2011. február 16., szerda

2011. február 15. kedd

KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK CSALHATATLAN BIZONYÍTÉKAI:

 Szenvedése után sok bizonyítékkal meg is mutatta tanítványainak , hogy ő él, amikor negyven napon át megjelent előttük, és beszélt az Isten országa dolgairól.
ApCsel 1:3,

Amikor az üres sírt meglátták igen megrökönyödhettek, mert kizárt, hogy zsidó ember ellopja azt, hisz a vallásuk szerint halott embert nem érinthetett zsidó ember, mert tisztátalanná vált.
A sírt hivatalos római pecséttel pecsételték le, így Jézus teste római tulajdonná vált.
Ha ellopta volna valaki, életveszélybe került volna.
A sírt egy hatalmas kővel zárták el, ami el volt gurítva, de nem azért, hogy az Úr ki tudjon jönni, hanem azért, hogy az asszonyok be tudjanak menni.
Őrség vigyázott a sírra, de ők is meglepődtek amikor földrengés közepette az Úr angyala megjelent és elgurítva a követ rá ült.

És íme, nagy földrengés volt, az Úr angyala leszállt a mennyből, odament, elhengerítette a követ, és le ült rá. Tekintete olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. Az örök a tőle való félelem miatt megrettentek, és szinte holtra váltak.
Máté 28:2-4,

Isten kinyilvánította a hatalmát, erejét, tiszteletet követelő alázatosságot az angyalon keresztül. Az őrök, tovább már nem őrök voltak hanem megszeppent emberkék, akiknek nem volt hatalmuk a Fenséges szolgája láttán.
De az asszonyoknak másként jelent meg az angyal.

Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal:"Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt."
Máté 28:5-6,

Láthatjuk ha Isten akarja ki tudja az ellenségtől kényszeríteni a tiszteletet és a félelmet.

Ott voltak a halotti ruhák, de az Úr sehol.
A tanítványok is nagy átváltozáson mentek keresztül. Magabiztos és bátor férfiakká váltak, mert az ígéret és a prófécia beteljesedett. Többé nem kellett félniük mert a hitük megerősödött abban, hogy nem egy gyenge és megsebzett megölt Jézust követtek, hanem azt a Jézust aki feltámadt úgy ahogy megígérte. A Szent Szellem felkente őket erővel és hatalommal.
Minden eszükbe jutott amit az Úrral töltött napokban tanultak, és ez erővel, bizalommal töltötte meg őket. Bármelyik bíróság elfogadja két vagy három tanú bizonyságtételét, de itt több mint ötszáz tanú van jelen.

Legyünk mi is tanúi ennek a tanításnak és hirdessük bátran Isten tetteit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése