2017. december 23., szombat

Gyere haza és fogadd el Isten békességét és erejét ezen a karácsonyon


"A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel" (Róma 15,13)

Hova mész békességért, ha nincs Isten az életedben, ha nem vagy kapcsolatban vele pillanatról pillanatra? Jézus Krisztusnak egy hihetetlen ajánlata van számodra. "Ha megfáradtatok a súlyos terhek cipelésétől, gyertek hozzám, és én megnyugvást adok nektek." (Máté 11,28, CEV fordítás)

Szeretem ezt a verset, mert pontosan annak az ellentétéről beszél, amiről a legtöbb ember azt gondolja, hogy Isten mondani fog. Azt gondolják, hogy mikor Isten azt akarja tőlük, hogy menjenek haza Karácsonykor, akkor ezt fogja mondani: "Gyere haza hozzám, és adok neked szabályokat. Gyere haza hozzám, és adok neked parancsokat. Gyere haza hozzám és adok neked korlátokat. Gyere haza hozzám, és adok neked vallást. Gyere haza hozzám, és adok nektek szertartásokat." De Isten ezek közül egyiket sem mondja. Ő azt mondja: "Gyere haza hozzám, és én megnyugvást adok neked."

Azért vagy olyan fáradt, kimerült és stresszes mindig, mert megpróbálod az életedet a saját erődből megélni. Isten sosem akarta, hogy ez így legyen.

A Biblia azt mondja: "Erőt ad a megfáradtaknak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi." (Ézsaiás 40,29)

Ha egy kicsit letörtnek érzed magad, egy kicsit nyugtalannak, egy kicsit kimerültnek, vagy aggódsz ebben a karácsonyi időszakban, gyere haza Istenhez. Ő az, aki alkotott téged, aki figyelte az életed minden pillanatát, aki minden tud rólad, és mégis szeret téged, aki megbocsátott neked és azt mondja: "Gyere haza a békességembe és az erőmbe." Amikor ezt megteszed, az elméd igazi békére talál.

Beszéljünk róla:

* Mik okozzák az idegeskedésedet a karácsonyi időszakban?
* Milyen gyakorlati lépéseket tudsz tenni, hogy csökkentsd az idegeskedést és elfogadd az erőt és a békességet, amit Isten ajánl fel számodra?Mit fogsz adni Jézusnak?


„Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.” (Máté 2:11.)


Mit adsz annak, akinek megvan mindene? Mit adsz Jézusnak? Azt, hogy belé veted a bizalmadat.

Isten szabad akaratot és választási lehetőséget adott, választhatsz, hogy bízol benne vagy sem. A hit önkéntes. Isten sosem fog kényszeríteni, hogy bízz benne. Tőled függ, hogy mennyire fogsz bízni Istenben 2013-ban.

Mit vársz Istentől az életedre vonatkozóan 2013-ra? Ha azt várod, hogy sok mindent meg fog cselekedni, akkor az úgy is lesz. Ha csak kicsi dolgokat vársz tőle, akkor Isten csak kis dolgokat fog tenni. Ha nem vársz tőle semmit, akkor Isten nem fog tenni semmit, mert Jézus mondja: „Legyen a ti hitetek szerint!” (Máté 9:29.)

Magadban fogsz bízni? Vagy a gazdaságban? Esetleg valaki másban? Vagy Istenben?

Bízol annyira Jézusban, hogy neki add az egész életed? Jézus egy csodálatos ígéretet adott mindenkinek, aki benne bízik. Azt mondja: „De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” (Máté 6:33.)

De először az Ő országát kell keresnünk. Isten célját, tervét és igazságát kell keresnünk a mi életünkre. Ehhez viszont bíznunk kell benne. Kérd Istent, hogy segítsen belé vetni minden bizalmadat az elkövetkező évben, aztán csak figyeld meg, hogy hogyan cselekszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése