2017. június 23., péntek

Hogyan mozdítsuk el a hegyet?

„…mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel…” (Márk 11:23)


Hogyan mozdíthatod el a hegyet az életedben? A következőkkel: 1) Isten Igéjét használva. A pusztában a Sátán háromféle módon kísértette meg Jézust: a) helyezd az átmeneti szükségleteidet a lelki szükségletek elé: „Változtasd ezeket a köveket kenyerekké!” b) használd az erődet hibás indítékból: „Vesd le magad a templom párkányáról!” c) válaszd a könnyebb utat, ne a keresztet: „Az egész világ a tiéd, ha behódolsz nekem.” Jézus minden alkalommal legyőzte a Sátánt ezzel a mondattal: „Meg van írva” (Máté 4:1-11). A legerősebb fegyvered Isten Igéje – tanuld meg használni! 2) Állhatatossággal. Jeremiás azt mondta, hogy Isten Igéje olyan „mint a sziklazúzó pöröly” (Jeremiás 23:29). Rácsodálkoztál már arra, hogy lehet az, hogy a kalapács kilencvenkilencszer lesújt a sziklára, de a századik ütés az, ami darabokra zúzza? Ez azért van, mert az összes megelőző csapás gyengítette azt. Élj Isten Igéjében, ismételd azt minden helyzetben és működni fog. 3) Megbocsátással. Van egy történet, amelyben a lelkész ezt kérdezte a gyülekezetétől: „Hányan vagytok hajlandók arra, hogy megbocsássatok az ellenségeiteknek?” Mindenki jelentkezett, kivéve egy öregembert. „Miért nem?” – kérdezte a lelkész. „Azért” – felelte – „mert nekem nincs egy sem, túléltem mindet!” Miután a hegyeket mozgató hitről és a meghallgatást nyerő imáról beszélt, Jézus ezt mondta: „És amikor megálltok imádkozni, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket” (Márk 11:25). A hegyed nem fog elmozdulni, és az imáidra nem kapsz választ, ha meg nem bocsátást rejtegetsz. Tehát kérdezd meg magad: „Megéri?” Akár úgy gondolod, hogy a vétkes megérdemli a bocsánatot, akár nem, a saját érdekedben bocsásd meg és engedd el!


ISTEN FEL VAN KÉSZÜLVE A KATASZTRÓFÁKRA

„…a  veszedelem napján… az Úr az én támaszom.” (2Sámuel 22:19)



Egy éjszakai telefonhívás, egy rosszindulatú daganat, az ajtódon kopogtató rendőr, egy drogfüggő gyermek – ha elég sokáig élsz, te is találkozni fogsz a veszedelem napjával. Ilyenkor az fogja meghatározni a reakciódat, hogy milyen erős az Istennel való kapcsolatod. C.S. Lewis azt mondta, hogy vagy megtanuljuk, amire a próbának tanítani kellett, vagy újra és újra ismételjük, amíg fel nem fogjuk végre. Egy író rámutat, hogy: „Isten katasztrófákra felkészítő felszerelése a Zsoltárok 31:24-ben van: »Légy erős és bátor!« (NIV). Miért? Mert Isten harcol érted. Ismerned kell Istent, tisztában kell lenned meggyőződéseiddel, és tudnod kell, hogyan meríthetsz Isten korlátlan erejéből. Nem az vagy, akinek te tartod magad, vagy akinek mások tartanak… Isten azt mondja, hogy erős vagy. Higgy neki! Bátorodj fel! Ne zárkózz magadba a fájdalom miatt! Szedd össze az összetört darabkákat, és add oda Istennek… döntsd el, hogy szeretettel teli életet akarsz élni! Egy bezárt szívért nem érdemes küzdeni. Túl sokat dolgoztál azért, hogy idáig eljuss, tehát működj együtt Istennel a gyógyulás érdekében. Reménykedj az álmaidat az oltárra… Isten mindent újjá tesz , és nála minden lehetséges. Bármi más kudarcot vall…. Nem számít, mennyi ideig vagy Isten műhelyében, előrehaladásom csak a veszedelem idején fog kiderülni. Azért kell előre felkészülnünk, mert reakcióink akaratlanok… Nincs olyan helyzet, kísértés vagy kérdés, amire ne lehetne alkalmazni az Efezus 6:10-et: »Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében!« Ez a megoldás az olyan teszteknél, amikor több lehetséges válasz körül kell kiválasztani a jót… Isten nem azt mondja, hogy saját erődből legyél erős. Támaszkodj az ő erejére és engedd, hogy megtegye érted, amiről tudja, hogy számodra ez a legjobb!”






Milyen az imaéleted?


„Estve, reggel és délben panaszkodom és sóhajtozom, és ő meghallja az én szómat.” (Zsoltárok 55:17 Károli)
1965-ben szakértők azt jósolták, hogy húsz éven belül mind csak 22 órás munkahétben fogunk dolgozni, és negyvenéves korunkra nyugdíjba megyünk, mert a számítógépek elvégzik a munka nagy részét. Vajon mit hagytak számításon kívül a szakértők? Az étvágyunkat! Minél többünk van, annál többet akarunk. Ebben az ördögi körben az első veszteség az Istennel töltött időnket éri. Tehát, milyen az imaéleted? Mielőtt válaszolnál, olvasd el Isten néhány nagyszerű szolgájának szavait! D. L. Moody: „Ha olyan sok dolgod van, hogy nem jut időd imádkozni, akkor meg vagyok győződve róla, hogy több dolgot vállaltál magadra, mint amennyit Isten valaha is szándékozott rád bízni.” Jill Briscoe: „Az időbeosztás önmagunk irányítása, ezért, ha úgy tudod intézni, hogy időt tudsz tölteni Istennel, Ő elkezd majd irányítani téged.” Helmut Thielicke: „Isten Igéje követeléseket támaszt. Megköveteli, hogy időt szakíts rá a napodból – még akkor is, ha ez csak nagyon rövid idő – amikor Isten az egyedüli társaságod… Isten nem szenvedheti, ha távirati stílusú imádságokat sóznak rá, vagy foghegyről kezelik, mint egy alkalmatlan látogatót, akinek csak résnyire nyitjuk az ajtót, hogy amilyen hamar csak lehet, megszabaduljunk tőle.” A. W. Tozer: „Nos, mint mindig, Isten megnyitja magát a kisgyermekek előtt, és sűrű sötétségbe rejtőzik a bölcsek és okoskodók elől. Egyszerűbbé kell tennünk Hozzá való közeledésünket. A lényegre kell szorítkoznunk (és azt fogjuk találni, hogy a lényeges dolgok üdvösen kevesek). Nem kell erőlködnünk azon, hogy jó benyomást keltsünk, hanem őszinte gyermeki ártatlansággal kell közelítenünk. Ha így teszünk, Isten kétségtelenül hamar válaszolni fog.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése