2017. március 26., vasárnap

Gyengeségünk és Isten ereje, mely tökéletessé tesz


„De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.” /2Korintus 12:9/

„Ez azt is jelenti, hogy Isten nem szeretné, ha a gyengeségeidet kifogásként használnád, csak hogy ne kelljen megtenni valamit, amit Ő kért tőled.” /Rick Warren/

Szia!

Megkaptam az üzeneted, amiben azt írod, hogy nem hiszed, hogy meg tudod tenni, amire Isten elhívott a következő évtizedben.

Most valószínűleg nagyon meg fogsz lepődni, hogy ezt mondom, de egyetértek! Ha valóban Isten hívott el arra, hogy megtegyél valamit, akkor az nélküle nem sikerül. Illetve, ha mégis meg tudnád tenni nélküle, akkor az már nem Istentől való.

Tudom, hogy néha úgy érzed, Isten olyasmit kér tőled, ami erődön felül van. De Isten hívott el erre, és ez azt jelenti, hogy az Ő ereje munkálkodik majd rajtad keresztül, és ezáltal képes leszel a feladatra.

Isten Igéje azt mondja, hogy a gyengeségeid, kételyeid és bizonytalanságaid egyáltalán nem meglepőek Isten számára. Lehet, hogy mások elől próbálod eltitkolni ezeket, de a Teremtőd elől nem rejtheted el!

Az igazság az, hogy Isten pont ezekkel a gyengeségekkel együtt alkotott meg! És mivel Ő Isten, biztosan nem hibázott! Lehetséges volna, hogy azért alkotott gyengének, hogy ezáltal a térdeiden tartson, elé borulva? Ha teljesen Rá bízod magad, mindenre képes leszel Általa, aki megerősít téged. /Filippi 4:13-14/

Ez azt is jelenti, hogy Isten nem fogja engedni, hogy a gyengeségeidet használd kibúvóként, hogy ne kelljen megcsinálni, amire kért. Ha Isten egy hatalmas feladatra hív el, mindent meg is ad hozzá, hogy sikerüljön teljesíteni, elsőként azt, hogy a Szent Lélek munkálkodik benned.

Drága barátom, Isten nem másokat hívott el erre a feladatra! Ő téged hívott el, és az Ő erejével meg fogod tudni csinálni! A téged szerető Isten veled van minden lépésnél, amit teszel ahogy Jézust követed.


Isten felnyitja a szemed az akadályokra


"Ekkor az ÚR megnyitotta Bálám szemét, aki meglátta az ÚR angyalát, amint ott áll az úton kivont karddal a kezében. Bálám meghajolt, és arcra borult." (4. Mózes 22:31.)



Vannak dolgok, amiket életed során meg akarsz tenni. Vársz, mikor kezdhetsz neki a céljaidnak, álmaidnak. El akarsz indítani egy üzletet, családot alapitani, vagy karriert. épiteni. A tőled telhető legjobban próbálkozol, de úgy tűnik nem akar összejönni. Nem tudod miért.

Szükséged van a Szent Szellemre, hogy felnyissa a szemed, vagy megvilágítsa az utadban lévő akadályt.

Szükséged van rá, hogy azt tegye veled Isten, amit Bálámmal tett a 4.Mózes 22-ben. Talán emlékszel a történetre. Bálám Isten prófétája volt, aki beleegyezett, hogy segít a rossz fiúknak. Ahogy Bálám elindult, hogy segítsen a rossz embereknek, Isten akadályként egy angyalt helyezett az útjába. Bálám viszont nem látta az angyalt, mert az akadálya láthatatlan volt. Bálám szamara azonban látta az angyalt és nem ment a közelébe, ezért Bálám dühösen megverte a szamarat. Háromszor is megütötte. Bálám annyira keményfejű volt, hogy a szamara elkezdett beszélni, hogy megpróbálja elmondani és megértetni vele ezt.

Végül a Biblia elmondja, hogy "Ekkor az ÚR megnyitotta Bálám szemét, aki meglátta az ÚR angyalát, amint ott áll az úton kivont karddal a kezében. Bálám meghajolt, és arcra borult." (4. Mózes 22:31.)

Valami gátolta Bálám fejlődését, de nem volt képes meglátni, hogy mi is az. Aztán Isten felnyitotta a szemét. Biblikusan szólva "megvilágította".

Isten fel akarja nyitni a te szemed is. Vannak terveid, amik nem akarnak összejönni. Akadályba ütközöl minden lépésnél és mindenkire haragudni kezdesz, a férjedre, a feleségedre, a gyerekeidre, mindenkire. Mindenki másra haragszol, mert nem látod, mi az igazi probléma.

Amikor a fejlődésed akadályoztatva van, két választásod van. Verheted a szamarat, vagy engedheted Istennek, hogy felnyissa a szemed. Mérges lehetsz mindenkire a környezetedben, vagy Istenhez fordulhatsz.

Az a bajod, hogy nem látod a problémát! Isten viszont látja. Kérd Őt, hogy nyissa fel a szemed, ahogy Bálámét is.

Beszéljetek róla:

Milyen problémával küzdesz, amiben Isten tisztánlátására van szükséged?
Felkészültél arra, hogy elfogadd bármilyen megoldást is kínál neked Isten, amikor megvilágítást kérsz tőle?
Milyen az igazi megbocsájtás?

„Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.” (Ef 4,32)


Az igazi megbocsátás nem csak egy szó, amit odadobsz, és egyből mindenki jól érzi magát. Az igazi megbocsátás nem ilyen.

A Biblia szerint a megbocsátás négy dologból áll:

A megbocsátás azt jelenti, hogy emlékezel, hogy neked mennyi minden megbocsáttatott.

„Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.” (Ef 4,32) Ez a valódi megbocsátás kezdete. Ha te nem érzed, hogy neked mennyi minden megbocsáttatott, senkinek sem akarsz megbocsátani. Ha kemény vagy magaddal, másokhoz is így fogsz viszonyulni. De minél több kegyelmet kapsz Istentől, annál irgalmasabb és jóindulatúbb leszel te is az emberekkel. Minél jobban érzed Isten bocsánatát, annál inkább te is megbocsátasz másoknak.

Ha megbocsátasz, elengeded azt a jogodat, hogy elégtételt szerezz magadnak.

A Róma 12,19-ben ez áll: „Sose álljatok bosszút magatokért. Hagyjátok ezt Istenre, mert Ő mondta, hogy megfizet azoknak, akik megérdemlik” (LB fordítás). Az élet igazságtalan, de egy nap Isten rendezni fogja a számlát. Ő fogja megigazítani a gonoszakat. Tehát ki tud igazságot szolgáltatani? Te vagy Isten?

A megbocsátás azt jelenti, hogy jóval felelsz a gonoszra.

A Lukács 6,27-28 ezt írja: „Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket.” Hogyan tudod megállapítani, hogy valóban megbocsátottál-e valakinek? Amikor a másik fájdalmát is meglátod, nem csak a sajátodat, és imádkozni tudsz érte, hogy áldja meg az Úr. Azt kérded: Hogyan tudnék megbocsátani annak, aki megbántott? Csak akkor sikerülhet, ha megengeded Isten szeretetének, hogy beáradjon az életedbe. Egyedül Isten szeretete által leszel képes ilyesmire.

A megbocsátás azt jelenti, hogy addig folytatod ezt a szeretetet, amíg szükséges.

„Odament hozzá Péter és megkérdezte: „Uram, hányszor kell megbocsássak valakinek, aki vétkezik ellenem? Még hétszer is?” (A zsidó törvény szerint háromszor kellett megbocsátani, de Péter ezt megduplázta, sőt még eggyel megnövelte ezt a számot.) „Nem, nem hétszer, válaszolt Jézus, hanem hetvenhétszer is!” (Máté 18,21-22 NLT fordítás)

Meddig kell megbocsátanod valakinek? Addig, amíg szükséges. Addig kell megbocsáss, amíg a fájdalom elmúlik és megszűnik benned a bosszúvágy.

Beszéljetek róla:

* Milyen változásokat hozott Isten kegyelme az életedben? Hogyan tudnád továbbadni ezt a kegyelmet másoknak?
* Ki számára kell ma kérd Isten kegyelmét? Milyen fájdalmat kell elengedned?
* Milyen jót tehetsz olyan emberek számára, akik utálnak, vagy megsértettek téged?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése