvagy!" Isten


"Bízd az ÚRra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid" Péld 16:3

Isten az életcéljaid mellett áll; céllal teremtett téged és azt akarja, hogy elérd ezeket a célokat. Ez Isten, a te alkotód, ő adhat sikereket neked, senki más.

Tudni azt, hogy Isten a te oldaladon áll, megváltoztatja az egész világképedet. Nem gondolsz már többé úgy Istenre, mint valakire, aki csak néz le a mennyből arra várva, melyik pillanatban ordíthat rád, hogy "Megvagy!", mikor elrontasz valamit.

Ez hihetetlenül jó hír!

Ez azt jelenti, hogy nem kell félned Istentől, mert Isten veled van. Mégis vannak emberek, akik annyira félnek Istentől, hogy már attól is idegesek lesznek, ha beszélni kell róla. Tudod, miért? Bűnösnek érzik magukat, és aztán arra gondolnak, "Ha közelebb kerülök Istenhez, akkor csak ki fog oktatni. Emlékeztet majd mindenre, amit valaha rosszul tettem és aztán még rosszabbul érezhetem magam!"

Kevés dolog állhat ennél távolabb az igazságtól. Jézus azt mondta: "Nem azért jöttem, hogy megítéljem a világot, hanem, hogy megmentsem". Valójában Jézus azt mondja: "Nem azért jöttem, hogy megszidjalak; azért jöttem, hogy megmentselek."

Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?

Öt jellemvonás, amelyre a kiemelkedő munkához szükséged van


"Bármit tesztek, teljes szívvel végezzétek, úgy, mintha az Úrnak végeznétek és nem embereknek." Kol 3:23, TEV fordítás

A Biblia öt tulajdonságot emel ki azoknál az embereknél, akik kitűnnek a munkájukban.

1. Azok az emberek, akik munkájukban kiemelkedőek, lelkesedéssel dolgoznak. Attól függetlenül, hogy a munka kicsi vagy nagy, adj bele mindent. A nagyszerű előadók mindig a lehető legjobban teljesítenek attól függetlenül, hogy mekkora a közönség: "Bármit tesztek, teljes szívvel végezzétek, úgy, mintha az Úrnak végeznétek és nem embereknek." (Kol 3:23, TEV fordítás)

2. A kiemelkedő emberek fejlesztik szakértelmüket. Soha nem állnak meg a fejlődésben, a növekedésben, a tanulásban és hozzáértésük fejlesztésében. "Ha életlen a balta és nem élezik meg, akkor több erőt kell kifejteni. Jobb előre tervezni" (Préd 10:10, TEV fordítás) Több kell a kiemelkedésre való vágyakozásnál - szakértelem kell! Emlékezz: Soha nem idővesztegetés, amikor élesíted a "baltádat".

3. A kiemelkedő emberek betartják az ígéretüket. Megbízhatóak, és biztosak lehetünk abban, hogy amit mondanak, azt meg fogják tenni. Azért emelkednek ki, mert jellemes emberekből kevés van manapság: "Sok ember hirdeti, hogy ő hűséges, de ki találhat megbízható embert?" (Péld 20:6)

4. A kiemelkedő emberek pozitívan állnak hozzá a dolgokhoz. Akkor is, amikor nyomás alatt vannak, ha változás éri őket, vagy megvalósíthatatlan elvárásokkal néznek szembe, nem engedik meg maguknak a negatív és rossz hozzáállást. "Panaszkodás és vitatkozás nélkül tegyetek mindent, hogy hibátlanok és tiszták legyetek, Isten hibátlan gyermekei egy tisztességtelen és romlott nemzedékben, amelyben ragyogtok, mint csillagok a világegyetemben, amint az élet Igéjére figyeltek." (Fil 2:14-16 NIV fordítás). És ne feledd: "Ha a felettesed haragra lobban ellened, ne mondj fel, mert a higgadtság még nagy hibákat is legyőz!" (Préd. 10:4, NLT fordítás)

5. A kiemelkedő emberek többet csinálnak, mint amennyit elvárnak tőlük. Ez egy olyan titok, amit minden sikeres ember felfedezett már. Soha nem leszel kiemelkedő, ha csak azt teszed, amit elvárnak tőled. Jézus ezt mondta: "Ha valaki ki akar használni téged, használd fel az alkalmat arra, hogy gyakorold a szolgai életet. Nem érvényesül többé az igazságosság elve. Élj nagyvonalúan." (Mt 5:40-42, MSG fordítás).

A Broadway költő, Oscar Hammerstein egyszer elmondott egy történetet arról, amikor a Szabadságszobor tetejét látta egy helikopterből. A látvány nagy hatással volt rá, mert a művész azokat a részeket is aprólékosan kidolgozta, amikről úgy gondolta, hogy senki se fogja látni. Valójában a Szabadságszobor úgy készült el, hogy senki se gondolta, hogy egy nap majd az ember képes lesz fölé repülni.

Beszéljünk róla:

* Amikor kísértést érzel arra, hogy kicsit elnagyolj bizonyos feladatokat, mert úgy gondolod, hogy "úgysem tudja meg soha senki", ne felejtsd el, hogy Isten néz és mindent lát, amit teszel. Add neki a tőled telhető legjobb teljesítményt ezen a héten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése