2017. május 3., szerda

A hálás életvitel egészségesebbé tesz
"Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1 Thessz 5:16-18 NIV fordítás)


Ahogy Isten a Dániel Terv által segít a növekedésben és hogy egészségesebb légy, vágyni fogsz arra, hogy gyakrabban megköszönd Istennek, azt amit tesz. A Biblia azt mondja, hogy "Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1 Thessz 5:16-18 NIV fordítás)

Ebből azt láthatjuk, hogy a legegészségesebb emberi érzelem nem a szeretet, hanem a hála. A hála valójában az immunrendszeredet erősíti. Ellenállóbbá tesz a stresszel szemben és kevésbé leszel hajlamos betegségekre. A hálás emberek azért olyan boldogok, mert meg vannak elégedve, azzal, amijük van. A hálás hozzáállás lecsökkenti a stresszt az életedben, továbbá egészségesebb szellemi és fizikai élethez is vezet.

Nem csak akkor kell hálásnak lenned, amikor a Dániel Terved - vagy általában az életed - jól megy. A hála egy szokássá kell váljon az életedben és még a nehezebb időkben is gyakorolnod kell. A szokásos reggeli áhítatod során szánj rá némi időt és sorolj fel mindent, amiért hálás vagy. Amikor ez szokássá válik az életedben, sokkal több mindent fogsz észrevenni, amit Isten benned és általad véghez visz.

Beszéljetek róla:

* Melyik öt dolog jut először eszedbe, amelyekért hálás vagy?
* Melyik öt dolog jut először eszedbe, melyek frusztrálnak, kihívást jelentenek számodra, vagy éppen negatívak?
* Kérd Istent, hogy nyissa meg a szemeid, hogy megláthasd az apró áldásokat is a nehezebb helyzetekben és tudj hálát adni azokért is.

Ne csak elviseld a gyerekeidet, élvezd, hogy vannak!

"Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek" (Zsolt. 127:3)

Isten azt szeretné, ha a család a boldogság és az öröm kikötője lenne - egy hely, ahol lehet bulizni, játszani, pihenni és jól érezni magunkat.

Igaz az, hogy azok a családok, ahol együtt imádkoznak, együtt is maradnak. És a családok, ahol együtt játszanak, együtt is maradnak.

A gyermekeid Isten ajándékai, azért vannak, hogy élvezd, ne csak elviseld őket. Sok szülő csak megtűri a gyerekeit, nem élvezi, hogy vele vannak. A Biblia azt írja: "örülj egész családoddal" (5Móz. 16). Érezzétek jól magatokat együtt! Ha azt várod, hogy eltűnjenek a problémák ahhoz, hogy élvezni tudd az életet, akkor sose fogod élvezni.

Mikor a gyerekeim kicsik voltak, sose az nyűgözte le őket, ami a felnőtteket. Amit tudni akartak, az volt, hogy vajon "Apával öröm-e együtt lenni?" Ezért szándékosan dolgoztam rajta, hogy az legyen. Volt, hogy "elraboltam" a gyerekeimet a suliból a nap közepén, hogy valami érdekeset csináljunk. Nem fognak emlékezni az összes prédikációmra, de arra igen, hogy Apával öröm volt-e időt tölteni vagy sem.

Ha az otthonodban nincs öröm, és úgy nőnek fel a gyerekeid, akkor ne lepődj meg, ha felnőttként nem látogatnak meg gyakran. Miért tennék?

Beszéljetek róla:

* Milyen gyakran kapcsolódtok ki vagy érzitek jól magatokat együtt otthon?
* Mit válaszolnál, ha azt kérdeznék tőled, élvezed vagy csak elviseled a gyerekeidet?
* Tervezel közös kikapcsolódásokat, vagy túl elfoglalt vagy, és nincs időd erre?


Sátán valós


"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak."

(Efézus 6:12.)


Van egy ellenséged - és az nem az, akinek gondolod. Nem az az ember, akivel versengsz a munkahelyeden. Nem a bonyolult szomszéd az. Nem az ex-nejed, vagy ex-férjed. Nem a közösséged azon csoportja, akik veled szemben nem biblikusan viselkednek.

Az ellenséged nem hús és vér.

"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak." (Efézus 6:12.)

A csatát Sátánnal vívod.

Az egyik ok, amiért olyan gyakran belesétálunk a bátortalanságba és legyőzöttségbe, hogy nem értjük igazán kivel is harcolunk. Nem értjük, ki az igazi ellenségünk. Hibáztatjuk a gazdaságot, a politikai hovatartozást, csoportokat, vagy az embert az utcán, akit ki nem állhatunk.

Mindenkit hibáztatunk, kivéve azt, akit a Biblia tolvajnak és hazugnak hív, aki tönkretesz mindenkit, aki szereti és követi Jézust.

Hogy győzedelmeskedj az életedben, keresd meg, mi az ami lehúz téged; el kell kezdened az igazi ellenséggel harcolni.

Amikor ezt teszed, tartsd észben a következő igazságot: amikor harcolsz, az igazi ellenséged a Sátán.

Semmi esélyed a Sátánnal szemben. Olyan, mintha befőttes gumival lövöldöznél egy hadihajóra. Jézus nélkül semmi reményed nem lehet, hogy legyőzd a Sátán életedre gyakorolt hatását.

Akárkit használhat a Sátán; elültethet gondolatokat keresztények fejében ugyanúgy, mint nem keresztényekben. Mindannyian lehetünk az ő játékszerei. Ruházd fel magad Isten fegyverzetével. (lásd az Efézus 6:10-17.)

Nem minden szellemi dolog jó. Van szellemi világosság és szellemi sötétség. Ne ess abba a hazugságba, hogy minden út Istenhez vezet. Jézus mondja: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (János 14:6.)

Sátán nem játszik igazságosan. Nem üthet meg téged, így inkább elbátortalanít és depressziós gondolatok ültet a fejedbe. Cselekvés közben kell elkapnod, közöld vele, hogy tudod honnét jönnek ezek a gondolatok és kérd Jézus segítségét!

Sátán valós. Ő az az ellenség, aki rombolja az életed, de van jó hír: semmi esélye Jézussal szemben.

Beszéljetek róla:

* Kit tartasz az ellenségednek? Mik azok a gondolatok, amik megfordultak a fejedben mostanában és tudod, hogy a Sátántól jöttek?
* Mit fogsz tenni, hogy fel vedd a kesztyűt ezekkel a gondolatokkal szemben és megőrízd az elméd?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése