2011. január 28., péntek

2011. január 26. szerda

A bűn minden embernek tovább adatott.

Ádám a Sátán sötét országának szolgálatába adta a meg nem született nemzedékeket, így mindannyian az ördög gyermekei lettek. Mindenki a törvény átka alá került.

Mert a törvény cselekedeteiben bízók átok alatt vannak, amint meg van írva: " Átkozott mindenki, aki nem marad meg abban, amiről megvan írva a törvény könyvében, hogy azt kell cselekedni." Az pedig, hogy törvény által senki sem igazul meg az Isten előtt, világos, mert "az igaz ember hitből fog élni". A törvény pedig nem hitből van, hanem "aki cselekszi, az fog élni általa".
Krisztus megváltott minket a törvény átkától, úgy hogy átokká lett értünk - mert meg van írva: "Átkozott, aki fán függ"
Galata 3:10-13,

Krisztus által meg vagyunk váltva, ingyen kegyelemből, az ő kereszthalála által, csak el kell fogadnunk ezt a kegyelmet .
Az emberek az eredendő bűnt Ádámtól örökölték, míg a személyes bűnt, az ember maga követi el. Nem azért bűnös mert vétkezik, hanem azért vétkezik mert bűnös.

Abban az időben nem mondják többé, hogy az apák ettek egrest, és a fiak foga vásott el tőle, hanem mindenki a maga bűnéért hal meg: minden embernek a saját foga vásik el, ha egrest eszik.
Jeremiás 31:29-30,

Isten a saját bűneiért vonja felelősségre az embert, nem az atyáiknak a vétkéért.
Isten az embert hallhatatlannak teremtette, de az engedetlenségnek a halál volt az ára. De Jézus vére az életre hív minket.

Az Atya gondoskodott a törvénye által, hogy mindenki tiszta lappal induljon, és mindegy milyen múltja volt az embernek, mert a megtérése után Jézus fehér ruhát ad neki ,hogy tiszta lappal kezdje az új életet.
Igyekezzünk hát, hogy a fehér ruhánk az is maradjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése