2017. december 7., csütörtök

Istennek engedelmeskedni kockázatvállalással jár


"Amikor Heródes meghalt, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában Egyiptomban, és ezt mondta: "Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menj Izráel földjére, mert meghaltak azok, akik a gyermek életére törtek." (Mt 2,19-20)


Amilyen kényelmetlen volt József számára, hogy családjával Egyiptomba költözzön, elképzelhető milyen ijesztő lehetett számára Isten parancsának engedelmeskedni, és visszajönni Izraelbe. Olyan lehetett, mint az oroszlán szájába dugni a fejét. Arra készült, hogy Máriát és Jézust visszaviszi oda, ahol a fia élete veszélyben forgott. De mert bízott Istenben és abban, amit Ő mondott, József vállalta a kockázatot és elindult, mert tudta, hogy Izrael az a hely, ahol lennie kell.

A Biblia írja: "Mikor félek is, benned bízom" (Zsolt 56,4 CEV fordítás) Vegyük észre, hogy az angol fordítás azt mondja, "mikor félek", és nem azt, hogy "ha félek". Lehet, hogy félelmek nélküli életet szeretnénk élni ebben a világban, de ez csak a Mennyben fog megtörténni. Ebben az életben ilyen vagy olyan félelemmel, de szembe kell néznünk.

Vannak kisebb és nagyobb félelmeink. Félünk a jövőtől, mi fog történni a munkánkkal, a családunkkal, és félünk kisebb dolgoktól is: vajon helyes volt-e az, amit mondtunk valakinek, jól sikerült-e a prezentációnk, de még egy telefonhívástól is félhetünk.

Mindegyik helyzetben választási lehetőségünk van. Hagyjuk, hogy a félelem vezesse az életünket, vagy vállaljuk a kockázatot hittel, tudva, hogy van egy Istenünk, aki szeret minket.

Hitben való kockázatvállalás lehet az is, hogy olyan helyre megyünk, ahol korábban még nem jártunk, vagy megbocsátunk valakinek, akiről azt hittük, hogy nem tudunk megbocsátani neki. Jelentheti azt, hogy otthagyjuk az állásunkat. Hitben való kockázatvállalás lehet az imádkozás is valamiért, vagy hogy úgy döntünk, Istenre bízunk egy szituációt vagy kapcsolatot, amit addig görcsösen mi irányítottunk.

Beszéljünk róla:

* Milyen krisztusi kockázatvállalás megtételét kéri tőled Isten?





Ne várj tovább az Istennek való engedelmességgel!


„Sietek, nem tétovázom, megtartom parancsolataidat.” 119. Zsolt.:60

A mai áhitatunk gondolatai Tom Hollydaytől, a Saddleback gyülekezet lelkészétől származnak.

Ezen a héten, amikor az engedelmességről gondolkodunk és arról, hogy hogyan éljük ezt meg a gyakorlatban, szeretném felhívni a figyelmet öt dologra, amit József tett az első karácsony idején. Olyan öt dologról lesz szó, amelyek bemutatják az ő engedelmességét Isten iránt.

Amikor az angyal álmában megjelent Józsefnek ezt mondta:

„Ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van.” Máté 2: 20,

És József az angyal szavainak megfelelően tett: „Amikor felébredt álmából, úgy cselekedett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki: magához vette feleségét, de nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el.” (Máté 20: 24) Nem tétovázott, egyszerűen csak cselekedett a parancs szerint.

Van valami üdítő meghittség József Istennel való kapcsolatában. Amikor Isten mondott neki valamit, egyszerűen megtette azt. Ha hiszel Istenben és az Ő szeretetében, és szeretnél egy engedelmes életet élni feleletképpen az Ő szeretetére, akkor a következő módon teheted ezt meg.

Isten iránti közvetlen engedelmességben élni egy olyan élet, ami tele van izgalommal és örömmel.

Szerte a világon, nagyon sok nagyszerű hívő férfival és nővel találkoztam. Mindannyian különbözőek, de van valami, ami közös bennük. Amikor felismerik, hogy Isten valamire elhívja őket, nem töprengnek, hanem hozzáfognak és megteszik, amit Isten kér tőlük.

„Mert az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az Ő parancsolatai pedig nem nehezek.” (1Ján. 5:3)

Ha tehát Isten valamit mond neked, hogy tedd meg, és azt csak tehernek érzed, tudod, hogy többnyire mi a probléma oka? Általában a halogatás. Ha nem fogunk hozzá azonnal, egyre nehezebb és nehezebb lesz megtenni. Ha azonban megtesszük, amit Isten mond, a szabadság frissessége tölti be az életünket.

Mi az, amire Isten hív, hogy tedd meg?

Talán valakit fel kellene hívnod telefonon? Valamit meg kellene tenned? Bármi is legyen az, írd le most azonnal. Mond el Istennek, hogy hajlandó vagy megtenni azt, és kérd Őt, hogy adjon erőt, hogy azt véghezvihesd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése