2011. január 6., csütörtök

2011. január 6. Karácsonyi idő, Vízkereszt utáni csütörtök A nap liturgikus színe: fehér

Jézus küldetésének lényegére figyelhetünk fel az evangéliumban. Nekünk is valami hasonló a küldetésünk: örömhírt vinni mindenkinek. Az örömhír pedig a megváltás örömhíre, Isten szeretetének örömhíre.

Karácsony örömhíre Isten szeretetének örömhíre. Ezt az örömhírt kell elvinnem minden embernek. Ezt az örömhírt kell megmutatnom hétköznapjaimban. Isten szeretetét a szeretet tetteivel kell megmutatnom.
           
1Jn 4,19 - 5,4

Szeressük tehát Istent, mert Isten előbb szeretett minket. Ha valaki azt mondja: ,,Szeretem Istent'', és a felebarátját gyűlöli, az hazug. Mert aki nem szereti testvérét, akit lát, hogyan szeretheti Istent, akit nem lát? Az a parancsunk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse a testvérét is. Mindaz, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született. És mindaz, aki szereti azt, aki szült, szereti azt is, aki tőle született. Arról ismerjük meg, hogy szeretjük Isten szülötteit, ha Istent szeretjük, és parancsait teljesítjük. Mert az az Isten szeretete, hogy parancsait megtartjuk; és az ő parancsai nem nehezek. Mert minden, ami Istentől született, legyőzi a világot. Ez az a győzelem, amely legyőzi a világot: a mi hitünk.
Lk 4,14-22a

Jézus pedig a Lélek erejével visszatért Galileába, és a híre elterjedt az egész környéken. Tanított a zsinagógáikban, és mindenki dicsőítette. Azután elment Názáretbe, ahol felnövekedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és fölállt olvasni. Odaadták neki Izajás próféta könyvét. Amikor felnyitotta a könyvet, arra a helyre talált, ahol ez van írva: ,,Az Úr Lelke van rajtam; azért kent föl engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, elküldött, hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak és látást a vakoknak, hogy szabadon bocsássam a megtörteket, és hirdessem az Úr kedves esztendejét'' [Iz 61,1-2; 29,18; 58,6]. Aztán összehajtotta a könyvet, visszaadta a szolgának, és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. Ő pedig elkezdett hozzájuk beszélni: ,,Ma teljesedett be ez az Írás a ti fületek hallatára.'' Mindnyájan igazat adtak neki, és csodálkoztak a kedves szavakon, amelyek ajkáról fakadtak. De utána megjegyezték: ,,Nem József fia ez?''

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése