2017. október 13., péntek

FELÜLEMELKEDNI AZ AGGODALMAKON


„…a boldog és egyetlen Hatalmasság, a királyok Királya és uraknak Ura.” (1Timóteus 6:15)

Időnként mind aggódunk, de a bölcs emberek megtanulják elkerülni a túlzott aggodalmaskodást az által, hogy követik ezeket az útmutatásokat:

Határozd meg pontosan a helyzetet! Igazából miért is aggódsz? Légy pontos! Gyakran előfordul, hogy ha időt szánunk a probléma tisztázására, a megoldás módja önként adja magát.

Nézz szembe a legrosszabbal, ami jöhet. Elveszítheted az állásod? A kapcsolatod? A befektetésed? A legtöbb esetben, még ha megtörténik is a legrosszabb, ez jó eséllyel nem tesz tönkre téged. Lehet, hogy kényelmetlen vagy fájdalmas lesz, de valóban ok arra, hogy ennyire aggódj, félj és szorongj miatta?

Határozd el, hogy bármi is legyen, elfogadod a végkimenetelt! Az aggodalom okozta stressz legtöbbször a tagadásból ered, abból, hogy nem vagyunk hajlandók szembenézni a legrosszabbal, ami történhet. Ha egyszer elhatároztad, hogy elfogadod, bármi is történik, rá fogsz jönni, hogy az aggodalom elveszti hatalmát fölötted.

Dolgozz azon, hogy javuljon a helyzet! A neves ideggyógyász, James H. Austin mondta: „a szerencse azoknak kedvez, akik mozgásban vannak”. Tégy meg mindent a lehető legjobb végeredmény érdekében, és „…miután mindent megtettél… állj meg” (Efezus 6:13 NIV) Állj rá Isten ígéreteire!

Add át a problémát Istennek! Ő „a királyok Királya és uraknak Ura”, minden az Ő kezében, az Ő irányítása alatt van. A zsoltáros ezt mondta: „Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád fohászkodnak” (Zsoltárok 9:11). Ne feledd: semmi olyan nem történhet veled ma vagy bármely más napon, amiről Isten ne tudna, amit ne tartana tökéletesen irányítása alatt, és amin ne tudna átvinni téged.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése