2011. február 16., szerda

Február 14.

Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda! - és elmenne. És semmi sem volna lehetetlen néktek.
Máté 17,20

Uram! Azért mondod ezt így, mert a hit és a hit akadályai között az arány mindig ez. A hit olyan kicsi, mint a mustármag. Az akadályok olyanok, mint a hegyóriások. Ilyen volt az arány akkor is, amikor tizenkét egyszerű tanítványt bíztál meg az egész világ meghódításával. Hihetetlennek tetszett. Csak Te tudtad: "Minden lehetséges a hívőnek!" Ébreszd föl lelkemben egyszerű tények emlékét. Nem is csak az egyház múltjából. Isten orvos lelkébe adta az elégséges hitet a milliók halálát okozó betegség megfékezésére. Egy emberbe adta a hitet a rabszolgák fölszabadítására. Az elemek megfékezésére. A nemzeti szolgaság igájának lerázására. Az arány mindig ez volt: a mustármag és a hegy. És a hegyet elmozdította a mustármagnyi hit.

Uram! Ha ezt megértettem, akkor tedd alkalmassá szememet az arányok helyes meglátására. Hegyóriáshoz hasonló bűnöm, vagy csüggedésem, vagy reménytelenségem láttán mondd nekem: azoknál erősebb az én mustármagnyi hitem, amelybe Te a diadalmas életerőt helyezted. Így indíts bátran az akadályok leküzdésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése