2017. december 17., vasárnap

Isten az engedelmességet hitünk növelésére használja


"Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vizen, és Jézus felé ment." (Mt. 14:29)

Ezt a napi áhítatot Jon Walker írta, a Daily Hope Devotionals (Napi Remény Áhítatok) és a Costly Grace: A Contemporary View of Bonhoeffer's The Cost of Discipleship (Áron szerzett kegyelem: Bonhoeffer A tanítványság ára c. művének kortárs vizsgálata) szerzője.

Emlékezzünk vissza arra, mikor Jézus azt mondta Péternek, szálljon ki a hajóból és menjen oda hozzá a vízen. Ez felhívás volt arra, hogy önként hagyja ott a hajó biztonságát a bizonytalanságért és járjon a háborgó vízen (Mt. 14:22-31). Egyszerű, őszinte engedelmességgel Péter megteszi az első lépést és mivel a lába nem süllyed a vízbe, a hite megerősödik.

Isten arra használja az engedelmességünket, hogy olyan helyzetbe kerüljünk, ahol fejleszthetjük a hitünket. Jézus arra hív, hogy tegyük meg az első lépést, és aztán - csak miután megtettük ezt a lépést - kijelenti, hogy mi a következő. Tehát nem tudod növelni a hitedet, ha nem engedelmeskedsz Jézusnak. Talán az eszeddel elhiszed, hogy mire képes Isten, de míg meg nem teszed az első lépést, nincs hited.

Ez az a pont, ahol sokan leragadunk. Habozunk; nem engedelmeskedünk, azért, hogy végig gondoljuk, mi legyen a következő lépés, pedig Jézus már megmondta, mit kell tennünk. Nincs más út a hitünk növeléséhez, csak az engedelmesség.

Péter csak akkor fedezte fel az igazi biztonságot Jézusban, amikor elhagyta a hajó "biztonságát". Igazából csak Jézusban van biztonság. Péter első kézből tapasztalhatta - vagy inkább első lábból:) -, hogy Jézus Úr minden körülmény között.

Péter azt is megtanulta, hogy amit Jézustól elkülönülve látunk és gondolunk, az nem a valóságot tükrözi. Egyik nagy hiedelmünk, amiben élünk, hogy a hajó a legbiztonságosabb; a valóság azonban az, hogy a legbiztonságosabb hely Jézus mellett van.


Karácsony:


Karácsony: Itt az idő az ünneplésre!


"Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz." Lukács 2:10b



Tudtad, hogy Isten szeret ünnepelni? Egyfolytában partikat szervez. A Biblia azt mondja, hogy az Úr angyalai ünnepelnek minden egyes alkalommal, mikor egy lélek az Úrba veti bizalmát és elfogadja őt megváltójának. Örömünnepet tartanak mindig, amikor valaki eltávolodik az önközpontúságtól és Jézus felé fordul.

A karácsony egy parti - egy születésnapi parti Jézusnak. Ezért mondjuk, hogy "Boldog Karácsonyt!". És megis, nagyon sokszor a központi személyt kihagyjuk az ünneplésből! Ahogy erről gondolkodtam, megkérdeztem pár embert: "Mit ünnepelsz ezen a karácsonyon?" A válszok közül alább láthattok néhányat:

"Hogy mit ünnepelek? Nem sokat."
"Az áldásokat, amiket a családom tapasztalt ebben az évben."
"Hát a karácsonyi hangulatot."
"Az otthonlétet, azt hogy nem kell úton lennem az ünnepek alatt."
"Ezen a karácsonyon? Én Jézus születését ünnepelem."
"Semmit ... csak azt akarom, hogy minél hamarabb túl legyek rajta."
Az utolsó válasz nagyon sokakra igaz volt. Lehet, hogy a karácsony az ünneplés időszaka, mégis ők úgy érezték, hogy nekik nincs semmi ünnepelnivalójuk. Lehetséges, hogy ez rád is igaz? Azt gondolod, "Csak lennék már túl a karácsonyon. Csak túl akarom élni. Nincs mit ünnepelnem. Nehéz évem volt, csak azt akarom, hogy végre vége legyen."

Idegeskedünk a körülményeink miatt, vagy egyszerűen annyira elveszünk a karácsonyi szervezkedésben, hogy valahol az öröm, a lényeg elmarad. A karácsonyi jó hír már arról szól, hogy az anyósék nem jönnek ebben az évben és hogy hogyan sikerülhetne beleférni a karácsonyi költségvetésbe.

De Isten, angyalán keresztül elmondja nekünk, hogy a karácsonyba csomagolva egy nagyszerű öröm van, amit ha elhiszünk, már nem tudunk majd magunkban tartani.

A jó hír sokkal többet jelent mint a mi körülményeink. A karácsony öröme azon az igazságon alapul, hogy Isten szeret minket, hogy Ő velünk van és értünk van. Hallod már az ünneplést ebben?

Hogyan néz ki az Úr születésnapjának ünneplése?


Karácsony: Isten a mi oldalunkon áll


"Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz." (Lukács 2:10)


A gondolat, hogy Istennek valóban gondja van rád, egészen más megvilágításba helyezi az életed. Többé már nem úgy fogsz gondolni Istenre, mint valakire aki a Mennyből néz lefelé készen állva arra, hogy azt kiáltsa: "Megvagy!", akárhányszor elrontasz valamit.

Isten a sikered pártján áll az életedben, hiszen céllal teremtett téged, és szeretné ha sikeresen el is érnéd azt. Isten, a Teremtőd, fogja elbírálni a sikereidet, és senki más.

Ez egy hihetetlenül jó hír!

Ez azt jelenti, hogy nem kell tartanod Istentől, mert ő a te oldaladon áll! Manapság mégis sok ember tart még Istentől, és idegesek lesznek amikor Istenről hallanak. Tudod, hogy miért? Mert érzik bűneik súlyát és rögtön arra gondolnak:"Ha közel kerülök Istenhez, jól meg fog leckéztetni és a fejemre olvassa tengernyi bűnömet és az összes dolgot, amit eddig rosszul csináltam az életben és akkor majd még rosszabbul fogom érezni magam!"

Semmi sem lehetne távolabb Isten igazságától, hiszen Jézus azt mondja:"Nem azért jöttem a földre hogy elítéljem azt, hanem hogy megmentsem". Valójában Jézus itt ezt mondja:"Nem azért jöttem hogy megszidjalak, hanem hogy megmentselek!"

És ha Isten velünk van, ki lehet ellenünk?

Jézus azért jött hogy megmentsen minket, és nem azért, hogy megrémítsen minket. Pontosan ezért volt az, hogy az angyal így kezdte mondanivalóját, amikor Jézus születéséről beszélt a pásztoroknak:"Ne féljetek!"

Valójában, amikor Isten a Biblián keresztül üzen az embereknek, nem szokatlan, hogy az első szavak a következők:"Ne félj." A Bibliában 365 üzenete van Istennek ami hasonló kifejezéssel kezdődik:"Ne félj!" Más kifejezésekkel az év minden egyes napján olvashatsz üzeneteket Istentől mint pl.:"Nem kell félj; A te oldaladon állok; Veled vagyok; Szeretlek téged."

Ezért az Istentől származó jó hírért ünnepeljük a karácsonyt!

Mennyivel megváltozna az életed ha igazán elhinnéd hogy Isten a te oldaladon áll? Kérd Istent, hogy segítsen a hitetlenségeden.


Karácsony: Isten szeret bennünket

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János 3:16



Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Jézust a szeretet missziójára a szeretet üzenetével. A karácsony egy évenkénti emlékeztető arra, hogy Isten szeret téged. A Biblia azt mondja, hogy Isten a szeretet. Nem azt mondja, hogy rendelkezik szeretettel, hanem azt, hogy Isten a szeretet. A szeretet az Ő természete, Isten a szeretet.

Isten teremtette az egész világegyetemet. Ő alkotta ezt a bolygót, Ő hozta létre az emberi fajt, aztán megformált téged, mert szeret. Elmondhatjuk, hogy az ok, amiért életben vagy az, hogy Isten az Ő szeretetének tárgyaként alkotott meg téged. Isten azért formált, hogy szerethessen téged és azért is, hogy te is szerethesd Őt. Isten irántad való szeretete az oka annak, hogy a szíved megdobban és annak is, hogy levegőt veszel.

Isten jóhíre az, hogy ugyanannyira szeret a jó napjaidon, mint a rossz napokon. Ő akkor is szeret, amikor átérzed a szeretetét és akkor is, amikor nem tűnik úgy. Szeret tekintet nélkül arra, hogy mit gondolsz megérdemled vagy sem az Ő szeretetét.

Semmit sem tehetsz azért, hogy megállítsd Istent abban, hogy szeressen téged. Megpróbálhatod, de egyszerűen nem tudod megállítani - mert szeretete az Ő jellemére van alapozva és nem arra, amit cselekszel, mondasz vagy érzel.

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte egyetlen Fiát, Jézust, ebbe a világba azért, "valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16)

Amikor a gyermek Jézus felnőtté válik olyan szélesre tárja a karjait, mint a kereszt, ezzel azt üzenve, hogy "Ennyire szeretlek téged! Annyira szeretlek, hogy az fáj. Annyira szeretlek, hogy meghalok érted azért, hogy nekem ne kelljen nélküled élnem."

Isten szeretete felülmúl minden emberi tudást és nehéz lenne bármelyikőnknek is megragadni az Ő mindannyiunk iránt való szeretetének a szélességét, hosszúságát, magasságát és mélységét. (Efézus 3:17-19) Hogyan változna az életed, ha mélyen hinnéd, hogy Isten szeret téged? Kérd meg Istent, hogy segítsen a hitetlenségeden.


Karácsony: Isten megváltoztat


„Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? (Róma 7:24)

Gondolkodtál már valaha azon, hogy sokszor te magad vagy a saját ellenséged? A reakcióid, félelmeid és hiányosságaid sarkallnak arra, hogy rosszul cselekedj. Legalábbis nálam ez gyakran így van.

Szükséges, hogy megszabaduljak saját magamtól, mert sok olyan tulajdonságom van, amelyeket nem szeretek magamban; dolgok, amelyekről azt kívánom, bárcsak másként tettem volna; dolgok, amelyeken változtatni szeretnék. De nem tudok változtatni rajtuk, a saját erőmből semmiképpen. Ehhez egy külső erőre van szükségem.

Talán most azt gondolod: „én képes vagyok megváltozni”. Utálom, hogy ezt kell mondjam, de: nem. Januárban készítesz majd egy listát az újévi fogadalmaiddal. Január végére azonban ez a lista a kukában végzi majd. Miért? Mert nem tudod megváltoztatni önmagad; szükséged van Isten erejére. Szükséged van egy Megváltóra, aki olyan változásokat vihet véghez, amelyekre te nem lennél képes.

Engedd meg, hogy leszögezzek egy nagyon fontos tényt: Isten sohasem pazarol energiát. Nem pazarolja az energiát olyan dolgokra, amelyek szükségtelenek. Egyszerűen szólva: ha nem lenne szükséged Megváltóra, nem küldte volna el. Az a tény, hogy Isten elküldte őt, azt jelenti, hogy szükséged van rá!


Az igazság az, hogyha őszintén végiggondolod, akkor az életed néha irányíthatatlanná válik; és ez egy nagyon általános érzés. Isten hozott az emberek világában!

Pál apostol is így érzett közel 2000 évvel ezelőtt. Azt mondja a Bibliában: „Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus!” (Róma 7:24-25) És ez a válasz!

Hadd legyek őszinte hozzád. Talán eddig rossz helyen kerested a megváltást; ezért vagy ennyire frusztrált. Azt az egyetlen dolgot keresed, amely megelégedést, értelmet és békességet hoz az életedbe.

Sokan talán úgy gondolják, hogyha majd megházasodnak, vagy megszereznek egy jó állást, vagy elérnek egy kiváló egészségi állapotot, vagy gyermekük lesz – vagy ha a gyermekük majd felnő és lediplomázik! – akkor találják meg azt, amit kerestek.

Rossz helyen keresik.

Sok ember önsegítő könyvekben keresi a megváltást. Esetleg valamilyen terápiában, diétában vagy egyéb hóbortban. Vagy éppen egy vakációban akarják megtalálni: „Ha eljutnék Tahitira, minden rendbe jönne az életemben!” A probléma az, hogy hiába mész Tahitira, mert önmagadat is magaddal viszed.

A válasz nem egy helyen van. Nem is egy programban vagy pirulában. A válasz egy személyben van: Jézus Krisztus. Isten által és Isten számára teremtettél, és amíg ezt meg nem érted, nem érheted meg az élet értelmét sem.

Hogyan változna meg az életed, ha teljesen Jézusra bíznád magad? Hogyan nézne ki ez a „teljesen Jézusra hagyatkozó” hit?


Karácsony: Isten kegyelme dolgozik


„Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.”
Efézusi levél 2: 8-9

Isten azt mondja: „Neked adom a kegyelmemet”. Mi a kegyelem? Amikor Isten azt adja meg neked, amire szükséged van, és nem azt, amit érdemelsz. A kegyelem az, amikor Isten azt mondja: „Elveszem a problémádat, és sajátommá teszem azt.” A kegyelem Istennek az a gazdagsága, amit Krisztus költségére adott nekünk.

A Biblia azt mondja: „Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.” (Efézusi levél 2: 8-9)

Más szavakkal: senki nem tudja kiérdemelni az utat a mennybe. Nem tudod kimunkálni magadnak. Ez csupán ajándék.

Tudtad, hogy ez az, amiért ajándékot adunk karácsonykor? Mert ez az, amikor az Isten nekünk adta ajándékba a fiát, kegyelemből. Ajándékot adunk, mert Isten a legnagyobb ajándékot adta nekünk karácsonykor.

Tudom, hogy az alapján, ahogy ma kinézek, nem mondanád meg, de három évig vízimentő voltam. Minden vízimentő tudja, hogy senkit sem tud addig megmenteni, amíg a veszélyben lévő önmagát próbálja megmenteni. Ha valaki fuldoklik, és pánikba esve csapkod maga körül, a vizimentő tudja, hogy pár másodpercig vissza kell vonulnia, és megvárnia amíg az illető feladja. Mert ha az alatt próbálod kimenteni amíg önmagáért küzd, akkor téged is a víz alá fog nyomni. Amikor végül feladja és elernyed, akkor köré fonod a kezed, és egyszerűen csak visszaúszol vele a partra. Ez igazából ilyen egyszerű.

Isten meg akar menteni. Jézus Krisztus szeretne megszabadítani a fájdalmaidtól, a szokásaidtól, a csüggedéseidtől. Szeretne megmenteni az ő céljaiért, az ő kegyelméből. De neked abba kell hagynod azt, hogy magad próbálod megmenteni. Arra van szükséged, hogy elernyedj, elengedd a dolgokat, és hagyd, hogy Isten Isten legyen.

Karácsony: Megbékélni Istennel


"Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által" (Róma 5:1)

Felfogtad már, hogy ha Isten nélkül próbálod élni az életed, akkor háborúban vagy vele? Háborúban állsz Istennel, és békeszerződésre van szükséged.

Megbékélésre van szükséged, mert az Istennel való kapcsolatod tönkrement. Jézus Krisztus azért jött, hogy híd legyen, hogy békéltető legyen Isten és ember között.

Mikor bízol Jézusban, ő rendbe hozza a dolgokat. Azt mondja, "Teljesen eltörlök mindent, amit valaha elrontottál. Minden meg van bocsátva. Gyere haza!"

A Biblia azt írja, "Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által". Meg kell, hogy békélj Istennel. Megtetted már? Ha még nem, akkor jobb, ha mielőbb megteszed, mert egy nap elé kell állnod.

Hogy békülhetsz meg Istennel? Nem úgy megy, hogy megígéred, hogy jó leszel, nem is úgy, hogy egyik napról a másikra tökéletessé válsz, mert ezekre képtelen vagy. A Biblia azt írja, hit által békélhetünk meg Istennel - hinned kell Isten kegyelmében és abban, hogy Jézus azért jött, hogy Isten családjába fogadjon. El kell hinned, hogy Jézus az egyetlen út, hogy Isten gyermeke lehess, és bíznod kell benne, hogy ő már helyreállította kapcsolatodat Istennel.


A Karácsony elhozza Isten békességét


"Meg fogjátok tapasztalni Isten békességét, mely minden képzeletet felülmúl. Az Ő békessége meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Jézus Krisztusban." (Filippi 4:7, angol fordítás)

Amikor békét kötsz Istennel, az egy szellemi síkon megkötött békesség. Ezután megkapod Isten békességét a szívedbe, az lesz a lelki vagy érzelmi békesség. Ez az, amire tényleg szükséged van a mindennapi élethez. Isten békessége akkor lesz a szívedben, amikor békét kötsz Istennel. Hirtelen lecsökken a stressz az életedben. Már nem vagy olyan mérges, amilyen szoktál lenni. Már nem zavarnak annyira a dolgok. Sokkal türelmesebb vagy. Telve vagy sokkal több szeretettel és békességgel.

Miért? Mert amikor békét kötsz Istennel, Isten békessége a szívedben lesz.

A Biblia azt mondja: "Ne aggódjatok semmi miatt! Helyette inkább mindenért imádkozzatok!" (Filippi 4:6a, angol fordítás). Van választási lehetőséged az életben: imádkozhatsz vagy pánikolhatsz, dicsőíthetsz vagy aggódhatsz. Az aggodalom soha egyetlen problémádat sem oldotta még meg. Ha olyan sokat imádkoznál, mint amennyit aggódsz, sokkal kevesebb okod lenne az aggódásra! Az imádkozás meg tud változtatni dolgokat. Ezért mondja a Biblia: "Ne aggódj. Imádkozz!"

"Imádkozzatok mindenért. Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjetek meg neki mindent, amit tett. Ha ezt megteszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békességét, amely minden értelmet felülmúl. Az Ő békessége meg fogja védeni szíveteket és gondolataitokat Jézus Krisztusban." (Filippi 4:6-7, angol fordítás).

Karácsony: Békesség egymással


„Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.” Máté 5:9



Ha békét kötsz Istennel, és megvan a szívedben Isten békessége, akkor képes vagy békességben élni más emberekkel.

Isten ezt mondja: „Azt akarom, hogy béketeremtő légy, olyan valaki, aki a megbékélést segíti elő.” A Biblia ezt a "békéltetés szolgálatá"-nak nevezi.

Ahogy az elmúlt néhány év során egyik országból a másikba utaztam, megláttam egy általános problémát: a konfliktust. Megtalálható férj és feleség között, generációk, etnikai és vallási csoportok, nyelvi közösségek és nemzetek között egyaránt. A mi világunkban a legnagyobb szükség a megbékélésre van. Emlékszel, „békesség a földön és az embereknek jóakarat.”

Isten ezt mondja: „Ha egyszer már megmutattam neked a kegyelmem, akkor azt szeretném, hogy mutasd meg azt más embereknek is. Legyél ugyanolyan kegyelemmel mások iránt, mint amilyen kegyelemmel én voltam irántad. Légy béketeremtő.”

Jézust ezt így mondta. „Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek”. (Máté 5:9) Ha igazán ismered Krisztust, a Békesség Fejedelmét, akkor nem bajkeverő, hanem béketeremtő leszel – a munkahelyeden, otthon vagy az iskolában. Az embereket építed, nem pedig rombolod. Többet fogsz dicsérni, mint kritizálni. Úgy fogod szeretni az embereket, ahogy Jézus szereti őket.

A karácsonyi időszak jó alkalom arra, hogy kegyelmet tanúsítsunk mások iránt, mert ez bennünket is arra a kegyelemre emlékeztet, amit Isten adott nekünk – arra, hogy Ő azt adja, amire szükségünk van, és nem azt, amit megérdemlünk. Engedd meg, hogy feltegyek neked egy őszinte kérdést: A „békesség a földön és az embereknek jóakarat” szellemében most karácsony táján ki az, akivel helyre kell állítanod egy megtört kapcsolatot?

Most azt mondod: „Én erre képtelen vagyok”. Amikor karácsonykor a családok együtt vannak, nagyon sokszor előkerülnek a rossz emlékek, a múlt fájdalmai és olyan dolgok, amelyeket egyszerűen még nem engedtél el. Azt mondod: „nem tudom elengedni, túlságosan fájnak, nem tudom megbocsátani ezeket."

Igazad van. Ezért van szükséged Jézusra! Te önmagadban képtelen vagy arra, hogy elengedj dolgokat. Arra van szükséged, hogy feltöltődj Krisztus szeretetével és békességével. Amíg ez nem történik meg, nem leszel képes elengedni semmit.

Mi az, amiről Isten azt mondja neked, hogy ma engedd el? .... Kérd Őt, hogy segítsen megtenni.



Mit kell elveszítened ezen a Karácsonyon?


"Ezért széledt el népem, mint egy nyáj, nyomorúságra jutott, mert nem volt pásztora." (Zak. 10:2)


Könnyű elfelejteni a Karácsony célját. Az évnek ebben a részében annyi dolgunk akad: vásárlás, hagyományok, sőt családi és gyülekezeti kötelezettségek.

Hogy megtalálhasd a Karácsony igazi célját, el kell távolodnod a pásztoroktól, a bölcsektől és a koszos jászoltól. Ahhoz a kijelentéshez kell fordulnunk, amit Jézus felnőttkorában tett azzal kapcsolatban, hogy miért jött: "Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet." (Lk. 19:10)

Azért ünnepelünk Karácsonykor, mert Jézus a Földre jött, hogy megkeresse és megmentse az elveszetteket.

Jézus három történetet használ Lukács evangéliumában, hogy bemutassa, mit jelent elveszettnek lenni: az elveszett juh, az elveszett drahma és a tékozló fiú példázatát. Ezek megtanítanak arra, hogy amikor nem vagyunk kapcsolatban Istennel, akkor a következőket elveszítjük:

Az irányunkat (Az elveszett juh példázata): A Biblia az Ézsaiás 53:6-ban ezt mondja: "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a saját útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért." A juhoknak nem akarnak elveszni, természetükből adódik ez. Mi is így teszünk. Saját természetünknél fogva a saját utunkat követjük. Amikor így teszünk, irányt vesztünk.

Isten védelmét (Az elveszett juh példázata): A juhoknak nincs természetes védekező rendszerük, ezért egy bárány a pásztor nélkül elveszett, halott. Ez mintha rólunk szólna. A Biblia ezt mondja a Zakariás 10:2-ben: "Ezért széledt el népem, mint egy nyáj, nyomorúságra jutott, mert nem volt pásztora." Az Istennel való kapcsolat nélkül olyan sebezhetőek vagyunk a stressz-szel szemben, amit sosem szánt nekünk az Alkotónk.

Az összes lehetőségünket (Az elveszett drahma példázata): Egy érme része lehet a nagy vagyonnak, de ha elveszik, akkor ennek az érmének nincs lehetősége. A Biblia az 1 Kor. 2:9-ben ezt írja: "Amit szem nem látott, fül nem hallott és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek." Mérhetetlen azok lehetősége, akik kapcsolatban állnak Istennel; és ugyanilyen mérhetetlen az a lehetőség is, amely elveszett azok számára, akiknek nincs kapcsolata Istennel.

Boldogságunkat (A tékozló fiú példázata): Miután elhagyta a fiú az apja gondoskodását és elkezdett a saját útján járni, hamarosan nyomorúságossá és magányossá vált. Sok szerencsétlen ember él, akik a saját útjukat választják és nem Istenét. Ha távol maradunk Istentől, végül tönkretesszük a boldogságunkat.

Otthonunkat a Mennyben (A tékozló fiú példázata): Isten megengedi, hogy amíg a Földön élünk, ellenálljunk, de a Mennyben nincs lázadás. Akkor használjuk ki legjobban ezt az életet, ha felkészülünk a következő életre. Isten megmutatja az utunkat. Ha nélküle akarunk tovább élni a Földön, akkor hagyni fogja, hogy nélküle éljünk az örökkévalóságban is.

Az Isten nélküli életnek óriási, pusztító és örökkévaló következményei vannak. Ha úgy élsz, hogy nincs kapcsolatod Istennel, ne várj! Lépj kapcsolatba vele ma!

Beszéljünk róla:

* Hogyan mutatja az életed azt, hogy közeli kapcsolatban állsz Istennel?
* Kiről gondolod azt, hogy szüksége van ebben a Karácsonyi időszakban arra, hogy kapcsolatba kerüljön Istennel a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolat által? Gondolkodj el azon hogyan segítheted ezt elő!
* Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet kapcsolatod Istennel, nézd meg honlapunkon ezt a videót: "Új kezdet Istennel" (saddleback.com/resources/freshstartwithGod)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése