2011. február 15., kedd

Február 11.

Jó cselekedetekben elöl járni

"8Igaz ez a beszéd, és szeretném, ha szilárdan tanúskodnál ezek mellett, hogy az Istenben hívők igyekezzenek a jó cselekedetekben elöljárni: ezek jók és hasznosak az embereknek." (Titusz 3,8)
Egyre bonyolultabb a világ, utak, vezetékek kusza hálózata szövi át. Ha el akarunk igazodni ezeken, egyértelmű jelzésekre van szükségünk. Különben végképp eltévedünk. Valójában egyetlen utat keres minden ember, hogy az élő Istenhez eljusson, és benne megmaradjon. Tudjuk, hogy ő láthatatlan, felfoghatatlan földi halandóknak, ám mégis kijelenti magát az őszinte keresőnek. Aki pedig rátalált, helyesebben rávezette Isten az élet útjára, egyszerre csak kitűnik a sok céltalan sorsú ember közül. Jelt hagy másoknak is, mert a "jó Mestert" követi, hát az útján is meglátszik ez.
Merre tartasz ma? Helyes az utad, helyénvalók a tetteid, szavaid? Ami nem a célra mutat, az tévesztés, azaz bűn Isten előtt, és félrevezető a körülötted levőknek, persze magadnak is.
Tedd a jót, amit Isten helyesel, mindenben! Ne azt, amit mindenki cselekszik, vagy ami éppen kézenfekvő, kifizetődő. És tedd őszintén, szívből, ne nógatásra mások figyelő szeme miatt! Elöl járni a jó tettekben nem más, mint gyönyörködni Isten igazságában, és ráállni annak útjára mindennap. Elöl haladva és nem hátul kullogva. Mit tenne Krisztus a helyemben? Kérdezd meg őt, és tedd azt a jót! /ÚF/
Újvári Ferenc


Az engedelmesség a szeretet jele

"1Aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született, és aki szereti azt, aki szülte, azt is szereti, aki attól született. 2Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük Istent, és megtartjuk az ő parancsolatait. 3Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek." (1János 5,1-3)
Amikor valakit szeretünk, sose kell nógatni bennünket, hogy ezt kifejezzük felé. Egyszerűen magától értetődik. Egy föltételünk van csupán, hogy mi választhassuk meg a személyt és az időt.
Isten szeretete nem ilyen. Személyválogatás nélküli, és mindig tettre kész. Ezért lehetsz részese, s tudhatod ma is, hogy holnap is teljes és biztos az, építhetsz rá. Először föllángolsz Isten iránt, szeretni akkor tanulod meg őt, amikor ragaszkodsz hozzá, bármi történjen veled.
Amikor megtérsz, a testvérekben földre szállt angyalokat látsz, szeretni akkor tudod őket, ha meglátod emberi erőtlenségeikben is bennük azt, akiért a Krisztus meghalt, éppúgy, mint érted. Hiszen Urunk is emberi testben jött el, szeretett bennünket mindhalálig a kereszten, hordoz szeretetében mint bukdácsoló, őt sokszor megbántó szolgáit.
Kérd, válassza ki ő, akit holnap szeretetedre bízhat! Hozd elé, akit ma rád bízott! Ha nem vállaltál eddig senkit, vagy nem tettél érte semmit, még van módod rá, hogy imádkozz érte. A hit győzelme közös diadalunk, először Krisztussal, aztán testvéreinkkel a szeretetben. /ÚF/
Újvári Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése