2017. szeptember 24., vasárnap

A befolyásod Isten dicsőségére van


"Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Máté 5:14-16)

Te a magad erejéből nem válhatsz a világ világosságává. Jézus azt mondja, hogy a Vele való kapcsolatod miatt lehetsz a világ világossága. "Isten, aki ezt mondta: 'Sötétségből világosság ragyogjon fel', ugyanaz az Isten, aki világosságot gyújtott a mi szívünkben is, hogy elhozza számunkra Isten dicsőségének ismeretét, amely Krisztus arcán ragyog." (2. Kor. 4:6)

Isten beszéde Jézus világosságát gyújtja fel a szívünkben, és az ő fénye ragyog olyan fényesen rajtunk keresztül. Ezért vagyunk olyanok, mint a csillagok az univerzumban, amelyek az egész emberiség számára irányt mutatnak a valódi élet felé (Filippi 2:15-16).

Ez a tanítványság képe is: Jézus, aki a világ világossága, újjáteremt minket, hogy mi is a világ világosságává váljunk. Nem magunktól vagyunk fények, hanem a világ világosságával való természetfölötti közösségünkből fakadóan. Arra hív minket, hogy őt kövessük, azt mondja: "Aki engem követ, övé lesz az élet világossága, soha nem jár sötétségben" (János 8:12, TEV).

A szemünknek állandóan a világosságra kell összpontosítania, és alázattal Jézusra bízni, hogy felfedje a maga világosságát rajtunk keresztül. Amikor imádkozol, emlékezz erre:

A befolyásod, a láthatóságod annak az eredménye, Aki benned él, nem pedig annak, amit te teszel. Isten az, aki befolyásossá és láthatóvá tesz.

Te csak sáfára vagy a befolyásodnak és láthatóságodnak, ezért félre kell tudnod állni az útból, és hagyni, hogy Jézus dolgozzon általad.

Csak Isten ismeri a befolyásod és a láthatóságod jelentőségét. Lehet, hogy te csak egy emberre vagy hatással, de ő majd hatással lesz az egész világra. Csak arra figyelj, hogy kövesd Jézust, bárhova is vezet téged.

Beszéljünk róla!

* Hogy használod a befolyásodat arra, hogy Krisztus világosságát áraszd?
* Kérj alázatot Istentől, hogy megértsd, hogy csak az ő dicsőségére helyezett téged befolyásos pozícióba. Imádkozz bölcsességért és jó ítélőképességért abban, ahogy Krisztus példáját és útmutatását követed.


Megtakarítás = befektetés a jövőbe


„Drága kincs és olaj van a bölcs hajlékában, az ostoba ember pedig eltékozolja azt.” Példabeszédek 21:20





A Biblia elég gyakran tanít a pénzügyekről. Itt van például a Péld 21:20, ami nem más, mint Isten IQ tesztje. Lássuk, milyen bölcs vagy: az okos ember tartalékol a jövőre nézve, a bolond azonban minden bevételét elkölti.

Van egy kérdés, amit ha felteszel saját magadnak, segíthet abban, hogy takarékosan bánj a pénzeddel. Nagyon egyszerű ez a kérdés; amikor arra készülsz, hogy megvegyél valamit, kérdezd meg magadtól: „Tényleg szükségem van rá?” És légy teljesen őszinte, amikor megválaszolod magadnak.

Például: tényleg szükségem van egy új kocsira? Persze, tudom, hogy nagyon szeretném. De tényleg szükségem van egy új kocsira? Mert igaz, hogy nagyon szeretném, de igazán szükségem van rá?

Egy alapvető anyagiakkal kapcsolatos tanítás: ha elköltöd a pénzed, akkor elfogy. De ha takarékoskodsz a pénzeddel, akkor megmarad és neked dolgozik majd. A legnagyobb problémánk gyakran az, hogy mi dolgozunk a pénzért, ahelyett, hogy hagynánk a pénzünket dolgozni értünk. Ha ezt Istennek tetsző módon teszed, akkor kilábalhatsz az adósságból és Ő megáld téged.

Hogyan kellene átszervezni a pénzügyeidet, hogy azok Istennek tetszőek legyenek?




Szívből szeresd az embereket


"Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket." (Fil. 1:7)

Felfedeztem, hogy, ha nem a szívemen viselem az embereket, akkor az idegeimre mennek. Ha nem a szíveden viseled a gyermekeidet, akor az idegeidre fognak menni. Ha nem a szíveden viseled a férjed, akkor ő is az idegeidre fog menni.

Az ok, amiért olyan sok házasság összeomlik, hogy a házastársak az eszükkel reagálnak egymásra, nem a szívükkel. Mikor a feleséged azt mondja: "Olyan lehangolt vagyok", figyelj rá, hallgasd meg; oka van annak, hogy ezt mondja. Mikor a férjed azt mondja: "Úgy érzem, nem ez a helyes lépés, nem ezt kell tennünk. Ezt valahogy másképp kell csinálnunk." Hallgasd meg, figyelj arra, amit mond.

Szívbeli szeretet a megértéssel kezdődik. Azzal, hogy megérted, hogy valaki, miért érez úgy, ahogy érez. Kérdezd meg őt, aztán hallgasd meg, mit mond. Hallgasd meg a fájdalmát, próbáld meg megérteni a problémát. Tudd meg, hogy miért viselkedik a társad úgy, ahogy viselkedik. Meg kell értsd a hozzád közel álló emberek hangulatváltozásainak okát. Meg kell tudnod érteni őket, és hogy miért viselkednek úgy az adott napon. Ha kicsit is érdekelnek ezek az emberek, akkor meg akarod tudni, hogy mi bántja őket.

Hogyan szereted azokat az embereket - még, ha meg is érted őket -, akiket nem találsz szeretetreméltónak? "Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével" (Fil. 1:8) A görögben, a "szeretet" (affection) szót használják a belekre. A görög társadalomban a görögök úgy gondolták, hogy az érzések központja a hasunkban van, a májunkban, a belső szerveinkben.

Pál azt mondta: "Bensőmből szeretlek titeket." Ez nem a szeretet természetes típusa. Ez a szeretetnek egy természetfeletti módja, és ezért mondja Pál, hogy ez nem tőle van, hanem Jézus Krisztus szeretete ez. Az emberi szeretet kimerül, elapad és meghal a szőlőtőn. Az egyetlen szeretet, ami szívfájdalmak és nehéz körülmények közt is kitart, az Isten szeretete - "a Krisztus Jézus szeretete".

Szóval, hogy szerezheted meg ezt a belsőből eredő szeretetet? "Szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által." (Róm- 5:5) Isten szeretete nem valami olyan, amit te alakítasz ki. Ez olyan, ami a szívedbe árad a Szentlélek által, ha engeded, hogy Ő benned éljen nap mint nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése