2011. január 28., péntek

2011. január 25. kedd

Amikor a bűn belépett az ember életébe, akkor az egész emberi természet, a szellemet, a lelket és a testet is megfertőzte. Az ember teljesen romlottá lett. Az ember szelleme, amely az Urral volt, sötétségbe borult, mert Isten bűn gyűlölő és nem tart kapcsolatot bűnös emberekkel.

Az ember lelke (szelleme) az Úrtól kapott mécses, egészen átkutatja a test belsejét.
Példabeszédek 20:27,

Az ember lelke, az értelem, az érzelem és az akarat képességei szintén megfertőződtek. Az értelem önközpontú lett.
Az érzelmek kontrollálhatatlanok.
Az akarat pedig elfordult  Isten akaratától.

Minthogy a test törekvése ellenségeskedés Istennel, mert az Isten törvényének nem veti alá magát, és nem is tudja magát alávetni. Akik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt.
Róma 8:7-8,

A bűn nem fizikai valóság, hanem egy szellemi törvény, bár fizikailag jelenik meg. A bűn minden embernek tovább adatott.

Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál, úgy minden emberre átterjedt a halál azáltal, hogy mindenki vétkezett.
Róma 5:12,

Sajnos nyomon követhetjük ezt az egész történelem során. Amíg két ember lesz, a földön addig tudunk vétkezni. A kis baba legyen talán 1 éves, senki sem tanítja, hogy irigy legyen. Mégis benne van a bűnös természet. A másik kicsi ha elveszi tőle a játékát, rögtön kupán vágja, pedig nem tanította neki senki.

Ebből a bűnös testből csak Krisztus váltsága szabadít meg minden embert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése