2011. január 15., szombat

TÜZES NYELVEK

  "És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Lélek adta nékik szólniok." (ApCsel 2:3-4)
 
  Ha alázatos és nyitott lélekkel kutatod a Szentírást, erőfeszítéseid bőségesen megtérülnek. "Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen ítéltetnek meg." (1Kor 2:14) A Bibliát ima kíséretében kell tanulmányozni. Dávidhoz hasonlóan kell imádkoznunk: "Nyisd meg az én szemeimet, hogy szemléljem a te törvényednek csodálatos voltát." (Zsolt 119:18) Egyetlen ember sem nyerhet betekintést Isten Szavába a Szentlélek megvilágosító tevékenysége nélkül. Ha azonban Isten előtt betöltjük helyünket, akkor fényének gazdag, tiszta sugarai ránk fognak áradni.
  A korai tanítványok tapasztalata is ez volt. A Szentírás leírja, hogy "mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egyakarattal együtt valának. És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, ahol ülnek vala. És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Lélek adta nékik szólniok." (ApCsel 2:1-4) Isten kész ugyanezt az áldást ránk árasztani, ha komolyan kérjük.
  Miután kitöltötte Lelkét a korai tanítványokra, az Úr nem zárta be a mennyei erőforrást. Mi is megkaphatjuk áldásainak teljességét. A menny telve van Isten kegyelmének kincseivel, és akik hittel jönnek Istenhez, igényelhetik mindazt, amit Ő megígért. Ha nem kaptuk meg ezt az erőt, az lelki levertségünk, közönyünk és tunyaságunk miatt van. Törjünk hát ki a külsőségekből, és támadjunk fel halott állapotunkból!
  Nagy munkát kell napjainkban elvégeznünk, és mi még félig sem ismertük fel, hogy mit akar az Úr tenni népéért! Beszélünk az első angyal üzenetéről, a második angyal üzenetéről, és úgy gondoljuk, hogy valamennyire értjük a harmadik angyal üzenetét is. De nem szabad megelégednünk jelenlegi tudásunkkal! Kéréseink hittel és bűnbánattal szálljanak fel Isten elé azért, hogy megértsük a titkokat, melyeket Isten tudatni akar szentjeivel. (Review and Herald, 1889. június 4.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése