2011. január 4., kedd

Január 3.

A Nimfa házánál levő gyülekezet

"15Köszöntsétek a laodiceai testvéreket, aztán Nimfát és a házánál levő gyülekezetet." (Kolossé 4,15)
Tudjuk, hogy azokban a napokban a keresztyéneknek nem voltak olyan imaházaik, mint amilyenek vannak ma. Házaknál gyűltek össze, hogy imádkozzanak. A Nimfa háza is egy ilyen hely volt. Mindig örülök annak, ha tudom, hogy egy településen újszövetségi gyülekezet van, akiket Isten kihívott a világból, és felkészíti őket a mennyország számára. De külön kegyelem az, ha a mi házunkban is az van!
Rohanó világban élünk. Szoktunk-e együtt imádkozni, tudunk-e együtt énekelni, igét olvasni a családban, ahol a család minden tagja ott van? Vagy erre ma már nincs igény, nem jut idő? Túlságosan el vagyunk foglalva ahhoz, hogy ebben a mulandó világban örökké tartó értékekkel foglalkozzunk? Pedig milyen nagy áldás az, amikor együtt is, mint család, le tudunk ülni Isten igéje mellé! Menyire fontos, nélkülözhetetlen ez, mert az a család, amelyik együtt imádkozik, az együtt marad. Ez az, ami érték ebben a világban. Törekedjünk erre, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a mi házunk is gyülekezet legyen! Így is lehet szolgálni az Úrnak, utat mutatni másoknak az üdvösségre azon a helyen, ahova Isten helyezett minket. "A jótékonyság odahaza kezdődik" - mert minden hívő ember otthona élő sejtté lehet Isten országának munkájában. Milyen a te házadnál levő gyülekezet? Van megbízatásunk, küldetésünk, tegyük ezt örömmel és alázattal! /KGy/

Háza népe Istennek

" 19Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. " (Efézus 2,19)
Miután Mózes elhívást kapott, úgy állt a fáraó előtt, mint akit Isten küldött, hogy népe szabadulását kérje. Az a nép Isten tulajdona volt. Pál apostol épp ezt a tudatot erősíti meg az efézusiakban, hogy ők is az Isten népe. Bátorító az evangélium, mely hírül adja, hogy Jézus Krisztus épp az ő népét jött megszabadítani. Nagyon hálás a szívem, hogy nagy népe van Istennek, nem vagyok egyedül. Te is oda tartozol? Eldöntötted már? Most itt az ideje a döntésnek. Ez egy igazi odaszánásnak a következménye, az eredménye. Lehetsz te is az Isten népének tagja! Isten népéhez tartozni kiváltság, csodálatos előjog, nagy megtiszteltetés.
Péter apostol azt írja, hogy szent ez a nép, Isten saját tulajdonába vette őket, és küldetésük az, hogy hirdessék annak nagy tetteit, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívta ki őket. Isten szereti az ő népét: "nem tesz így egyetlen néppel sem, végzését tudatja velük" (Zsolt 147,20). Tudjuk, hogy győztes nép vagyunk, mert győzött a mi Urunk. Nincs senki nálánál hatalmasabb, erősebb. Neki adatott minden hatalom mennyen és földön. Ő viszi győzelemre népét: "hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek" (Jn 14,3). "Hű pásztorom jön majd a nyája után / Hogy elvigye Atyánk elé, / És indulunk fenséges lába nyomán / A mennyei akol felé." (HH-R 389) /KGy/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése