2011. február 4., péntek

2011. február 4. péntek

ISTEN HARAGJA:

Ha áttekintjük az igét láthatjuk, hogy Isten nem mindig öntötte ki haragját azonnal a bűnös emberre. Isten azért tartja vissza azonnali ítéletét, hogy az ember megtérhessen. A harag visszatartása Isten olyan csodálatos tulajdonságait mutatja be a bűnös emberiségnek, mint a kegyelem, a hosszútűrés és az irgalom.

Mivel nem ítélkeznek hamarosan a gonosz tettek fölött, azért van tele az embereknek a szíve gonosz törekvésekkel, úgyhogy a vétkes százszor is követhet el gonosztettet hosszú időn át. De én mégis tudom, hogy az istenfélőknek lesz jó dolguk, mert Őt félik. A bűnösnek azonban nem lesz jó dolga, és élete nem nyúlik hosszúra, mint az árnyék, mivel nem féli az Istent.
Prédikátor 8:11-13,

Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.
2 Péter 3:9,

Ezek a dolgok tették szükségessé a jóvátételt. Ne éljünk vissza evvel a türelemmel, hanem istenfélelemmel, igyekezzünk megváltozni, hogy fedhetetlennek találjon az Úr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése