2011. február 4., péntek

ISTENI TERMÉSZET RÉSZESEI

  "Amelyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülvén a romlottságot, amely a kívánságban van e világon." (2Pt 1:4)
 
  Az egészséges keresztény lelkében Krisztus kialakította a dicsőség reménységét. Szereti az igazságot, a tisztaságot és a szentséget, lelki életerőről tesz bizonyságot és szereti Isten Igéjét. Keresi a kapcsolatot azokkal, akik ismerik az Igét, annak érdekében, hogy felfogja az Istentől nekik küldött fénysugarakat, amelyek kinyilatkoztatják Krisztust, és még drágábbá teszik őt a lélek számára. Akinek egészséges hite van, az felismeri, hogy Krisztus a lélek élete, és örömét leli abban, hogy lelkének minden erejét Ura iránti engedelmességre használja fel. A Szentlélek újjáteremtő ereje az ilyen lelket mindig megtartja Isten szeretetében.
  Péter ezt írja a keresztényeknek: "Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és Jézusnak a mi Urunknak megismerésében. Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és kegyességre való, annak megismerése által, aki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott; amelyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülvén a romlottságot, amely a kívánságban van e világon. Ugyanerre pedig teljes igyekezetet is fordítván, a ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, a jó cselekedet mellé tudományt, a tudomány mellé pedig mértékletességet, a mértékletesség mellé pedig tűrést, a tűrés mellé pedig kegyességet, a kegyesség mellé pedig atyafiakhoz való hajlandóságot, az atyafiakhoz való hajlandóság mellé pedig szeretetet. Mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem tesznek titeket hivalkodókká, sem gyümölcstelenekké a mi Urunk Jézus Krisztus megismerésére nézve. Mert akiben ezek nincsenek meg, az vak, rövidlátó, elfelejtkezvén a régi bűneiből való megtisztulásáról. Annakokáért, atyámfiai, igyekezzetek inkább a ti elhívatástokat és kiválasztatásotokat erőssé tenni; mert ha ezeket cselekszitek, nem ütköztök meg soha. Mert ekképpen gazdagon adatik majd néktek a mi Urunknak és megtartónknak, a Jézus Krisztusnak örök országába való bemenetel." (2Pt 1:2-11) (Review and Herald, 1894. december 11.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése