2017. október 21., szombat

Hogy halld Istent közel kell kerülnöd hozzá

"Nóé igaz ember volt, feddhetetlen a maga nemzedékében. Az Istennel járt Nóé." 1Móz.6,9

Ezen a héten azokból a buktatókból nézünk meg egy párat, amelyekkel akkor fogsz szembesülni ha az álmaidat, a céljaidat űzöd a következő években. Tegnap a kétség hangjairól beszéltünk, amelyek az "álomrombolók" az életedben. Ma szeretném folytatni ezt a gondolatmenetet és ezeknek a hangoknak az ellenszeréről beszélni.

Nóé hitben építette meg a bárkát. "Hit által kapott kijelentést Nóé azokról a dolgokról, amelyek még nem voltak láthatók." (Zsid. 11,7) Hogyan hitte, hogy azok a dolgok amelyek azelőtt még nem történtek meg, meg fognak történni?

Mert hallotta Istent. Nóé hallotta Istent. És te hogyan teheted ezt? Azt mondod: "Bízni akarok Istenben, de nem hallom Őt." Ahhoz, hogy halld Istent, közelebb kell kerülnöd hozzá. Nem fogod hallani Istent, ha közben be van kapcsolva a TV. Nem hallod őt, ha az iPod-odat hallgatod éppen. Nem hallod Istent akkor sem, ha közben a rádiót is hallgatod. Nem hallod Istent amikor az agyad ezer figyelmelterelő dologgal van tele. Egyedül kell lenned, csöndben az Úrral.

A Biblia azt mondja, "Légy csöndben és várj az Úrra." Ez azt jelenti, hogy ülj le és hallgass el. Így fogsz közel kerülni az Úrhoz és hallani őt. Le kell ülnöd csöndben, egyedül a Bibliáddal és azt mondani: "Istenem, van-e valami, amit mondani akarsz nekem?" Ezután olvasd az Isten igéjét és beszélj neki arról, ami a szívedben van.

Hallani fogod Istent, ha közelebb kerülsz hozzá. A Biblia ezt együtt járásnak hívja Istennel. Nóé jó közösségben együtt járt az az Úrral. Ha hallani akarod Istent, akkor vele kell járnod a következő években; ami azt jelenti, hogy azt mondod:" Uram, én a Te irányodba megyek, és nem a magam útján. A Te lábad nyomát követem, olyan lassan vagy gyorsan, ahogyan ez Te kívánod tőlem."

Hogy mi az eredménye annak, hogy együtt jársz az Úrral? Az, hogy nem félsz semmitől. Igen, "Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy." Zsolt.23,4. Hogy miért? Mert ha az Úr közel van, elmúlik a félelem.

* Ha attól félsz, hogy mit hoz a jövőd, nem jársz együtt az Úrral.
* Ha anyagi gondok aggasztanak, nem jársz együtt az Úrral.
* Ha a házasságod miatt aggódsz, akkor te nem jársz együtt az Úrral.


Mert minél jobban telve van az életed az Isten szeretetével, annál kevesebb a félelem az életedben. A szeretet és a félelem nem működhet egyszerre ugyanabban a szívben, ugyanabban az időben.

Így imádkozz: "Istenem, Téged akarlak hallani és nem a kétség hangjait. Hallani akarlak, és megígérem, hogy engedelmeskedni fogok Neked. Egy akarok lenni azok közül az emberek közül, akiket használni akarsz és meg akarsz áldani az előttem álló években. Azt szeretném, ha ezek az évek a céltudatosság évei lennének számomra és a családom számára. Ámen."


Isten ellenszere a döntésképtelenségre


"...igaz ösvényen vezet az ő nevéért." (Zsolt. 23:3b)

Néha félünk attól, hogy rossz döntést hozunk és ez feszültséget okoz.

Isten azt mondja, hogy van egy ellenszer a döntésképtelenségre. A Zsoltárok 23:3 ezt mondja: "...igaz ösvényen vezet az ő nevéért." Hogy hogyan kezeljük a döntéshozásból fakadó feszültséget, az attól függ, mennyire engedjük, hogy Isten vezessen bennünket.

Lehet, hogy azt gondolod: "Dehát én ezt már megpróbáltam!" Kérted Istent, hogy vezessen, aztán még jobban összezavarodtál, mint azelőtt. Még mindig nem érted. Csodálkozol: "Miért olyan nehéz megismerni Isten akaratát?"

Vajon Isten játszik velünk? Természetesen nem! Isten vezetni akar bennünket. Ő jobban akarja, hogy megismerjük akaratát, mint amennyire mi akarjuk azt megismerni. Az a problémánk, hogy gyakran rossz helyen keresgélünk, amikor megpróbáljuk megérteni Isten akaratát.

Néhányan egy érzést keresnek. Néhányunk hivatalos úton közeledik Isten akaratához, valamilyen receptet akarunk, amit alkalmazhatunk döntéshozatalkor. Néhányan közülünk mágikusan közeledünk és reméljük, hogy Isten adni fog nekünk valamilyen fantasztikus jelet vagy csodát, amit követhetünk.

Mindezek csalódáshoz vezetnek, emiatt eltéveszthetjük Isten akaratának felismerését.

Isten nem akar összezavarni és nem akar feszültséget okozni döntéshozás közben. Isten azt akarja, hogy tudd, ő ott van, vezet minden lépésedben.

Ez az ő ígérete, úgyhogy elhiheted, hogy igaz: "...igaz ösvényen vezet az ő nevéért." (Zsolt. 23:3b)


Legyen dicsőítés a munkád is


"Bármit teszel, dolgozz keményen és örömmel, úgy, mintha az Úrnak dolgoznál, és nem úgy, mintha embereknek. Emlékezz arra, hogy az Úr örökséget fog adni neked jutalomként, és a Mester, akit szolgálsz, az Krisztus." (Kolossé 3:23-24., NLT fordítás)


A főnököd nem is igazán a főnököd; a te főnököd Jézus.

Két dolgot szeretném, ha megértenél a mai igeversből.

Először azt, hogy: "Bármit teszel, dolgozz keményen és örömmel, úgy, mintha az Úrnak dolgoznál, és nem úgy, mintha embereknek." (Kolossé 3:23. NLT ford.). Könnyebb lelkesedni a munka iránt, ha a nézőpontod megváltozik: ahelyett, hogy úgy látnád a dolgot, hogy "ezt a főnökömnek teszem" vagy "ezt a fizetésért teszem", lásd úgy, hogy "ezt az Úrnak teszem". Ha ez jár a fejedben, bármit meg tudsz tenni - festéket kaparni, mosogatni, autót javítani -, és dicsőítéssé tudod változtatni a munkádat.

Másodszor, amikor dicsőítésre használod a munkádat, elkezdesz a Mennyben jutalmat gyűjteni. A Kolossé 3:24 ezt mondja: "Emlékezz arra, hogy az Úr örökséget fog adni neked jutalomként, és a Mester, akit szolgálsz, az Krisztus." Ha Istennek dolgozol, örök befektetéseket helyezel el a Mennyben.

"Tehát bármit esztek vagy isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!" (1. Korinthus 10:31, NIV ford.) Nem számít, hogy iratokat rendezel vagy számlákat írsz alá; minden munka lehet a dicsőítés egy formája, ha lelkesen Istennek végzed.

Beszéljünk róla!

* Hogyan segít neked a "mennyei befektetés" nézőpont, amikor dolgozol vagy valamilyen munkát végzel?

* Hogyan tudod a "dicsőítő hozzáállást" az életed többi területén is alkalmazni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése