2017. október 10., kedd

Isten kegyelmében elpihenve


"Amilyen kedves az apa fiaihoz, olyan kedves az ÚR is azokhoz, akik tisztelik őt. Tudja, hogy miből vagyunk, emlékszik rá, hogy porból lettünk." (Zsolt 103,13-14, GN fordítás)

Isten teljes mértékben megért téged. Tudatában van emberi mivoltodnak. Ismeri hibáidat, félelmeidet, kudarcaidat és aggodalmaidat. Nem várja el tőled, hogy te légy a Szuperman.

Ha szülő vagy, gyermekeidet fejlődésük minden szakaszában ugyanúgy szereted-e, vagy vársz, amíg elég érettek lesznek ahhoz, hogy szeresd őket?

A lényeg a következő: Isten szeret téged fejlődésed minden szakaszában, tehát nem kell, hogy feloldhatatlan bűntudatot érezz és irreális elvárásaid legyenek magaddal szemben.

Figyelj!

* Semmi, amit valaha is tenni fogsz, nem fogja Istent befolyásolni abban, hogy jobban szeressen, mint ahogy most szeret.
* Semmi, amit valaha is tenni fogsz, nem fogja Istent befolyásolni abban, hogy kevésbé szeressen, mint ahogy most szeret.

Isten szeretete feltétel nélküli. Nem azon alapul, hogy mit teszel vagy mit nem teszel.

Szeretek erre így gondolni: van három gyermekem. Mindegyikőjüknek meg kellett tanulnia járni, és mind a három ugyanazon a fejlődésen ment keresztül: tettek egy lépést, elbotlottak. Felkeltek, megtettek két lépést, majd elbotlottak. Felkeltek, tettek egy pár lépést és újra elestek.

Mi volt erre a reakcióm apjukként? Megszidtam őket? "Mit botladoztok itt? Ti "Warren"-ek vagytok! Egy "Warren" nem botladozik! Jobban is mehetne ez nektek!" Természetesen nem mondtam ilyet! Micsoda butaság lett volna! Mégis, sokan azt hisszük, hogy Isten így bánik velünk. Azt hisszük, hogy valahányszor elbotlunk, Isten így szól: "Kelj fel! Mit csinálsz, te tökelütött?"

A Biblia azt tanítja nekünk: "Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak." (Róm 8,1) Mit jelent ez? Fogalmazunk a következőképpen: fogok egy kártyát és ráírok minden egyes dolgot, amit elrontottam - a bűneimet, hibáimat, tévedéseimet, minden elfeledni kívánt vétkemet, minden szégyenteljes cselekedetemet és gondolatomat, emlékeket és kísértéseket. Aztán beteszem a kártyát egy könyvbe, és becsukom a könyvet. Már nem látható a kártya, csak a könyv. Így lát minket is Isten, mikor Jézus jelen van életünkben. Többé nem látja a bűneinket, Jézust látja, amint életünkben munkálkodik.

Mikor Krisztussal élsz, és így imádkozol: "Istenem, íme az életem. Minden, ami rosszat tettem, minden, amit elhibáztam, az összes butaság, amit elkövettem. Életemet Jézus Krisztusnak akarom átadni." Ekkor Jézus beborít szeretetével. Isten Jézusra tekint és azt látja, hogy Jézus tökéletes; bűneidet nem látja. Elpihenve Isten kegyelmében ezt az állapotot jelenti.

Beszéljetek róla

* Ha Isten nem látja bűneidet többé, mi az, amit engedni kell, hogy tovatűnjön az életedből, hogy te se a bűneidre koncentrálj?
* Mit tehetnél még meg Istennek, ha elpihenhetnél kegyelmében?

Krisztus testének szüksége van Rád


Mi együtt vagyunk Krisztus teste, és egyénenként szükséges részei annak. (ld I.Kor. 12:27) Ez csupán egy indok, hogy miért szükséges, hogy gyülekezeti közösséghez tartozz. Azzal, hogy a többi hívő felé gyakorlati módon szolgálsz, betöltöd az elhívásod.
A Biblia azt mondja: "Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak szükséges tagjai." (I.Kor. 12:27)

A te szolgálatod igenis lényeges Krisztus testében- ugyanúgy, ahogy minden gyülekezet az. Mindannyiunknak megvan a szerepe, és minden szerep és feladat fontos. Nincs lényegtelen vagy kis fontosságú feladat Isten szolgálatában, minden szolgálat fontos és számít Isten országában.

Ugyanígy, nincs jelentéktelen missziós terület a gyülekezetben sem. Van, olyan, amely mindenki szeme előtt történik, de van olyan szolgálat is, ami a színfalak mögött zajlik. Mindegyik értékes. Kis vagy színfalak mögött zajló szolgálatok sok esetben nagyobb hatásúak, mint a "látható" szolgálati tevékenységek. A lakásomban nem az ebédlőben lévő nagy csillár a legfontosabb fényforrás. Számomra a legfontosabb a kis éjjeli lámpám, amely segítségével nem ütöm meg magam, ha éjszaka kikelek az ágyamból. Nincs összefüggés a dolgok mérete és fontossága között. Minden szolgálat számít, szükségünk van egymásra, hogy megfelően működjön Krisztus teste.


Mi van olyan esetben, ha a tested egy része képtelen megfelelően működni? Megbetegszel, és a tested többi része is szenved ettől. Csak képzeld el, hogy egy nap a májad úgy dönt, hogy mostantól kizárólag önmagáért fog élni. "Fáradt vagyok és elegem van! Soha többé nem akarom kiszolgálni a testet! Egy év szünetre van szükségem, hogy addig engem tápláljanak. Azt fogom tenni, ami a legjobb nekem! Valaki másnak át kell vennie a a helyemet!"

Mi történne így? A tested egyszerűen elkezdene haldokolni. Manapság gyülekezetek ezrei haldokolnak azért, mert keresztények nem hajlandóak részt venni a szolgálatban. Ücsörögnek az oldalvonalnál, mintha csak nézők lennének a lelátón, és emiatt szenved Krisztus teste. Ahogy korábban is említettem, Isten olyan szolgálatra hív, amely túllép minden elképzeléseden. Ő azért teremtett TÉGED, hogy olyan jó cselekedetekkel teli életed legyen, olyat, amelyet Ő már rég elkészített számodra. (ld: Ef. 2,10.) Ha bármikor, bármilyen módon szolgálsz mások felé, valójában Istent szolgálod.


Mások építéséhez önzetlenség szükséges


„Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsuk.” Zsidók 10:24

Ahhoz, hogy másokat építhessünk, önzetlenség szükséges.

Szeretnék egy célkitűzést adni számodra: építs másokat életed hátralévő részében. Kezdd azzal, hogy leírod annak a személynek a nevét, akinek segíteni szeretnéd az épülését; aztán állj meg egy pillanatra és imádkozz.

Kérd Istent, hogy mutassa meg a kiválasztott személy erősségeit; építeni ugyanis mindig az erősségeinkre kell. Írd le, hogy milyen erős oldalát vagy tulajdonságát tapasztaltad már a kiválasztott személynek.

Aztán mondd ezt neki: „Sokat gondoltam rád mostanában, mert fontos vagy számomra. Szeretném megosztani veled, hogy miben láttalak téged erősnek. Ez segíthet eldönteni azt, hogy Isten milyen tetteket vár el tőlünk.”

Képzeld csak el, mekkora hatást gyakorolhatsz az emberekre, ha úgy határozol, hogy másokat szeretnél építeni. Képzeld csak el, mi történne akkor, ha minden ismerősödből kihoznád a legjobbat?

Kötelezd ma el magad arra, hogy segíted mások épülését és növekedését, hogy azzá válhassanak, akivé Isten szeretné, hogy legyenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése