2017. december 20., szerda

Jézus azért jött, hogy helyreállítson


"Fáradt vagy? Elnyűtt? Ki vagy égve a vallásban? Gyere hozzám! Menjünk el innen együtt és visszanyered az életed." Máté 11:28 MSG

Emlékszel az elveszett pénzérme történetére amit Jézus a Lukács 15-ben oszt meg velünk?
Az asszonynak 10 pénzérméje van, de egyet elveszít és a házat is felforgatja, hogy megtalálja. Abban az időben a palesztin otthonokban a föld tele volt szalmahulladékkal. Amit ez a nő csinált az komoly munkát jelentett.

Ez az amiért Jézus eljött az első karácsonyon. Még ha el is veszítetted a bizalmadat, a reményedet, a jó híredet vagy az ártatlanságodat, Jézus azért jött el kicsi gyermekként a Földre, hogy visszanyerjen téged, mint ahogyan a nő is visszanyerte a pénzérméjét. "Fáradt vagy? Elnyűtt? Ki vagy égve a vallásban? Gyere hozzám! Menjünk el innen együtt és visszanyered az életed." Máté 11:28 MSG

Csak Jézus teheti ezt meg.Nem bízhatod a kormányra, a családra, vagy saját magadra hogy visszakapd azt, amit elveszítettél. A megmentőd nem lehet az az ember, akit mi ültetünk a kormányzás élére. A Megmentőd az, akit mi a keresztre juttattunk.Soha ne keress senki másban helyreállást, csak Jézusban.

Itt van két példa az érméről amit érdemes megjegyezni az elveszett érme példázatából:

1: Az érme nem tudta, hogy ő elveszett. Sokszor mi sem vagyunk ezzel tisztában, amikor nem állunk kapcsolatban Istennel.

2: Az érme nem tudta megtalálni saját magát. Az nagyon vicces lett volna. Ha az asszony nem kereste volna, akkor örökre elveszett lett volna. Ugyanígy mi is, a Megmentő nélkül.

Ha meg tudnánk menteni magunkat, akkor nem lenne szükségünk Megmentőre. De nem tudjuk. Szükséged van Istenre, hogy helyreálljon az, amit elveszítettél.

Ő az egyetlen, aki meg tudja tenni.

Beszéljünk róla:


Talán nem érzed magad "elveszettnek", mert keresztény vagy. De milyen más területen érzed magad elveszettnek?

Kit vagy mit keresel, hogy megoldódjon ez a helyzet vagy életterület, amiben elveszettnek érzed magad?


Mi teszi a bölcs embert bölccsé?


"Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe,és ezt kérdezték: "Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt." Mt 2,1-2



Ha szeretnél bölcs lenni ebben az évben, akkor ugyanazt kell neked is tenned, amit a bölcsek tettek.

Először is ők az igazság keresői voltak. Valóban akarták tudni az igazságot. Nem hagyták magukat eltántorítani attól, hogy megtudják az igazságot Istenről.

Látjuk ahogyan kérdezik "Hol van a zsidók királya, aki most született?". Az egyedüli módja, hogy tudhatták ezt az igazságot, az, hogy tanulmányozták az Írásokat. Ez az egyedüli módja annak, hogy ismerték a próféciát, mely szerint egy Messiás, egy Megváltó, a Krisztus születik meg.

Ismered a mondást: "A bölcs ember ma is Jézust keresi". Te keresed Jézust? A bölcs férfiak és a bölcs nők ma is keresik Őt. Tulajdonképpen kétféle ember létezik, ha az igazság kereséséről beszélünk: spekulánsok és keresők.

A spekulánsok azt mondják: "Igen,akarom tudni, hogy mi az igazság", de nem tesznek semmilyen valódi erőfeszítést, hogy megtalálják. Nem keresik az igazságot hanem feltételezgetnek. Ilyen dolgokat mondanak: "Tudod, szeretek úgy gondolni Istenre, mint...", vagy "Valóban segít azt gondolnom Istenről, hogy...".

Azonban igazából egyáltalán nem számít az, hogy mit gondolnak Istenről. Ugyanis egy spekuláns gondolhat úgy is Istenre mint hónyuszi, vagy Elvis, vagy egy ember a Holdon - bárhogyan - de az egyetlen dolog, ami számít az, hogy ki Isten valójában - ami számít, az egyedül az igazság.

A kereső emberek veszik az időt és a fáradtságot, hogy felfedezzék az igazságot. A Biblia azt mondja, hogyha teljes szívvel keressük Jézust, megtaláljuk Őt. Ha arra fókuszálsz, hogy megtaláld Őt, nem tudod elszalasztani. Ha valóban meg akarod találni, Isten nem engedi, hogy elszalaszd.

A bölcsek készek voltak bármilyen messze elmenni, hogy megtalálják az igazságot. Ha te is erre törekszel ebben az évben, te is bölcsnek neveztetel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése