2017. november 19., vasárnap

Neked mi az okod az adakozásra?


"Isten nem a pénzedet akarja, hanem a szívedet. Azt akarja, hogy eldöntsd, mikor és, hogyan fogsz adni."

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. (2 Kor. 9:7)

A Biblia azt mondja, sok oka van az adakozásnak, és a nagylelkűségnek, de Isten soha nem kényszerítene rá, hogy adakozz. Ahogy a mai igeversben olvassuk: "Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből"

Ha valaha is úgy érzed, hogy valaki kényszerít arra, hogy adakozz - a gyülekezetben, otthon, valaki a TV-ből vagy bárhol máshol - ne tedd! Nyugodtan hivatkozz rám, és mondd azt, hogy "Rick Warren pásztor azt mondta nekem, hogy ne adakozzak mert a Bibliában azt olvassuk, hogy ne adjunk kedvetlenül vagy kényszerűségből".

Isten nem a pénzedet akarja, neki a szíved kell. Ő azt akarja, hogy te döntsd el, mikor és, hogyan adsz.

Tehát hogy döntesz? Adakozhatsz észérvek alapján vagy szívből.
- Észérvek alapján adni azt jelenti, hogy arra alapozva adakozol, hogy mit engedhetsz meg magadnak. De elmondom neked, Isten nem áldja meg az ilyen adakozást.
- Szívből adni pedig egy hitbeli lépés. Meg kell kérdezned: "Istenem, tőled akarok függeni, nem magamtól. Mit szeretnél, hogy adjak? Mi próbálja meg a hitem és kényszerít rá, hogy még jobban bízzak benned?"

A komfortzónádat túllépve adakozni. Ez az a fajta adakozás, ami Isten előtt kedves.






Vannak véletlenek?


Jézus, az utazástól fáradtan leült a kút mellé. Dél volt. Egy nő, aki samaritánus volt, vízért jött. Jézus így szólt: "Adnál egy kis vizet?" (János 4:6-7, MSG fordítás)

A Hálaadás hetében gondolkozzatok ezen egy kicsit: vajon vannak véletlenek?

Isten Királyságának szempontjából egyszerűen nem lehetnek. Isten Királyságában semmi sem történik véletlenül. Oswald Chambers mondta azt, hogy Isten a Nagy Tervező, aki az általa megteremtett körülményeken keresztül isteni fontosságú pillanatokat szerez nekünk, isteni beszélgetésekhez vezetve bennünket.

Vajon véletlen volt, hogy Jézus találkozott ezzel az asszonnyal a kútnál? Vajon véletlenül volt éppen ő az az asszony, aki besétált Isten kegyelmébe és mindenhatóságába, majd egy egész falunak beszélt Isten megbocsátásáról? Isten ezt vajon a véletlenre bízta?

Szerinted a te életed részleteivel kapcsolatban Isten kevesebbet tenne meg?

A Biblia azt mondja, hogy Isten aktívan munkálkodik a körülményeinken keresztül. Tehát nem mondhatunk véleményt a helyzetünkről figyelmen kívül hagyva Isten bölcsességét.

Más szóval: engednünk kell, hogy Isten értelmezze a körülményeinket. Csak ő érti a megtörtént dolgokat és ő ismeri minden részletnek a jelentőségét.

Rendkívül fontos kérdés, amit meg kell válaszolnod az életeddel kapcsolatban: Isten aktívan ott van a jelenlegi körülményeidben vagy nincs?

Beszéljetek róla

* Miért ne vonnád be Istent a körülményeidbe?
* Ha hiszed, hogy Isten ismeri legjobban a szívedet, mennyire tekintesz más szemmel jelenlegi körülményeidre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése