2011. január 23., vasárnap

2011. január 23. vasárnap

Lucifer bűnének természete.

 Ahogyan a büszkeség kapzsiságra vezet, úgy a kapzsiság önfejűségre.
 Amit Istentől kapott a szabad akaratot önfejűségében Isten akarata ellen fordította. És mint minden bűn; az akarat szándékos cselekedete volt.

Ézsaiás 14:12-14,  sorolja a próféta: fölmegyek, fölé emelem, odaülök hasonló leszek.

 Önfelemelés, önmagasztalás, függetlenség, önistenítés. Lucifer a lázadó angyalok többségét is magával sodorta. Sok kutató úgy véli, hogy az ördög az angyalok harmadát magával rántotta.

"Mert az Isten nem kímélte a bűnbeesett angyalokat sem, hanem az alvilág sötét mélységébe taszította őket, hogy őrizetben maradjanak az ítéletig."
2 Péter 2:4

"Azokat az angyalokat is, akik nem becsülték meg a maguk fejedelemségét, hanem elhagyták saját lakóhelyüket, örökkévaló bilincsekben és sötétségben tartja fogva annak a nagy napnak az ítéletére."
Júdás 6

Isten minden teremtményének megadta a saját akaratot, egy választási lehetőséget. Aki engedetlen volt azok a bukott angyalok, akik meg Isten akaratában jártak választott angyaloknak nevezzük. Ádám is beállt az engedetlenek táborába és evvel az egész emberiséget bukásra ítélte. Mert a bűn öröklődik. De az Atya tervében adatott a lehetőség a bűnbocsánatra, Jézus Krisztus által. Becsüljük ezt meg és éljünk vele. Akik már elnyertük az üdvösséget fohászkodjunk az elveszettekért szüntelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése